ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ

Н А К А З
м. Київ

вiд 15.07.2002 N 266


Про затвердження форми державного статистичного спостереження N 9-ЗЕЗ "Звiт про експорт (iмпорт) послуг" та Iнструкцiї щодо її заповнення

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
26 липня 2002 р. за N 611/6899


     Вiдповiдно до статтi 14 Закону України "Про державну статистику" та з метою удосконалення державних статистичних спостережень НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити форму державного статистичного спостереження N 9-ЗЕЗ "Звiт про експорт (iмпорт) послуг", та Iнструкцiю щодо її заповнення (додаються).

     2. Увести в дiю зазначенi форму державного статистичного спостереження та Iнструкцiю щодо її заповнення, починаючи зi звiту за сiчень-березень 2003 року.

     3. Поширити затвердженi в пунктi 1 цього наказу форму державного статистичного спостереження та Iнструкцiю щодо її заповнення на всiх юридичних осiб незалежно вiд форми власностi та господарювання, якi провадять дiяльнiсть, пов'язану з наданням послуг закордонним партнерам та одержанням послуг вiд закордонних партнерiв.

     4. Управлiнню статистики зовнiшньої торгiвлi (Чернишева С.В.):

     4.1. Визначити необхiдний тираж, пiдготувати i передати управлiнню справами в установлений термiн оригiнали бланкiв затвердженої форми державного статистичного спостереження та Iнструкцiю щодо її заповнення.

     4.2. Здiйснювати методологiчне керiвництво збором та розробкою державного статистичного спостереження, затвердженого в пунктi 1 наказу.

     5. Фiнансово-економiчному управлiнню (Сорокiна Т.В.) забезпечити фiнансування робiт, пов'язаних iз запровадженням форми державного статистичного спостереження та Iнструкцiї щодо її заповнення, затверджених пунктом 1 цього наказу.

     6. Управлiнню справами (Царський В.В.) забезпечити контроль за своєчасним тиражуванням та доставкою затверджених бланкiв форми державного статистичного спостереження та Iнструкцiї щодо її заповнення на адресу Головного управлiння статистики в Автономнiй Республiцi Крим, обласних, Київского та Севастопольського мiських управлiнь статистики.

     7. Головному мiжрегiональному управлiнню статистики у м. Києвi (Сидоренко М.М.) здiйснювати збiр i розробку даних за затвердженою формою державного статистичного спостереження згiдно з Планом державних статистичних спостережень.

     8. Начальникам Головного управлiння статистики в Автономнiй Республiцi Крим, обласних, Київського та Севастопольського мiських управлiнь статистики забезпечити в установленому порядку збiр, розробку i подання Головному мiжрегiональному управлiнню статистики у м. Києвi iнформацiї за формою державного статистичного спостереження, затвердженою пунктом 1 наказу, у встановленi термiни.

     9. Уважати таким, що втратив чиннiсть, наказ Державного комiтету статистики України вiд 13.11.97 N 45 Про затвердження Iнструкцiй до форм статистичної звiтностi з питань зовнiшньоекономiчної дiяльностi; зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 06.02.998. за N 79/2519.

     10. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Держкомстату України Остапчука Ю.М.

Голова комiтету О.Г.Осауленко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комiтету статистики України
15.07.2002 N 266
Форма N 9-ЗЕЗ "Звiт про експорт (iмпорт) послуг"

Квартальна/рiчна
Поштова

Державне статистичне спостереження

Конфiденцiйнiсть статистичної iнформацiї забезпечується статтею 21 Закону України "Про державну статистику"

 

Порушення термiнiв або ненадання iнформацiї, а також викривлення даних тягне за собою вiдповiдальнiсть, яка встановлена статтею 1863 Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення

 

ЗВIТ
ПРО ЕКСПОРТ (IМПОРТ) ПОСЛУГ
за ______ квартал 200_ року

Подають: Термiни подання
пiдприємства - резиденти України, якi здiйснюють експортно-iмпортнi операцiї послугами

органу державної статистики за мiсцезнаходженням

 10 числа пiсля звiтного перiоду

 

Найменування органiзацiї - складача iнформацiї
 
 
Мiсцезнаходження
 
Код форми документа за ДКУД Коди органiзацiї-складача
за ЄДРПОУ територiї (КОАТУУ) виду економiчної дiяльностi (КВЕД) форми власностi (КФВ) органiзацiйно-
правової форми господарювання (КОПФГ)
мiнiстерства, iншого органу виконавчої влади, якому пiдпорядкована органiзацiя - складач iнформацiї (СПОДУ)*   КС
1 2 3 4 5 6 7 8 9
                 

____________
     * Тiльки для пiдприємств державної форми власностi.

     Мета збору даних. Ця iнформацiя буде використана для складання зовнiшньоторговельного i платiжного балансiв України.

     Просимо зберiгати копiю цiєї форми, на випадок виникнення питань у працiвникiв органiв державної статистики при зведеннi даних.

     Дякуємо Вам за своєчасне подання достовiрних даних, якi дозволять скласти торговельний i платiжний баланси України.

