ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
24.07.09 | N 14/1014-ЕП |
---|
Начальникам регiональних митниць | |
Начальникам митниць (до уваги вiддiлiв митних платежiв) |
Про критерiй достатньої переробки цукру бiлого,
що виробляється з цукру-сирцю тростинного
В доповнення до листа Держмитслужби України вiд 18.06.09 N 11/4-10.14/5775-ЕП та у зв'язку iз запитами митних органiв щодо критерiю достатньої переробки цукру бiлого, що виробляється з цукру-сирцю тростинного повiдомляємо про таке.
Рiшення Економiчної ради СНД вiд 14.09.07 ратифiковано Верховною Радою України Законом України вiд 18.02.09 N 996-VI iз наступним застереженням:
"Україна незалежно вiд умов, зазначених у додатку 1 до Правил визначення країни походження товарiв, затверджених Рiшенням Ради глав урядiв СНД вiд 30 листопада 2000 року, застосовуватиме для визначення країни походження бiлого цукру, що виробляється з цукру-сирцю тростинного (код товарної позицiї 1701 згiдно з ТН ЗЕД СНД), встановлений у зазначених Правилах порядок, який передбачає змiну товарної позицiї згiдно з ТН ЗЕД СНД на рiвнi хоча б одного з перших чотирьох знакiв"
Звертаємо увагу, що у разi виробництва цукру бiлого з цукру-сирцю тростинного змiни товарної позицiї згiдно з ТН ЗЕД СНД на рiвнi хоча б одного з перших чотирьох знакiв не вiдбувається й товар не набуває статусу походження.
Таким чином, цукор бiлий, вироблений з цукру-сирцю тростинного при ввезеннi на митну територiю України за сертифiкатами походження форми СТ-1, у графi 9 яких проставлено критерiй "Д" та першi чотири знаки коду товарної номенклатури, пiдлягає оподаткуванню на загальних пiдставах.
Директор Департаменту митно-тарифного регулювання | В.I.Демченко |