КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
Київ
вiд 22 вересня 2016 р. | N 651 |
---|
Про затвердження критерiїв, за якими оцiнюється
ступiнь ризику вiд провадження господарської
дiяльностi у сферi карантину рослин i визначається
перiодичнiсть здiйснення планових заходiв
державного нагляду (контролю) Державною службою
з питань безпечностi харчових продуктiв та
захисту споживачiв, та визнання такими, що
втратили чиннiсть, деяких постанов Кабiнету
Мiнiстрiв України
Вiдповiдно до частини другої статтi 5 Закону України "Про основнi засади державного нагляду (контролю) у сферi господарської дiяльностi" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:
1. Затвердити критерiї, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi карантину рослин i визначається перiодичнiсть здiйснення планових заходiв державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв, згiдно з додатком.
2. Визнати такими, що втратили чиннiсть, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України згiдно з перелiком, що додається.
Прем'єр-мiнiстр України | В. ГРОЙСМАН |
Iнд. 75
Додаток до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22 вересня 2016 р. N 651 |
КРИТЕРIЇ,
за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд
провадження господарської дiяльностi у сферi
карантину рослин i визначається перiодичнiсть
здiйснення планових заходiв державного нагляду
(контролю) Державною службою з питань безпечностi
харчових продуктiв та захисту споживачiв
1. У цих критерiях пiд обiгом об'єктiв регулювання слiд розумiти виробництво (вирощування) зберiгання, переробка, транспортування, реалiзацiя, у тому числi експорт, iмпорт та перемiщення в межах територiї України об'єктiв регулювання у сферi карантину рослин.
Iншi термiни вживаються у значеннi, наведеному в Законi України "Про карантин рослин".
2. Критерiями, за якими оцiнюється ступiнь ризику вiд провадження господарської дiяльностi у сферi карантину рослин, є:
рiвень фiтосанiтарного ризику, в тому числi вiрогiднiсть заподiяння шкоди рослинам, та наслiдки, що можуть бути спричиненi;
можливiсть проникнення регульованих шкiдливих органiзмiв у зони, вiльнi вiд таких органiзмiв.
3. Вiдповiдно до встановлених критерiїв суб'єкти господарювання належать до одного з трьох ступенiв ризику - високого, середнього та незначного.
4. До суб'єктiв господарювання з високим ступенем ризику належать суб'єкти, якi провадять господарську дiяльнiсть з:
виробництва (в тому числi вирощування) об'єктiв регулювання у карантиннiй зонi;
виробництва та маркування дерев'яного пакувального матерiалу;
обiгу та виробництва (в тому числi вирощування) насiннєвого та садивного матерiалу.
5. До суб'єктiв господарювання iз середнiм ступенем ризику належать суб'єкти, якi провадять господарську дiяльнiсть з:
виробництва (в тому числi вирощування) рослин у сортодослiдних станцiях, у плодорозсадниках, iнтродукцiйно-карантинних розсадниках, оранжереях, ботанiчних садах;
виробництва (в тому числi вирощування) та обiгу об'єктiв регулювання у сферi карантину рослин у мiсцях виробництва або на виробничих дiлянках, вiльних вiд регульованих шкiдливих органiзмiв;
зберiгання об'єктiв регулювання у сферi карантину рослин;
здiйснення бiологiчного контролю з використанням бiологiчних контрольних органiзмiв;
виробництва (в тому числi вирощування) та обiгу об'єктiв регулювання у сферi карантину рослин у зонi митного контролю та на прилеглiй територiї (трикiлометровiй зонi).
6. До суб'єктiв господарювання з незначним ступенем ризику належать суб'єкти, що не вiднесенi до суб'єктiв господарювання з високим та середнiм ступенем ризику.
7. Плановi заходи державного нагляду (контролю) за дiяльнiстю суб'єктiв господарювання здiйснюються з такою перiодичнiстю:
з високим ступенем ризику - не частiше одного разу на рiк;
iз середнiм ступенем ризику - не частiше одного разу на три роки;
з незначним ступенем ризику - не частiше одного разу на п'ять рокiв.
8. У разi коли за результатами здiйснення двох останнiх планових заходiв державного нагляду (контролю) не виявлено фактiв порушення вимог законодавства у сферi карантину рослин, наступнi плановi заходи державного нагляду (контролю) такого суб'єкта господарювання, вiднесеного до високого ступеня ризику, проводяться не частiше одного разу на два роки.
9. У разi коли суб'єкт господарювання може бути вiднесений одночасно до двох або бiльше ступенiв ризику, такий суб'єкт належить до бiльш високого ступеня ризику з числа тих, до яких вiн може бути вiднесений.
ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22 вересня 2016 р. N 651 |
ПЕРЕЛIК
постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, що втратили
чиннiсть
1. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30 жовтня 2008 р. N 947 "Про затвердження Порядку розподiлу суб'єктiв господарювання за ступенем ризику їх господарської дiяльностi у сферi карантину рослин" (Офiцiйний вiсник України, 2008 р., N 84, ст. 2820).
2. Пункт 21 змiн, що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України з питань дiяльностi Державної ветеринарної та фiтосанiтарної служби, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10 серпня 2011 р. N 853 (Офiцiйний вiсник України, 2011 р., N 61, ст. 2439).
3. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 жовтня 2012 р. N 966 "Про внесення змiн до Порядку розподiлу суб'єктiв господарювання за ступенем ризику їх господарської дiяльностi у сферi карантину рослин" (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 81, ст. 3260).