Перейти к основному содержанию

  • УКР
  • РУС

 logo

Суббота, Май 31, 2025 - 13:24
  • Главная
  • Программное обеспечение
  • Загрузка
  • Форум
  • Курсы валют
  • Единое окно для международной торговли
  • Партнеры
  • О компании
  • Контакты

Вы здесь

Главная
Документ скасований: Лист ДМСУ (до 2012) № 11/2-10.16/2769-ЕП від 21.02.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

31.03.10 N 11/4-10.14/2788-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про класифiкацiю згiдно з УКТЗЕД висушених виробiв з тiста без дрiжджiв (макаронних виробiв)

     З метою однозначної класифiкацiї висушених виробiв з тiста без дрiжджiв (макаронних виробiв) згiдно з вимогами Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi повiдомляємо наступне.

     Вироби з тiста без дрiжджiв (макароннi вироби), з начинкою (з м'яса чи iнших продуктiв) або без начинки, пiдданi або не пiдданi тепловiй обробцi або приготовленi iншим способом, наприклад спагетi, макарони, локшина, рiжки, галушки, равiолi, канелонi класифiкуються у товарнiй позицiї 1902 в залежностi вiд складу продукту та способу приготування.

     Такi вироби зазвичай висушують пiсля їх формування або пiсля попередньої теплової обробки до їх реалiзацiї, щоб спростити перевезення, складування i зберiгання.

     Пiд час теплової обробки вироби з тiста без дрiжджiв (макаронного) стають м'якими, але зберiгають свою первинну форму.

     Тепловою обробкою продуктiв вважається процес оброблення виробiв шляхом варiння, пропарювання тощо.

     Продукти, якi було лише висушено, пiсля їх формування, не вважаються пiдданими попереднiй тепловiй обробцi i приготовленими iншим способом (наприклад, готовi страви, що мiстять iншi iнгредiєнти, такi як овочi, соус, м'ясо) у розумiннi товарної позицiї 1902.

     До товарної пiдпозицiї 1902 19 включаються вироби з тiста без дрiжджiв (макароннi вироби), без начинки, без яєць, не пiдданi тепловiй обробцi або не приготовленi iншим способом. Отже, до цiєї товарної пiдпозицiї включаються вироби незалежно вiд того висушенi вони чи нi.

     До товарної пiдпозицiї 1902 20 включаються вироби з тiста без дрiжджiв (макароннi вироби), з начинкою, пiдданi або не пiдданi тепловiй обробцi або приготовленi iншим способом.

     До товарної пiдпозицiї 1902 30 включаються вироби з тiста без дрiжджiв (макароннi вироби), без начинки, пiдданi попереднiй тепловiй обробцi або приготовленi iншим способом. Так, наприклад, вермiшель швидкого приготування (попередньо проварена та висушена) включається до товарної пiдкатегорiї 1902 30 10 00.

Заступник Голови Служби С.Д.Дериволков

Основное меню

  • Главная
  • Программное обеспечение
  • Загрузка
  • Форум
  • Курсы валют

Навигатор ВЭД

  • База документов
  • Каталог документов
  • Подборка документов
  • Украинская классификация товаров ВЭД
  • Единый список товаров двойного назначения
  • Классификационные решения ГТСУ
  • Средняя расчетная стоимость товаров согласно УКТВЭД
  • Справка по товару УКТВЭД
  • Таможенный калькулятор
  • Таможенный калькулятор для граждан (M16)
  • Расчет импорта автомобиля

Информационная поддержка

  • Электронное декларирование
  • NCTS Фаза 5
  • Единое окно для международной торговли
  • Время ожидания в пунктах пропуска
  • Проверить ГТД
  • Таможенный кодекс Украины
  • Кодексы Украины
  • Справочные материалы
  • Архив новостей
  • Обсуждение законопроектов
  • Удаленный контроль ГТД
  • Перечень тестовых заданий
  • Часто задаваемые вопросы
  • Реклама на сайте
Copyright © 2025 НТФ «Интес» Все права сохранены.
Поддержка: support@qdpro.com.ua