ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ПIВНIЧНА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Київ

17.08.2001 року N 189


Про затвердження Порядку завiрення ксерокопiй вантажних митних декларацiй в Пiвнiчнiй регiональнiй митницi

     З метою впорядкування процедури завiрення ксерокопiй вантажних митних декларацiй в Пiвнiчнiй регiональнiй митницi вiдповiдно наказу Держмитслужби України вiд 25 червня 1999 року N 393 "Про затвердження Правил митного оформлення транспортних засобiв, номерних вузлiв та агрегатiв, що перемiщуються через митний кордон України" та листа Держмитслужби вiд 07.10.1998 N 16/1-2370-ЕП з доповненнями внесеними листами Держмитслужби вiд 14.10.1998 N 16/1-2434-ЕП, вiд 22.10.1998 N 16/1-2508-ЕП, вiд 03.11.1998 N 16/1-2622-ЕП:

     Н А К А З У Ю:

     1. Затвердити Порядок завiрення ксерокопiй вантажних митних декларацiй в Пiвнiчнiй регiональнiй митницi (додається).

     2. Начальникам митних постiв та вантажного вiддiлу митницi:

     2.1. Забезпечити виконання зазначеного Порядку;

     2.2. Довести цей наказ до вiдома суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     3. Призначити вiдповiдальним за виконання наказу начальника вiддiлу iнформацiйно-аналiтичної роботи та митної статистики Лясковську О.Р.

     4. Начальнику загального вiддiлу (Данькевич Л.В.) ознайомити з наказом начальникiв пiдроздiлiв пiд розпис.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника митницi Бiльчука О.С.

Начальник митницi I.М. Соболь
ПОДАННЯ:
Начальник вiддiлу iнформацiйно-аналiтичної роботи та митной статистики О.Р. Лясковська
ПОГОДЖЕННЯ:
Перший заступник начальника митницi О.Б. Грабовський
Заступник начальника митницi О. С. Бiльчук
Заступник начальника митницi Л.Д. Хмельницький
Заступник начальника митницi Ю.М. Михальчук
Заступник начальника митницi М.А. Циганок
Заступник начальника митницi В.I. Кривопусков
Головний бухгалтер О. А. Фонтанiй
Начальник юридичного вiддiлу В.М. Абакумов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказом Пiвнiчної регiональної митницi
вiд 17.08.2001 N 189

Порядок
завiрення ксерокопiй вантажних митних декларацiй в Пiвнiчнiй регiональнiй митницi

     Порядок завiрення ксерокопiй вантажних митних декларацiй в Пiвнiчнiй регiональнiй митницi для надання до органiв Державтоiнспекцiї України та уповноважених банкiв (далi - Порядок) розроблено вiдповiдно наказу Держмитслужби України вiд 25.06.1999 року N 393 "Про затвердження Правил митного оформлення транспортних засобiв, номерних вузлiв та агрегатiв, що перемiщуються через митний кордон України" та листа Держмитслужби вiд 07.10.1998 N 16/1-2370-ЕП з доповненнями, внесеними листами Держмитслужби вiд 14.10.1998 N 16/1-2434-ЕП, вiд 22.10.1998 N 16/1-2508-ЕП та вiд 03.11.1998 N 16/1-2622-ЕП.

     1. Загальнi положення

     1.1. Для надання до органiв Державтоiнспекцiї України завiренню пiдлягають ксерокопiї вантажних митних декларацiй (далi - ВМД), за якими Пiвнiчною регiональною митницею було проведено митне оформлення автотранспортних засобiв (номерних вузлiв та агрегатiв до них).

     1.2. Завiренню печаткою митницi для надання до органiв Державтоiнспекцiї України пiдлягають ксерокопiї з будь-якого примiрника, що засвiдченi особистою номерною печаткою (з вiдповiдною позначкою напрямку перемiщення "на в'їзд") iнспектора митницi, який проводив митне оформлення.

     1.3. Для надання до уповноважених банкiв завiренню пiдлягають ксерокопiї ВМД, що були оформленi Пiвнiчною регiональною митницею виключно у митних режимах "Випуск у вiльний обiг - 40" та "Магазин безмитної торгiвлi - 72" згiдно з характером угоди "Перемiщення товарiв з розрахунками у ВКВ - 21".

     1.4. Завiренню для надання до уповноважених банкiв пiдлягають ксерокопiї з першого примiрника ВМД, що засвiдченi особистою номерною печаткою (з вiдповiдною позначкою напрямку перемiщення "на в'їзд") iнспектора митницi, який проводив митне оформлення.

     1.5. Завiренi копiї ВМД повертаються суб'єкту ЗЕД не пiзнiше 3-х дiб. У разi виникнення непередбачених випадкiв строк може бути продовжено.

     1.6. Завiренню не пiдлягають ксерокопiї ВМД, що виконанi неякiсно, або мiстять помилки, або не вiдповiдають вимогам пунктiв 1.1 - 1.4.

     1.7. Завiрення бiльше однiєї копiї ВМД для надання до уповноваженого банку за кожною фактично здiйсненою операцiєю забороняється.

     2. Послiдовнiсть надання та завiрення ксерокопiї ВМД для органiв Державтоiнспекцiї

     2.1. Пiсля завершення митного оформлення автотранспортного засобу (номерних вузлiв та агрегатiв до нього) за ВМД, що вiдповiдає п.1.1 iнспектор митницi надає суб'єкту ЗЕД ксерокопiю ВМД з будь-якого примiрника оформленої ВМД, засвiдчену особистою номерною печаткою та пiдписом. Вiдбиток особистої номерної печатки та пiдпис проставляються на вiльному мiсцi графи 50 ксерокопiї ВМД "Довiритель". Iнших записiв на ксерокопiї ВМД не робиться.

