Документ скасований: Наказ КРМ № 1224 від 31.10.2003

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
м. Київ

05 квiтня 2000р. N 272


Про затвердження "Тимчасової технологiчної схеми митного оформлення вантажiв (якi надходять залiзничним транспортом) iз застосуванням ВМД у ВМП"

     З метою удосконалення роботи Групи вiддiлу митних платежiв розташованої при транзитно-вантажному вiддiлi N 2,

     Наказую:

     1. Затвердити "Тимчасову технологiчну схему митного оформлення вантажiв (якi надходять залiзничним транспортом)iз застосуванням ВМД у ВМП" та ввести її в дiю з 10.04.2000 р.

     2. Начальникам оперативних пiдроздiлiв провести заняття з iнспекторським складом по вивченню даної технологiчної схеми. Довести вимоги даної технологiчної схеми до вiдома суб'єктiв ЗЕД.

     3. Начальнику вiддiлу митних доходiв та платежiв забезпечити контроль виконання даної технологiчної схеми пiдлеглим особовим складом.

     4. Начальнику загального вiддiлу довести вимоги данного наказу до оперативних пiдроздiлiв.

     5. Контроль за виконанням даного наказу покладаю на заступника начальника Київської регiональної митницi Ольховика О. М. згiдно його функцiональних обов'язкiв.

     6. Загальний контроль залишаю за собою.

Начальник Київської регiональної митницi Симонов О.I.

 

"ЗАТВЕРДЖУЮ"
Начальник Київської регiональної митницi
О.I.Симонов
04.04.2000 р.

Тимчасова технологiчна схема
митного оформлення вантажiв (якi надходять залiзничним транспортом) з застосуванням ВМД у ВМП

     Загальний порядок роботи Групи вiддiлу митних платежiв розташованої при ТВВ-2 (далi - Групи) залишається той же, що був затверджений наказом по КРМ N 138 вiд 09.03.99р.

     Особливiсть роботи Групи полягає у слiдуючому:

     1. Суб'єкти ЗЕД, якi отримують (вiдправляють) вантажi залiзничним транспортом, здiйснюють перевiрку надходження коштiв (згiдно платiжних доручень) на р/р Київської регiональної митницi безпосередньо у Групi.

     У даному випадку iнспектор групи (вiдповiдальнi за перевiрку надходження коштiв ст. iнс-р Надеждiна Н.П. штамп N19 та ст. iн-р Капшук В. В. штамп N8) у телефонному режимi перевiряють надходження коштiв з Вiддiлом, переконавшись, що кошти надiйшли та не були запитанi iншим ТВВ, проставляє на лiцевому боцi платiжного доручення у лiвому верхньому кутi штамп "Для роботи з вантажами якi надходять залiзничним транспортом", а у правому верхньому кутi особистий номерний штамп "Сплачено", дату та засвiдчує пiдписом.

     У виписцi банку яка знаходиться в групi, супроти строки надходження вказаної суми проставляється вiдмiтка про перевiрку коштiв, через риску проставляється номер штампу. Тiльки пiсля цього дозволяється проводити списання коштiв з даного платiжного доручення iнспекторами Групи.

     Iнспектор Вiддiлу вiдповiдальний за перевiрку надходження коштiв на розрахунковий рахунок Київської регiональної митницi, пiсля запиту (у телефонному режимi) перевiряє фактичне надходження коштiв по виписцi банку та в разi пiдтвердження цього, проставляє супроти строки, де зазначено дане платiжне доручення цифру "2" та через риску номер особового номерного штампу iнспектора Групи який здiйснив перевiрку платiжного доручення.

     Платiжнi доручення на яких є вiдбитки зазначених у данiй технологiчнiй схемi штампiв можуть прийматися у роботу виключно iнспекторами Групи.

     Iншi пiдроздiли Київської регiональної митницi данi платiжнi доручення У роботу не приймають!

     Лицевi рахунки, ведуться iнспекторами Групи по всiм суб'єктам ЗЕД якi проводять митне оформлення вантажiв на ТВВ - 2.

     На вантажi, пiдконтрольнi ДСЄК, нарахування та справляння митних платежiв по ВМД проводиться у групi платежiв розташованої при ТВВ-8.

     2. Взяття на облiк простих векселiв при сплатi ПДВ, здiйснюється безпосередньо Групою.

     Суб'єкт ЗЕД пiсля завершення митного оформлення, звертається до iнспектора Групи з приводу взяття податкового векселя на облiк, при цьому надає наступнi документи:

  • копiю облiкової катрки

  • копiю довiдки з ДГО про статус iмпортера, або податковий вексель повинен бути авальований комерцiйним банком (авалювання фiлiєю банку заборонено)

  • три екземпляри податкового векселю (перший примiрник податкового векселю - це оригiнал вексельного бланка, придбаного платником в установi банку; другий i третiй примiрники податкового векселя - це ксерокопiї оригiналу вексельного бланка (неоформленого першого примiрника), якi мають однаковий з першим примiрником номер вексельного бланка) заповнених друкованим або недрукованим способами

  • копiю свiдотцтва про реєстрацiю, засвiдчену податковим органом за мiсцем державної реєстрацiї суб'єкта

  • ксерокопiя оформленого векселю з обох сторiн.

     На зворотньому боцi другого примiрника векселя робиться запис: "Взято на облiк" ставиться дата, прiзвiще та пiдпис iнспектора Групи (вiдповiдального за даний напрямок роботи) та засвiдчується особистим штампом "Сплачено". Перший екземпляр векселю вилучається, для передачi згiдно реєстру (додаток N1) до Вiддiлу. Другий та третiй екземпляри вiддаються на руки суб'єкту ЗЕД, для надання iнспектору ТВВ-2.

     До Вiддiлу згiдно вищезазначеного реєстру щосереди передаються наступнi документи:

  • перший примiрник податкового векселю (оригiнал вексельного бланка, придбаного платником в установi банку)

  • копiю облiкової катрки

  • копiю довiдки з ДГО про статус iмпортера, або податковий вексель повинен бути авальований комерцiйним банком (авалювання фiлiєю банку заборонено)

  • копiю свiдотцтва про реєстрацiю, засвiдчену податковим органом за мiсцем державної реєстрацiї суб'єкта

  • ксерокопiя оформленого векселю з обох сторiн

     Iнспектор Вiддiлу приймає зазначенi документи, пiдписує реєстр (один екземпляр якого залишається у Вiддiлi, другий у Групi), реєструє вказанi векселi в журналi. У правому верхньому кутi векселя (на оригiналi та ксерокопiї) проставляє номер по порядку згiдно журнала. Пiсля цього вiдправляє згаданi векселi до податкових iнспекцiй у загальному порядку.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.