Документ скасований: Наказ КРМ № 763 від 21.09.2001

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
м. Київ

6 вересня 2001р. N 738


Про внесення змiн до додатку N 1 наказу Київської регiональної митницi вiд 28 серпня 2001р. N 723 "Про затвердження Тимчасової технологiчної схеми проведення аналiзу та перевiрки довiдок про зароблену валюту, що надаються громадянами-резидентами, якi виїжджали за межi України у службовi вiдрядження та створення комiсiї для проведення аналiзу, та здiйснення перевiрок зазначених довiдок"

     З метою чiткого виконання вимог листiв Держмитслужби України вiд 02.04.2001р. N 2/09-1604-ЕП та вiд 08.05.2001р. N 2/09-2365-ЕП

     НАКАЗУЮ:

     1.Викласти додаток N 1 до наказу Київської регiональної митницi вiд 28.08.2001р. N 723 в такiй редакцiї (додається).

     2. Начальникам : м/п "Жуляни" (Дiсенко С.Я.), м/п "Гостомель" (Безрученков О. В.), вiддiлу несупроводжуваного багажу (Судорженко В.Р.), вiддiлу оформлення транспортних засобiв (Халай В. В.), вiддiлу оформлення кур'єрських служб (Алєксєєв В. В.), поштового вiддiлу (Дроздовський В.М.), вiддiлу контролю за вантажами та багажем дипломатичного корпусу та iнофiрм (Вишняков Г.Г.) опрацювати з особовим складом Тимчасову технологiчну схему та керуватися нею пiд час здiйснення митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв, товарiв та 'iнших предметiв, що ввозяться на митну територiю України вiдповiдними категорiями громадян.

     3. Начальнику загального вiддiлу (Груша В.М.) довести цей наказ до вiдома зазначених пiдроздiлiв митницi.

     4. Контроль за виконанням даного наказу покладаю на начальникiв вiдповiдних вiддiлiв.

     5. Загальний контроль залишаю за собою.

Начальник митницi О. СИМОНОВ

       

Додаток N 1
до наказу КРМ
вiд _____ N ____.

Тимчасова технологiчна схема проведення аналiзу та перевiрки довiдок про зароблену валюту, що надаються громадянами-резидентами, якi виїжджали за межi України у службовi вiдрядження.

1. Порядок митного оформлення транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв, що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України зазначеними категорiями громадян.

     1.1 Для здiйснення митного оформлення транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв громадянин надає керiвництву вiдповiдного пiдроздiлу митницi письмову заяву щодо здiйснення митного оформлення у пiльговому режимi, довiдку про зароблену за межами України валюту вiдповiдно до вимог пункту 3 Постанови Верховної Ради України вiд 05.05.1996р. N 162/96-ВР "Про проект Закону України про порядок обкладення податками предметiв, якi перемiщуються громадянами через митний кордон України", постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.06.1998р. N 761 "Про порядок пiдтвердження суми iноземної валюти, заробленої громадянами-резидентами, якi виїжджали у службовi вiдрядження за. межi України" та iншi необхiднi для здiйснення митного контролю та митного оформлення документи. Начальник (особа, що його замiщує) структурного пiдроздiлу Київської регiональної митницi, що здiйснює дане митне оформлення, ретельно перевiряє наданi до митного оформлення документи згiдно з вимогами листа Держмитслужби України вiд 14.08.2001р. N 11/2-6422 та iснуючих Технологiчних схем митного оформлення у Київськiй регiональнiй митницi. Пiсля закiнчення перевiрки документiв начальник (особа, що його замiщує) вiддiлу, на зворотному боцi заяви громадянина, зазначає резолюцiю щодо можливостi (неможливостi) здiйснення митного оформлення у пiльговому режимi. Письмова резолюцiя повинна мати однозначну iнформацiю про можливiсть (або вiдсутнiсть пiдстав) для здiйснення митного оформлення з наданням пiльг.

     1.2 У разi прийняття позитивного рiшення про митне оформлення у пiльговому режимi товарiв та iнших предметiв, транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) спiвробiтникам Мiнiстерства закордонних справ України, iнспекторським складом вiддiлу здiйснюється митне оформлення транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв, вiдповiдно до iснуючих Технологiчних схем митного оформлення у Київськiй регiональнiй митницi. Пiсля завершення митного оформлення, в одноденний термiн, комплект документiв разом з заявою громадянина, через загальний вiддiл Київської регiональної митницi, передається iнспекторським складом зазначеного вiддiлу для додаткової перевiрки до вiдповiдної комiсiї.

     1.3 У випадку звернення до вiдповiдного вiддiлу iнших категорiй громадян-резидентiв щодо здiйснення митного оформлення транспортних .засобiв, товарiв та iнших предметiв в пiльговому режимi або в разi надання керiвництвом пiдроздiлу письмової вiдмови щодо здiснення митного оформлення з наданням пiльг, iнспекторським складом зазначеного вiддiлу в одноденний термiн формується комплект документiв який разом з заявою громадянина, через загальний вiддiл. Київської регiональної митницi, передається для додаткової перевiрки до вiдповiдної комiсiї.

2. Порядок проведення додаткової перевiрки документiв, якi є пiдставою для надання пiльг пiд час митного оформлення.

     2.1 Комiсiя ретельно перевiряє наданi до митного оформлення документи, у разi виникнення потреби комiсiя може надсилати запити до вiдповiдних органiв щодо правильностi наданих до митного оформлення документiв. Висновки членiв комiсiї вiдображаються у виглядi письмової резолюцiї на зворотному боцi заяви громадянина. Письмова резолюцiя повинна мати однозначну iнформацiю про можливiсть (або вiдсутнiсть пiдстав) для здiйснення митного оформлення з наданням пiльг транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв.

3. Остаточне вирiшення питання щодо вiдповiдностi наданих документiв, якi є пiдставою для надання пiльг пiд час здiснення митного оформлення.

     3.1 Пiсля надання необхiдних висновкiв членами комiсiї, заява громадянина з комплектом документiв направляється начальнику митницi (особi, що його замiщує), з метою прийняття остаточного рiшення щодо можливостi (або вiдсутностi пiдстав) митного оформлення з наданням пiльг транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв.

4. Завершення перевiрки документiв, якi є пiдставою для надання пiльг пiд час митного оформлення.

     4.1 Документи з резолюцiєю начальника митницi повертаються через загальний вiддiл Київської регiональної митницi до вiдповiдного пiдроздiлу митницi з метою формування архiвних документiв зазначеного митного оформлення, завершення митного оформлення (у разi отримання позитивного висновку), або додаткового опрацювання документiв, складання протоколу про порушення митних правил (у разi отримання негативного висновку) та їх подальшого направлення до вiддiлення боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Київської регiональної митницi.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.