ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ

вiд 12.06.2001 р. N 3678/6/16-1215-26


     ДПА України розглянула лист щодо оподаткування ПДВ операцiй з ввезення товарiв платниками єдиного податку i повiдомляє.

     Вiдповiдно до ст. 3, 6 Указу Президента України вiд 28.06.99 р. N 746/99 "Про внесення змiн до Указу Президента України вiд 3 липня 1998 року N 727 "Про спрощену систему оподаткування, облiку та звiтностi суб'єктiв малого пiдприємництва" юридичнi особи, якi обрали ставку єдиного податку 10 вiдсоткiв, не є платниками ПДВ.

     Придбання такими суб'єктами пiдприємницької дiяльностi товарiв (робiт, послуг) як на територiї України у платникiв ПДВ, так i при їх ввезеннi iз-за меж митної територiї України чи одержання вiд нерезидентiв робiт (послуг) для споживання на митнiй територiї України здiйснюється з урахуванням ПДВ.

     При цьому суми ПДВ, сплаченi (нарахованi) при придбаннi платником єдиного податку товарiв (робiт, послуг), не вiдносяться до складу податкового кредиту, а включаються до вартостi таких товарiв (робiт, послуг).

     Операцiї з подальшого продажу товарiв (робiт, послуг) як покупних, так i власного виробництва здiйснюються без нарахування ПДВ.

     Одночасно зауважуємо, що вiдповiдно до Закону України вiд 03.04.97 р. N 168/97-ВР "Про податок на додану вартiсть" такi особи не мають права при продажу будь-якої продукцiї (товарiв, робiт, послуг) виписувати податкову накладну та вказувати в нiй суму ПДВ.

     Враховуючи наведене, ввезення на митну територiю України товарiв фiрмою повинно здiйснюватися з урахуванням ПДВ.

Заступник Голови Г. Оперенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.