Державний комiтет статистики України

експорт** 1
iмпорт** 2
** непотрiбне закреслити

 

Країни   Послуги Валюта Реєстрацiйний N угоди, присвоєний Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї України*** Вартiсть, тис. одиниць (у валютi контракту)
наймену-
вання
код наймену-
вання
код наймену-
вання
  усього у т. ч. за Угодою***
А Б В Г Ґ Д Е 1 2
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 

____________
     *** На виконання доручення Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.07.96 N 13406/97 про запровадження статистичної звiтностi про облiк послуг, наданих (отриманих) по кооперацiї в рамках Ашгабатської Угоди вiд 23.12.93 до бланка форми звiтностi N 9-ЗЕЗ "Звiт про експорт-iмпорт послуг" (квартальна поштова) вводяться додатково двi колонки. Так, в колонцi "Е" проставляється реєстрацiйний номер Угоди, присвоєний Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї України, в колонцi "2" сума за наданi (отриманi) послуги в тис. одиниць (у валютi контракту) за кожною Угодою окремо. Вищезазначенi колонки заповнюють тiльки тi пiдприємства та органiзацiї, якi надають (отримують) послуги вiдповiдно до мiжвiдомчих угод з виробничої кооперацiї в рамках Ашгабатської Угоди.

 
(прiзвище виконавця)
Керiвник  
 
(телефон)
Головний бухгалтер  
М.П.

 

Начальник управлiння статистики зовнiшньої торгiвлi Державного комiтету статистики України С.В.Чернишева

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комiтету статистики України
15.07.2002 N 266
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
26 липня 2002 р. за N 611/6899

IНСТРУКЦIЯ
про порядок складання звiту за формою N 9-ЗЕЗ "Звiт про експорт (iмпорт) послуг"

I. Загальнi положення

     Iнструкцiя визначає порядок звiтностi про експорт (iмпорт) послуг. Мета збору державного статистичного спостереження - одержання всебiчної та вичерпної статистичної iнформацiї про зовнiшню торгiвлю послугами для потреб складання зовнiшньоторгiвельного та платiжного балансiв України, оцiнки розвитку економiчних взаємовiдносин України з iншими країнами свiту. Iнструкцiя призначена для використання тими пiдприємствами, органiзацiями, установами всiх форм власностi та господарювання, включно зi спiльними пiдприємствами та їх фiлiями, представництвами, центральними апаратами мiнiстерств (далi - пiдприємства), якi провадять дiяльнiсть на пiдставi законiв України, пов'язану з наданням (експорт) послуг закордонним партнерам та одержанням (iмпорт) послуг вiд закордонних партнерiв як на територiї України, так i за її межами згiдно з договорами (контрактами) або в уснiй формi договору (з готелями - резидентами України).

II. Основнi термiни

     Для цiєї Iнструкцiї наведенi нижче термiни вживаються в такому значеннi:

     Зовнiшньоекономiчна дiяльнiсть - дiяльнiсть суб'єктiв господарської дiяльностi України та iноземних суб'єктiв господарської дiяльностi, побудована на взаємовiдносинах мiж ними, що має мiсце як на територiї України, так i за її межами.

     Зовнiшньоекономiчний договiр (контракт) - матерiально оформлена угода двох або бiльше суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi та їх iноземних контрагентiв, спрямована на встановлення, змiну або припинення їх взаємних прав та обов'язкiв у зовнiшньоекономiчнiй дiяльностi.

     Економiчна територiя країни - географiчна територiя, що перебуває пiд юрисдикцiєю уряду даної країни, у межах якої вiдбувається вiльне пересування людей, товарiв та капiталiв. До економiчної територiї країни включаються повiтряний простiр над нею, територiальнi води i та частина континентального шельфу, який розташований у мiжнародних водах, щодо якої країна користується виключним правом на вилов риби чи видобуток на шельфi палива або iнших корисних копалин. Крiм того, до економiчної територiї належать вiльнi зони, приписнi (митнi) склади та пiдприємства, експлуатацiя яких здiйснюється офшорними пiдприємствами пiд контролем митних органiв. До неї також входять територiальнi анклави, якi розташованi на територiї iнших країн (територiї посольств, консульств, вiйськових баз, наукових станцiй тощо).

     Резиденти - юридичнi особи та суб'єкти пiдприємницької дiяльностi України, що не мають статусу юридичної особи (фiлiї, представництва тощо) i якi створенi та здiйснюють свою дiяльнiсть вiдповiдно до законодавства України з мiсцезнаходженням на її територiї;

     - дипломатичнi представництва, консульськi установи та iншi офiцiйнi представництва України за кордоном, якi мають дипломатичнi привiлеї та iмунiтет, а також фiлiї i представництва пiдприємств та органiзацiй України за кордоном, що не здiйснюють пiдприємницької дiяльностi.

     Нерезиденти - юридичнi особи та суб'єкти пiдприємницької дiяльностi, що не мають статусу юридичної особи (фiлiї, представництва тощо) з мiсцезнаходженням за межами України, якi створенi та здiйснюють свою дiяльнiсть вiдповiдно до законодавства iншої держави;

     - розташованi на територiї України дипломатичнi представництва, консульськi установи та iншi офiцiйнi представництва iноземних держав, мiжнароднi органiзацiї та їх представництва, що мають дипломатичнi привiлеї та iмунiтет, а також представництва iнших iноземних органiзацiй i фiрм, якi не здiйснюють пiдприємницької дiяльностi вiдповiдно до законодавства України.

     Як правило, iноземними пiдприємствами (нерезидентами) вважаються тi пiдприємства, якi платять податки вiд дiяльностi на користь iноземної держави.

III. Момент облiку та документи первинного облiку

     Моментом здiйснення процедури експорту (iмпорту) послуг та вiдповiдно, їх облiку вважається дата їх фактичного надання або одержання на основi принципу нарахування (за виписаними рахунками). Найчастiше, як правило, дата реєстрацiї таких операцiй збiгається з часом виробництва послуг.

