ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

22.11.2001 р. N 2/09-5456-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     На виконання статтi 1 Закону України вiд 13.09.2001 N 2681-III "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України" повiдомляємо, що Держмитслужбою України проаналiзовано норми, якi застосовуються для визначення особистих речей у країнах Європейського Спiвтовариства.

     Країни ЄС при здiйсненнi митного контролю за перемiщенням товарiв та особистих речей керуються у своїй дiяльностi Мiжнародною конвенцiєю про спрощення та гармонiзацiю митних процедур, Кiото. Спецiальний додаток J установлює принципи та пропонує правила здiйснення контролю та оподаткування товарiв, особистих речей, що перемiщуються через митний кордон.

     У зв'язку з викладеним, до затвердження Кабiнетом Мiнiстрiв України перелiку предметiв, якi не можуть бути вiднесенi до особистих речей пропонуємо при здiйсненнi митного контролю предметiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України використовувати у практичнiй роботi митницi перелiк особистих речей громадян, наведений у додатку до цього листа.

     Прошу проiнформувати особовий склад митниць.

     Додаток: на 2 арк.

Перший заступник Голови Служби О.Б.Єгоров

 

Додаток
до листа Держмитслужби
вiд 22.11.2001 N 2/09-5456-ЕП

ПЕРЕЛIК
особистих речей громадян

     1. Особистi прикраси, у тому числi з дорогоцiнних металiв та камiння, що мають ознаки таких, що були в користуваннi.

     2. Предмети такi, як одяг, бiлизна, взуття, що мають суто особистий характер, призначенi виключно для власного користування й мають, як правило, ознаки таких, що були у користуваннi, або новi, що ввозяться, як правило, в одиничному екземплярi (комплектi).

     3. Предмети особистої гiгiєни та iндивiдуальнi косметичнi засоби у кiлькостi, що забезпечує потреби однiєї особи на перiод поїздки.

     4. Iндивiдуальне письмове та канцелярське приладдя.

     5. Фотоапарат, кiно- та вiдеокамера, приладдя до них.

     6. Бiнокль.

     7. Переносний музичний iнструмент.

     8. Переносний звуковiдтворювальний пристрiй (магнiтофон, диктофон тощо) з плiвками, платiвками та дисками.

     9. Переносний радiоприймач.

     10. Переносний телевiзор.

     11. Переносний персональний комп'ютер та приладдя до нього.

     12. Калькулятор, електронна записна книжка.

     13. Iндивiдуальнi портативнi медичнi прилади для забезпечення життєдiяльностi людини й для контролю за її станом, що мають ознаки таких, що були в користуваннi.

     14. Стiльниковий, мобiльний телефон, пейджер.

     15. Дитяча коляска.

     16. Iнвалiдна коляска.

     17. Спортивне спорядження таке, як велосипед, вудка рибальська, комплект альпiнiстського спорядження, комплект спорядження для пiдводного плавання, комплект лиж, комплект тенiсних ракеток, дошка для серфiнгу та вiндсерфiнгу, комплект спорядження для гольфу, iнше аналогiчне спорядження, призначене для використання однiєю особою.

     18. Лiкарськi засоби, що перемiщуються через митний кордон України в порядку та обсягах, якi визначаються Мiнiстерством охорони здоров'я.

     19. Iншi предмети першої необхiдностi, призначенi, в першу чергу, для забезпечення життєдiяльностi власника - громадянина, є власнiстю такого громадянина та призначенi виключно для власного користування такого громадянина, не є товаром та не призначенi для вiдчуження або передачi iншим особам, вiдповiдають метi та цiлям перебування за кордоном.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.