ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Мiнiстерство економiки та з питань європейської iнтеграцiї України Державна митна служба України
25.03.02 N 72-3/36 26.03.02 N 11/1-03-2734-ЕП


Щодо застосування абзацу шостого пункту 4 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 1 жовтня 1997 р. N 1104 ( в редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10 сiчня 2002 р. N 21) при митному оформленнi нафти сирої, що ввозиться для переробки на територiї України

     Враховуючи особливостi операцiй по ввезенню на митну територiю України нафти сирої, призначеної для переробки на українських нафтопереробних заводах (далi - НПЗ), встановити, що з 1 квiтня 2002 року при здiйсненнi таких операцiй ввезення для власних виробничих потреб визначається за умови:

     1. Ввезення нафти сирої безпосередньо НПЗ для переробки.

     2. Наявностi у iмпортера нафти сирої контракту (договору) з українським НПЗ на її переробку. Термiн дiї такого контракту не може бути менше нiж 6 мiсяцiв, а обсяг переробки нафти сирої - не менше нiж 25000 тонн за мiсяць.

     3. Наявностi у iмпортера нафти сирої договору оренди устаткування (обладнання) тривалiстю не менше нiж на 6 мiсяцiв для її переробки.

     Для застосування вексельної форми розрахункiв по сплатi ПДВ при митному оформленнi нафти сирої достатньо однiєї iз зазначених у п.п. 1-3 умов. Перепродаж нафти сирої ввезеної з метою переробки i оформленої iз застосуванням вексельної форми розрахункiв по сплатi ПДВ не допускається.

     З метою контролю за дотримання зазначених умов iмпортер нафти сирої подає до митного органу такi додатковi документи:

     а) при митному оформленнi - гарантiйний лист - зобов'язання про використання нафти сирої виключно для переробки на українському НПЗ;

     б) у 15-денний термiн пiсля завершення митного оформлення - звiт у 2-х примiрниках про фактичне використання нафти сирої.

Мiнiстр економiки та з питань європейської iнтеграцiї України О. ШЛАПАК
Голова Державної митної служби України М. КАЛЕНСЬКИЙ
Погоджено
Державна податкова адмiнiстрацiя України
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.