     Документами первинного облiку експорту (iмпорту) послуг є оформленi рахунки на виконанi згiдно з договорами (контрактами) послуги.

IV. Порядок складання звiту

     1. Звiт за формою N 9-ЗЕЗ подають усi пiдприємства - резиденти України, якi здiйснюють експортнi-iмпортнi операцiї послугами вiдповiдно до статтi 18 Закону України "Про державну статистику" i статтi 22 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть" (зi змiнами та доповненнями). Звiт надається 10-го числа пiсля звiтного перiоду статистичному органу за мiсцезнаходженням. Об'єднання, пiдприємства яких розташованi на територiї декiлькох областей, складають звiт про ту частину експорту-iмпорту послуг, яка здiйснювалась пiдприємствами, що розташованi на однiй з ними територiї (областi). Пiдприємства, що входять до складу об'єднань та розташованi на територiї iншої областi, подають звiт за мiсцезнаходженням тiльки за свою економiчну дiяльнiсть. Виняток становлять зовнiшньоторговельнi об'єднання, фiрми, корпорацiї, акцiонерно-фiнансовi групи, мiнiстерства, iншi органи виконавчої влади, якi дiють на територiї всiєї України та розташованi в м. Києвi. Вони подають звiти безпосередньо Головному мiжрегiональному управлiнню статистики у м. Києвi.

     Звiт заповнюється окремо за кожний квартал (без наростаючого пiдсумку з початку року) у розрiзi країн свiту i всiх видiв послуг у валютi контракту вiдповiдно до Класифiкацiї послуг зовнiшньоекономiчної дiяльностi окремо за експортом та iмпортом послуг. Для цього на першiй сторiнцi звiту (у лiвому кутку бланка) закреслюється: при експортi послуг - позицiя "iмпорт", при iмпортi послуг - "експорт". Слiд мати на увазi, що до обсягiв експорту включаються надходження коштiв вiд нерезидентiв за наданi послуги, а до обсягiв iмпорту - перерахування коштiв нерезидентам за одержанi послуги.

     2. Звiт про експорт (iмпорт) послуг складається за номенклатурою послуг у вартiсному виразi в розрiзi країн свiту у валютi контракту.

     При заповненнi форми N 9-ЗЕЗ:

     У графах А, Б - вiдображаються найменування та код країни, з якою провадяться розрахунки за наданi (одержанi) послуги, вiдповiдно до Класифiкатора держав свiту (додаток 1).

     У графах В, Г - вiдображаються найменування та код послуги згiдно з Класифiкацiєю послуг зовнiшньоекономiчної дiяльностi, (перелiк основних видiв зовнiшньоекономiчних послуг наведено в додатку 2 ).

     У графах Ґ, Д - вiдображуються найменування та код валюти контракту або валюти, за якою провадяться розрахунки згiдно з Класифiкатором валют (додаток 3).

     У графi 1 - проставляється вартiсть фактично наданої або одержаної (за виписаними рахунками) послуги у валютi контракту в тисячах одиниць з двома десятковими знаками пiсля коми. У разi здiйснення пiдприємством, що звiтує, взаєморозрахункiв з iноземними партнерами за послуги, що були наданi також i iншими українськими пiдприємствами - резидентами, у графi 1 пiдприємство, яке звiтує, повинно навести загальну вартiсть цих послуг, а не тiльки безпосередньо ним наданих. Наприклад, Генеральне агентство з туризму в звiт за формою N 9-ЗЕЗ повинно включити всю вартiсть послуг, що надавались українськими пiдприємствами-резидентами iноземним туристам в Українi (проживання в готелi, екскурсiйне обслуговування, транспортне обслуговування в країнi вiдвiдування тощо), незважаючи на те, що частина коштiв за послуги перерахована цим агентством готелям, музеям, транспортним пiдприємствам тощо.

     Графи "Е " i "2" заповнюють тiльки тi пiдприємства та органiзацiї, якi надають (отримують) послуги вiдповiдно до мiжвiдомчих угод з виробничої кооперацiї в рамках Ашгабатської Угоди вiд 23.12.93.

     У графi "Е "- вiдображається реєстрацiйний номер Угоди, присвоєний Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї України.

     У графi 2 - наводиться вартiсть послуги, наданої щодо кооперацiї за кожною Угодою окремо.

     3. Звiт за формою N 9-ЗЕЗ пiдписується керiвником пiдприємства та головним бухгалтером, якi несуть вiдповiдальнiсть за своєчасне його подання та достовiрнiсть iнформацiї вiдповiдно до статтi 20 Закону України "Про державну статистику".

Начальник управлiння статистики зовнiшньої торгiвлi Державного комiтету статистики України С.В.Чернишева

 

Додаток 1
до Iнструкцiї про порядок складання звiту за формою N 9-ЗЕЗ "Звiт про експорт (iмпорт) послуг"

КЛАСИФIКАТОР ДЕРЖАВ СВIТУ

004

Афганiстан Afghanistan

008

Албанiя Albania

010

Антарктида Antarctica

012

Алжир Algeria

016

Американське Самоа American Samoa

020

Андорра Andorra

024

Ангола Angola

028

Антигуа i Барбуда Antigua and Barbuda

031

Азербайджан Azerbaijan

032

Аргентина Argentina

036

Австралiя Australia

040

Австрiя Austria

044

Багами Bahamas

048

Бахрейн Bahrain

050

Бангладеш Bangladesh

051

Вiрменiя Armenia

052

Барбадос Barbados

056

Бельгiя Belgium

060

Бермуди Bermuda

064

Бутан Bhutan

068

Болiвiя Bolivia

070

Боснiя i Герцеговина Bosnia and Herzegovina

072

Ботсвана Botswana

074

Острiв Бувет Bouvet Island

076

Бразилiя Brazil

084

Белiз Belize

086

Британська територiя в Iндiйському океанi British Indian Ocean Territory

090

Соломоновi Острови Solomon Islands

092

Вiргiнськi Острови (Британськi) Virgin Islands (British)

