ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
24.07.09 | N 14/1015-ЕП |
---|
Начальникам регiональних митниць | |
Начальникам митниць |
Щодо критерiю достатньої переробки цукрових
сиропiв
Пунктом 3 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.05.06 N 670 "Деякi питання торгiвлi окремими видами цукрової продукцiї" встановлено, що операцiї змiшування, у тому числi розбавлення водою, додавання ароматизаторiв, какао, будь-яких iнших речовин, не визнаються такими, що вiдповiдають критерiю достатньої переробки при визначеннi країни походження продуктiв переробки цукру-сирцю i цукру бiлого, якi ввозяться на митну територiю України (у тому числi на умовах угод про вiльну торгiвлю), якщо продукти такої переробки класифiкуються за кодами згiдно з УКТЗЕД 1702, 1704, 1806 та 2106.
Державною митною службою України разом з Мiнiстерством економiки України та Мiнiстерством агарної полiтики України опрацьовано питання щодо розповсюдження дiї пункту 3 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.05.06 N 670 на сиропи ароматизованi з додаванням барвникiв при ввезеннi їх на митну територiю України на умовах угод про вiльну торгiвлю, укладених Україною з країнами СНД.
За результатами розгляду повiдомляємо, що цукровi сиропи пiдпадають пiд дiю вищезазначеної постанови за умови, якщо при виробництвi сиропiв:
використовується сировина/компоненти iноземного походження (у графi 9 сертифiката походження форми СТ-1 проставляється лiтерна позначка "Д" та першi чотири знаки коду товарної номенклатури);
виконується одна iз операцiй пункту 3 постанови.
Директор Департаменту митно-тарифного регулювання | В.I.Демченко |