     2.2. Для завiрення печаткою митницi суб'єкт ЗЕД надає до вiддiлу iнформацiйно-аналiтичної роботи та митної статистики (далi - ВIАР та МС) ксерокопiю ВМД разом з наступними документами:

     - оригiнал п'ятого примiрника ВМД,

     - облiкова картка суб'єкта ЗЕД (у разi митного оформлення на Пiвнiчнiй регiональнiй митницi за листом - узгодженням надається ксерокопiя облiкової картки суб'єкта ЗЕД по мiсцю акредитацiї, яка залишається у справах вiддiлу).

     У журналi "Реєстр копiй ВМД, що завiренi для ДАI" робиться запис про прийняття документiв, що засвiдчується особистим розписом суб'єкта ЗЕД.

     2.3. Iнспектор ВIАР та МС:

     - перевiряє вiдповiднiсть ВМД вимогам п.1.1 та п.1.2;

     - звiряє ксерокопiю з електронною копiєю.

     При вiдсутностi зауважень iнспектор ВIАР та МС робить на ксерокопiї ВМД запис "Для ДАI" i засвiдчує його особистим пiдписом та штампом статистики.

     2.4. Перевiренi у ВIАР та МС ксерокопiї ВМД подаються вiддiлом IАР та МС на пiдпис начальнику митницi або заступнику начальника митницi, пiсля чого засвiдчуються у загальному вiддiлi митницi круглою гербовою печаткою митницi.

     2.5. Ксерокопiї ВМД, засвiдченi печаткою митницi, видаються вiддiлом IАР та МС на руки представнику суб'єкта ЗЕД при наявностi облiкової картки, посвiдчення особи, що фiксується у журналi "Реєстр копiй ВМД, що завiренi для ДАI" пiд особистий розпис представника суб'єкта ЗЕД.

     2.6. Видача завiрених ксерокопiй ВМД особам, що неуповноваженi представляти суб'єкта ЗЕД у митних органах, забороняється.

     3. Послiдовнiсть надання та завiрення ксерокопiї ВМД для уповноважених банкiв

     3.1. Пiсля завершення митного оформлення вантажу за ВМД, що вiдповiдає п.1.3, iнспектор митницi надає представнику суб'єкта ЗЕД ксерокопiю ВМД з першого примiрника оформленої ВМД, засвiдчену особистою номерною печаткою та пiдписом. Вiдбиток особистої номерної печатки та пiдпис проставляються на вiльному мiсцi графи 50 ксерокопiї ВМД "Довiритель". Iнших записiв на ксерокопiї ВМД не робиться.

     3.2. Iнспектор митницi, що надав ксерокопiю ВМД, на першому екземплярi декларацiї у графi <A> робить вiдмiтку про надання суб'єкту ЗЕД копiї ВМД таким чином, щоб вона вiдбилася на всi iншi примiрники. Вiдмiтка робиться у виглядi запису: "Надано копiю". При цьому вiдбиткiв особистого митного забезпечення на ВМД не проставляється.

     3.3. Для завiрення печаткою митницi представник суб'єкта ЗЕД надає до вiддiлу ВIАР та МС ксерокопiю ВМД разом з наступними документами:

     - оригiнал четвертого примiрника ВМД;

     - облiкова картка суб'єкта ЗЕД (у разi митного оформлення на Пiвнiчнiй регiональнiй митницi за листом - узгодженням надається ксерокопiя облiкової картки суб'єкта ЗЕД по мiсцю акредитацiї, яка залишається у справах вiддiлу).

     У журналi "Реєстр копiй ВМД, що завiренi для уповноваженого банка" про прийняття документiв робиться запис, що засвiдчується особистим розписом представника суб'єкта ЗЕД.

     3.4. Iнспектор ВIАР та МС:

     - перевiряє вiдповiднiсть ВМД вимогам п.1.3 та п.1.4;

     - перевiряє вiдомостi, наведенi у ВМД щодо банкiвських реквiзитiв;

     - звiряє ксерокопiю з електронною копiєю в базi даних митницi.

     При вiдсутностi зауважень iнспектор ВIАР та МС засвiдчує ксерокопiю ВМД особистим пiдписом та штампом статистики i робить надпис "Копiя для уповноваженого банка". Вiдмiтка на оригiналi четвертого примiрника, зроблена згiдно п.3.2 цього Порядку, засвiдчується штампом статистики та особистим пiдписом iнспектора ВIАР та МС, що здiйснив перевiрку iз проставленням дати перевiрки.

     3.5. Перевiренi у ВIАР та МС ксерокопiї ВМД подаються вiддiлом IАР та МС на пiдпис начальнику митницi або заступнику начальника митницi, пiсля чого засвiдчуються у загальному вiддiлi митницi печаткою митницi.

     3.6. Ксерокопiї ВМД, засвiдченi печаткою митницi, видаються вiддiлом IАР та МС на руки представнику суб'єкта ЗЕД при наявностi облiкової картки та посвiдчення особи. Видача ксерокопiї ВМД фiксується у журналi "Реєстр копiй ВМД, що завiренi для уповноваженого банка" пiд особистий розпис представника суб'єкта ЗЕД.

     3.7. Видача завiрених ксерокопiй ВМД особам, що неуповноваженi представляти суб'єкта ЗЕД у митних органах, забороняється.

Заступник начальника митницi О.С. Бiльчук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.