096

Бруней Даруссалам Brunei Darussalam

100

Болгарiя Bulgaria

104

М'янма Myanmar

108

Бурундi Burundi

112

Бiлорусь Belarus

116

Камбоджа Cambodia

120

Камерун Cameroon

124

Канада Canada

132

Кабо-Верде Cape Verde

136

Острови Кайман Cayman Islands

140

Центрально-Африканська Республiка Central African Republic

144

Шрi-Ланка Sri Lanka

148

Чад Chad

152

Чiлi Chile

156

Китай China

158

Тайвань, провiнцiя Китаю Taiwan, Province of China

162

Острiв Рiздва Christmas Island

166

Кокосовi (Кiлiнг) Острови Cocos (Keeling) Islands

170

Колумбiя Colombia

174

Комори Comoros

175

Майотте Mayotte

178

Конго Congo

180

Заїр Zaire

184

Острови Кука Cook Islands

188

Коста-Рiка Costa Rica

191

Хорватiя Croatia

192

Куба Cuba

196

Кiпр Cyprus

203

Чеська Республiка Czech Republic

204

Бенiн Benin

208

Данiя Denmark

212

Домiнiка Dominica

214

Домiнiканська Республiка Dominican Republic

218

Еквадор Ecuador

222

Сальвадор El Salvador

226

Екваторiальна Гвiнея Equatorial Guinea

231

Ефiопiя Ethiopia

232

Ерiтрея Eritrea

233

Естонiя Estonia

234

Фаррерськi Острови Faroe Islands

238

Фолклендськi Острови (Мальвiнськi) Falkland Islands (Malvinas)

239

Пiвденна Джорджiя та Пiвденнi Сендвiчськi Острови South Georgia and the South Sandwich Islands

242

Фiджi Fiji

246

Фiнляндiя Finland

249

Францiя, метрополiя France, Metropolitan

250

Францiя France

254

Французька Гвiана French Guiana

258

Французька Полiнезiя French Polynesia

260

Французькi пiвденнi територiї French Southern Territories

262

Джибутi Djibouti

266

Габон Gabon

268

Грузiя Georgia

270

Гамбiя Gambia

276

Нiмеччина Germany

288

Гана Ghana

292

Гiбралтар Gibraltar

296

Кiрiбатi Kiribati

300

Грецiя Greece

304

Гренландiя Greenland

308

Гренада Grenada

312

Гваделупа Guadeloupe

316

Гуам Guam

320

Гватемала Guatemala

324

Гвiнея Guinea

328

Гайана Guyana

332

Гаїтi Haiti

334

Острови Херда i Макдональда Heard Island and Mc Donald Islands

336

Держава-мiсто Ватiкан Vatican City State

340

Гондурас Honduras

344

Гонконг Hong Kong

348

Угорщина Hungary

352

Iсландiя Iceland

356

Iндiя India

360

Iндонезiя Indonesia

364

Iран (Iсламська Республiка) Iran (Islamic Republic of)

368

Iрак Iraq

372

Iрландiя Ireland

376

Iзраїль Israel

380

Iталiя Italy

384

Кот-д'Iвуар Cote d'Ivoire

388

Ямайка Jamaica

392

Японiя Japan

398

Казахстан Kazakhstan

400

Йорданiя Jordan

404

Кенiя Kenya

408

Корейська Народно-Демократична Республiка Korea, Democratic People's Republic

410

Корея, Республiка Korea, Republic of

414

Кувейт Kuwait

417

Кирґизстан Kyrgyzstan

418

Лаоська Народно-Демократична Республiка Lao People's Democratic Republic

422

Лiван Lebanon

426

Лесото Lesotho

428

Латвiя Latvia

430

Лiберiя Liberia

434

Лiвiйська Арабська Джамахiрiя Libyan Arab Jamahiriya

438

Лiхтенштейн Liechtenstein

440

Литва Lithuania

442

Люксембурґ Luxembourg

446

Макао Macau

450

Мадагаскар Madagascar

454

Малавi Malawi

458

Малайзiя Malaysia

462

Мальдiви Maldives

466

Малi Mali

470

Мальта Malta

474

Мартiнiка Martinique

478

Мавританiя Mauritania

480

Маврикiй Mauritius

484

Мексика Mexico

492

Монако Monaco

496

Монголiя Mongolia

498

Молдова, Республiка Moldova, Republic of

500

Монтсеррат Montserrat

504

Марокко Morocco

508

Мозамбiк Mozambique

512

Оман Oman

516

Намiбiя Namibia

520

Науру Nauru

524

Непал Nepal

528

Нiдерланди Netherlands

530

Нiдерландськi Антильськi Острови Netherlands Antilles

533

Аруба Aruba

540

Нова Каледонiя New Caledonia

548

Вануату Vanuatu

554

Нова Зеландiя New Zealand

558

Нiкарагуа Nicaragua

562

Нiгер Niger

566

Нiгерiя Nigeria

570

Нiуе Niue

574

Острiв Норфолк Norfolk Island

578

Норвегiя Norway

580

Пiвнiчнi Марiанськi Острови Northern Mariana Islands

581

Малi Аутлайнгськi Острови США United States Minor Outlying Islands

583

Мiкронезiя (Федеративнi штати) Micronesia (Federated States of)

584

Маршалловi Острови Marshall Islands

585

Палау Palau

586

Пакистан Pakistan

591

Панама Panama

598

Папуа-Нова Гвiнея Papua New Guinea

600

Парагвай Paraguay

604

Перу Peru

608

Фiлiппiни Philippines

612

Пiткерн Pitcairn

616

Польща Poland

620

Португалiя Portugal

624

Гвiнея-Бiсау Guinea-Bissau

626

Схiдний Тiмор East Timor

630

Пуерто-Рiко Puerto Rico

634

Катар Qatar

638

Реюньйон Reunion

642

Румунiя Romania

643

Росiйська Федерацiя Russian Federation

646

Руанда Rwanda

654

Острiв Святої Єлени St.Helena Island

659

Сент-Кiттс i Невiс Saint Kitts and Nevis

660

Ангiлья Anguilla

662

Сент-Люсiя Saint Lucia

666

Сент-П'єр i Мiкелон St.Pierre and Miquelon

670

Сент-Вiнсент i Гренадiни Saint Vincent and the Grenadines

674

Сан-Марино San Marino

678

Сан-Томе i Принсiпi Sao Tome and Principe

682

Саудiвська Аравiя Saudi Arabia

686

Сенегал Senegal

690

Сейшелли Seychelles

694

Сьєрра-Леоне Sierra Leone

702

Сiнгапур Singapore

703

Словаччина Slovakia

704

В'єтнам Viet Nam

705

Словенiя Slovenia

706

Сомалi Somalia

710

Пiвденна Африка South Africa

716

Зiмбабве Zimbabwe

724

Iспанiя Spain

732

Захiдна Сахара Western Sahara

736

Судан Sudan

740

Суринам Suriname

744

Острови Свальбарда та Яна Майєна Svalbard and Jan Mayen

748

Свазiленд Swaziland

752

Швецiя Sweden

756

Швейцарiя Switzerland

760

Сiрiйська Арабська Республiка Syrian Arab Republic

762

Таджикистан Tajikistan

764

Таїланд Thailand

768

Того Togo

772

Токелау Tokelau

776

Тонга Tonga

780

Трiнiдад i Тобаго Trinidad and Tobago

784

Об'єднанi Арабськi Емiрати United Arab Emirates

788

Тунiс Tunisia

792

Туреччина Turkey

795

Туркменiстан Turkmenistan

796

Теркськi i Кайкосовi острови Turks and Caicos Islands

798

Тувалу Tuvalu

800

Уганда Uganda

804

Україна Ukraine

807

Македонiя Makedonia

818

Єгипет Egypt

826

Сполучене Королiвство United Kingdom

834

Об'єднана Республiка Танзанiя Tanzania, United Republic of

840

Сполученi Штати United States

850

Вiргiнськi Острови (США) Virgin Islands (U.S.)

854

Буркiна-Фасо Burkina Faso

858

Уругвай Uruguay

860

Узбекистан Uzbekistan

862

Венесуела Venezuela

876

Острови Уоллiс i Футуна Wallis and Futuna Islands

882

Самоа Samoa

887

Ємен Yemen

891

Югославiя Yugoslavia

894

Замбiя Zambia

 

Додаток 2
до Iнструкцiї про порядок складання звiту за формою N 9-ЗЕЗ "Звiт про експорт (iмпорт) послуг"

Перелiк
основних видiв зовнiшньоекономiчних послуг, що включаються у звiт за формою N 9-ЗЕЗ (згiдно з Класифiкацiєю послуг зовнiшньоекономiчної дiяльностi, затвердженою наказом Державного комiтету стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї України вiд 02.06.97 N 324 та короткi методологiчнi пояснення

Назва послуги

Структура

Послуги, пов'язанi з сiльським господарством, мисливством та лiсовим господарством (розд. 1 - 2) Включаються послуги з передсiвного оброблення полiв i садiння культур, збирання врожаю i пiдготовки продукцiї до збуту; з агрохiмiчного обслуговування, закладення й утримання садiв, паркiв, забезпечення функцiонування зрошувальних та осушувальних систем; захисту рослин вiд хвороб та шкiдникiв; послуги зi сприяння мисливству, iз стимулювання розведення дичини; послуги з лiсiвництва (таксацiя, оцiнка лiсу), захисту лiсу вiд пожежi i т. iн. Цi послуги надаються пiдприємствами за винагороду або на договiрнiй основi, як правило, - у мiсцях розмiщення сiльськогосподарського виробництва.
Видача лiцензiй на мисливство вiдноситься до трансфертiв, а не до послуг.
Послуги, пов'язанi з рибним господарством (р. 5) Включають послуги, пов'язанi з риболовством, дiяльнiстю риборозплiдникiв i рибних ферм, послуги з обстеження стану водоймищ i риби; послуги зi стимулювання розведення риби i т. iн. Цi послуги надаються за винагороду або на договiрнiй основi.
Видача лiцензiй на риболовство вiдноситься до трансфертiв, а не до послуг.
Послуги в добувнiй промисловостi (р. 10 - 14) Включаються послуги, пов'язанi з видобуванням кам'яного вугiлля, лiгнiту, торфу, нафти, газу, уранової, торiєвої та металевих руд i т. iн. Цi послуги надаються пiдприємствами за винагороду або на договiрнiй основi, - як правило, - на нафтових та газових родовищах.
Послуги в обробнiй промисловостi (р. 15 - 37) Включаються послуги в харчовiй промисловостi, пов'язанi з дiяльнiстю суден або прибережних рибозаводiв, якi займаються виключно переробленням, консервуванням риби та морепродуктiв; у тютюновiй, текстильнiй промисловостi; послуги у виробництвi готового одягу та хутра, шкiри та шкiряного взуття; послуги в обробленнi та виробництвi виробiв з дерева, корку, соломки та плетеницi; послуги у виробництвi паперу, картону i виробiв з них; послуги у видавничiй справi, полiграфiчнiй промисловостi, пов'язанi з тиражуванням записiв програмного забезпечення, фiльмiв та вiдеофiльмiв з оригiналiв, з друкування рекламних матерiалiв засобами полiграфiї; послуги у виробництвi коксу, продуктiв нафтопереробки та ядерного палива; послуги в хiмiчному виробництвi; послуги в металургiї, послуги, пов'язанi з обробленням металу; послуги в порошковiй металургiї; у виробництвi машин та устаткування, канцелярських та електронних обчислювальних машин, включно з їх монтажем та ремонтом (крiм технiчного обслуговування та ремонту комп'ютерної технiки); послуги у виробництвi електричних машин i апаратури, включно з монтажем та ремонтом; устаткування для радiо, телебачення та зв'язку, включно з їх монтажем та ремонтом; медичного обладнання, включно з їх монтажем та ремонтом; автомобiлiв, включно з капiтальним ремонтом (крiм технiчного обслуговування та ремонту); iншого транспортного устаткування, включно з капiтальним ремонтом (крiм поточного ремонту та обслуговування); у виробництвi меблiв та iнших видах виробництва, включно з ремонтом; послуги з оброблення вiдходiв; послуги з оброблення деревини та з виробництва виробiв з деревини; послуги у виробництвi гумових та пластмасових виробiв; послуги у виробництвi iнших неметалевих мiнеральних виробiв. Цi послуги надаються пiдприємствами за винагороду або на договiрнiй основi.
При зазначеннi вартостi послуги до неї включається вартiсть переробки товарiв у разi:
• якщо товари надiйшли за iмпортом для переробки або обробки на мiсцях i не пiдлягають реекспорту i навпаки (наприклад, переробка ядерних вiдходiв);
• якщо товари вiдправляються за кордон (або надходять з-за кордону) для переробки та наступного продажу резидентам тiєї країни, де вiдбувається переробка;
• якщо товари вiдправляються за кордон для переробки в однiй країнi та наступного продажу в iншiй країнi (включається плата за переробку країнi-виробнику послуг вiд країни - експортера товару).
У звiт не включають ту вартiсть переробки товарiв з давальницької сировини, яка врахована у вартостi реекспортованих (реiмпортованих) товарiв. Проте можуть мати мiсце випадки, коли умови контракту змiнилися i частина перероблених з давальницької сировини товарiв реалiзується резидентом тiєї країни, де вiдбувається переробка. Тодi пiдприємства, що здiйснювали переробку, повиннi показати вартiсть переробки цiєї частини товарiв як експорт послуг.
Послуги у виробництвi електроенергiї, газу та води (р. 40 - 41) Включають послуги з розподiлення електроенергiї, газу, газоподiбного палива, тепла; послуги зi збору, очищення та розподiлення води. Цi послуги надаються за винагороду або на договiрнiй основi.
Послуги, пов'язанi з будiвництвом (р. 45) Послуги, що включають роботи з пiдготовки будiвельних дiлянок на будiвельних майданчиках; послуги iз збiльшення будiвельних дiлянок та виконання земляних робiт; з пiдготовки дiлянок для гiрничих робiт та розчищення ґрунту; послуги, пов'язанi з улаштуванням та пiдготовкою майданчикiв i дiлянок для гiрничих робiт; послуги випробувального бурiння та свердлiння; збирання зразкiв порiд з будiвельною, геофiзичною, геологiчною метою; з будiвництва будiвель, мостiв, шляхових естакад, тунелей, трубопроводiв, лiнiй зв'язку; з монтажу i встановлення збiрних конструкцiй; послуги з монтажу крокв i настилiв та послуги, пов'язанi з гiдроiзоляцiйними роботами; з будiвництва автострад, дорiг, залiзниць, спортивних та рекреацiйних споруд; послуги з реконструкцiї, вiдновлення та ремонту вищезгаданих споруд; послуги з будiвництва морських та рiчкових споруд; з монтажних та iзоляцiйних робiт; з монтажу та ремонту систем опалення, вентиляцiї та кондицiювання повiтря, установлення водопровiдного, санiтарного та газового устаткування; роботи штукатурнi, столярнi, з покриття пiдлоги i стiн, фарбування та склiння; послуги, пов'язанi з орендою устаткування для будiвництва з персоналом, що його обслуговує, та iншi види будiвельних робiт.
У вартiсть будiвельних послуг включається повна вартiсть будiвельного проекту. Придбання будiвельним пiдприємством товарiв та послуг в iншiй країнi враховується як iншi дiловi послуги.
Послуги, пов'язанi з оптовою та роздрiбною торгiвлею, торгiвлею транспортними засобами та послуги з ремонту (р. 50 - 52) Включають послуги, пов'язанi з торгiвлею автомобiлями та мотоциклами, їх технiчним обслуговуванням i ремонтом; торгiвлею автотоварами, роздрiбною торгiвлею пальним; оптовою торгiвлею i посередництвом у торгiвлi; роздрiбною торгiвлею товарами та послугами з їх ремонту; послуги посередникiв.
Послуги готелiв та ресторанiв (р. 55) Включають послуги готелiв та iнших мiсць короткотермiнового проживання (мотелi, кемпiнги, турбази, табори, гуртожитки i т. iн.), ресторанiв, барiв, їдалень.
Включаються кошти на вiдрядження (проживання, харчування).
Послуги транспорту (р. 60 - 63)
- наземного (залiзничного, мiського, автодорожнього; трубопровiдного);
- водного (морського та рiчкового);
- авiацiйного (включно з послугами космiчного транспорту);
Включають послуги пасажирського та вантажного залiзничного, автомобiльного транспорту.

Послуги трубопровiдного транспорту включають послуги з транспортування трубопроводами нафти, газу, амiаку та iншi послуги трубопровiдного транспорту.
Включають послуги пасажирського та вантажного морського, рiчкового транспорту.
Включають послуги пасажирського та вантажного авiацiйного транспорту; послуги космiчного транспорту.
При пасажирських перевезеннях за одиницю облiку беруть пасажиропоїздку - це поїздка пасажира в одному напрямку вiд станцiї вiдправлення до станцiї прибуття. Одиницею облiку перевезення вантажiв уважається вiдправка партiї вантажiв, яка оформлюється окремим документом перевезення (дорожня вiдомiсть). Час перевезення вантажiв ураховується на момент вiдправлення та на момент прибуття.

- допомiжнi транспортнi послуги Включають серiю послуг, якi надаються у портах, аеропортах та iнших кiнцевих пунктах. До цих послуг входять послуги з транспортного оброблення вантажiв та послуги, пов'язанi iз забезпеченням функцiонування транспортної iнфраструктури (послуги портiв, станцiй, стоянок i т. iн., поточний ремонт i обслуговування транспортних засобiв, технiчна допомога, утримання i ремонт автодорiг, мостiв, судоходних шляхiв тощо; вантажно-розвантажувальнi роботи, лоцманськi послуги, аварiйно-рятувальнi роботи, екiпiрування суден, послуги вантажних термiналiв i т. iн.); послуги з фрахтування морського торговельного флоту; послуги повiтряних термiналiв, пiдроздiлiв для обслуговування повiтряних лiнiй та забезпечення повiтряних перевезень; транспортно-експедицiйнi послуги; послуги з оформлення документiв вiдповiдно до вимог митних органiв, послуги транспортних агентств, експедиторiв, митних брокерiв; послуги бюро подорожей та екскурсiй (послуги, пов'язанi з органiзацiєю поїздок, забезпеченням житлом i транспортними засобами, роботою екскурсоводiв та гiдiв i т. iн.).
Платежi за реєстрацiю транспортних компанiй вiдносяться до трансфертiв, а не до послуг.
Послуги пошти та зв'язку (р. 64) Охоплюють всi основнi категорiї мiжнародних операцiй в галузi зв'язку, якi здiйснюються мiж резидентами даної країни i економiчними одиницями iнших країн. Це, зокрема, операцiї з поштового обслуговування i служби кур'єрського зв'язку, куди включаються приймання, оброблення i доставка поштових вiдправлень, грошових переказiв; послуги з передавання звукової iнформацiї, зображення й iнших iнформацiйних потокiв за допомогою телефону, телекса, телеграфу, мобiльного зв'язку, електронної пошти, супутникового зв'язку, Iнтернету i т. iн., обслуговування засобiв i споруд зв'язку всiх видiв, здiйснення технiчного радiоконтролю та iнших робiт.
Послуги, пов'язанi з фiнансовою дiяльнiстю (р. 65) Включають посередницькi та допомiжнi послуги, наданi резидентами однiєї країни резидентам iншої країни. У цю категорiю включаються плата за послуги фiнансових посередникiв, наприклад за послуги, пов'язанi з акредитивами, банкiвськими акцептами, кредитними лiнiями, фiнансовим лiзингом, операцiями з iноземною валютою, а також комiсiйнi з операцiй з цiнними паперами, до яких належать брокерськi операцiї, розмiщення випускiв цiнних паперiв; комiсiйнi винагороди дiлерам, плата за послуги, пов'язанi з управлiнням активами, органiзацiєю i регулюванням роботи фiнансових ринкiв i т. iн.
Послуги зi страхування (р. 66 - 67) Включають рiзноманiтнi види страхування, якi здiйснюються страховими компанiями даної країни для iноземних партнерiв i навпаки. До таких послуг належать: страхування життя та накопичення; послуги пенсiйних фондiв; послуги з iнших видiв страхування (вiд нещасних випадкiв i аварiй, медичне страхування; страхування майна; автомобiльне, морське, авiацiйне транспортне страхування; страхування у разi фiнансових збиткiв, з управлiння фiнансовими ринками, з дiяльнiстю фондових i товарних бiрж, iз здiйсненням операцiй за дорученням третiх осiб (брокерськi операцiї з цiнними паперами). До страхових послуг також включається проведення комiсiйних платежiв страховим агентам.
Послуги в операцiях з нерухомiстю та здаванням пiд найм (р. 70 - 71) Включають послуги мiж резидентами i нерезидентами, пов'язанi з купiвлею, продажем та здаванням пiд найм власної нерухомостi, посередницькi послуги пiд час купiвлi-продажу, здавання пiд найм i оцiнювання нерухомого майна; послуги агентств зi збору орендної плати; здаванням в оренду автомобiлiв та iнших транспортних засобiв без персоналу, пересувних бурильних установок з персоналом; прокатом речей особистого користування та побутових товарiв.
Послуги, пов'язанi з дiяльнiстю у сферi iнформатизацiї (р. 72) Включають послуги, пов'язанi з роботою з базами даних, створенням програмного забезпечення; технiчним обслуговуванням та ремонтом комп'ютерної технiки, консультацiйнi послуги i т. iн.
Послуги, пов'язанi з дослiдженнями та розробками (р. 73) Охоплюють послуги, пов'язанi з дослiдженнями та розробками у галузi природничих i технiчних наук; у галузi суспiльних i гуманiтарних наук.
Послуги, що надаються переважно юридичним особам (р. 74) Включають послуги у сферi права та бухгалтерського облiку, аудиторськi послуги; послуги, пов'язанi з дослiдженнями ринку та вивченням суспiльної думки; консультативнi послуги з питань комерцiйної дiяльностi та управлiння; послуги, пов'язанi з управлiнням пiдприємствами; з дiяльнiстю у сферi архiтектури та цивiльного будiвництва; послуги з технiчного контролю та аналiзу, з розроблення нормативiв i стандартiв, сертифiкацiї рiзних виробiв, приладiв; послуги з реклами; послуги з пiдбору та забезпечення персоналом; послуги, пов'язанi зi слiдчою дiяльнiстю та забезпеченням безпеки, з очищенням та прибиранням примiщень i т. iн.
Послуги, пов'язанi з державним управлiнням (р. 75) Включають послуги за всiма аспектами управлiння на державному рiвнi, адмiнiстративнi послуги установ, що забезпечують послуги у сферi оподаткування, статистики та соцiологiї, у сферi економiки (включно з обмiном потоками платежiв мiж резидентами та нерезидентами за користування на законних пiдставах невиробленими нефiнансовими активами нематерiального характеру та титулами власностi, такими як патенти, авторськi права, торговi знаки, технологiчнi процеси i т. iн., та використання на основi лiцензiйних угод вироблених оригiналiв та прототипiв); адмiнiстративнi послуги, пов'язанi з iноземними справами, дипломатичнi та консульськi послуги; послуги, пов'язанi з вiйськовою допомогою iноземним країнам, охороною та забезпеченням громадського порядку й безпеки i т. iн.
Послуги у сферi освiти (р. 80) Включають послуги у сферi початкової загальної освiти, середньої загальної освiти, вищої освiти (витрати на навчання, незалежно вiд строку перебування; плата за проживання та харчування, яка надається науковою установою); iншi послуги у сферi освiти.
Послуги, пов'язанi з охороною здоров'я та соцiальною допомогою (р. 85) Включають послуги лiкувальних закладiв, послуги санаторно-курортних органiзацiй; ветеринарнi послуги та послуги, пов'язанi iз соцiальною допомогою.
Колективнi, громадськi та особистi послуги (р. 90 - 92) Включають послуги зi збору i знищення вiдходiв у будинках; послуги, наданi професiйними органiзацiями, спiлками, iншими громадськими органiзацiями; послуги, пов'язанi з дiяльнiстю у сферi кiнематографiї та вiдеопродукцiї; у сферi радiомовлення та телебачення; послуги агентств друку; послуги у сферi спорту; послуги у сферi вiдпочинку та розваг (включаються заняття мисливством як спортом та розвагами, а також любительською та спортивною рибалкою). Включаються послуги з виробництва, розповсюдження, демонстрацiї кiно та вiдеофiльмiв, створення рекламних текстiв для радiо, кiно i телебачення, оброблення плiвок; передачею радiо i телевiзiйних передач системою релейного чи супутникового зв'язку; створенням та виконанням вистав, постановок, артистичних груп, оркестрiв; послуги студiй звукозапису.
Iндивiдуальнi послуги (послуги перукарень, хiмчисток i т. iн.) (р. 93) Включають послуги перукарень, хiмчисток i т. iн. iноземним партнерам.
Послуги домашньої прислуги (р. 95) Включають послуги агентств з працевлаштування, з надання послуг домашньої прислуги iноземцям.
Послуги, пов'язанi з екстериторiальною дiяльнiстю (р. 99) Включають послуги, що надаються рiзними екстериторiальними органiзацiями та органами, такими як ООН, ЄС i т. iн.

 

Додаток 3
до Iнструкцiї про порядок складання звiту за формою N 9-ЗЕЗ "Звiт про експорт (iмпорт) послуг"

КЛАСИФIКАТОР ВАЛЮТ

004

Афганi Afghani

008

Лек Lek

012

Алжирський динар Algerian Dinar

020

Андоррська песета Andorran Peseta

024

Нова кванза New Kwanza

031

Азербайджанський манат Azerbaijanian Manat

032

Аргентинський песо Argentine Peso

036

Австралiйський долар Australian Dollar

040

Шилiнг Schilling

044

Багамський долар Bahamian Dollar

048

Бахрейнський динар Bahraini Dinar

050

Така Taka

051

Вiрменський драм Armenian Dram

052

Барбадоський долар Barbados Dollar

056

Бельгiйський франк Belgian Franc

060

Бермудський долар Bermudian Dollar

064

Нгултрум Ngultrum

068

Болiвiано Boliviano

072

Пула Pula

084

Белiзький долар Belize Dollar

090

Долар Соломонових Островiв Solomon Islands Dollar

096

Брунейський долар Brunei Dollar

100

Лев Lev

104

К'ят Kyat

108

Бурундiйський франк Burundi Franc

112

Бiлоруський рубль Belarussian Ruble

116

Рiел Riel

124

Канадський долар Canadian Dollar

132

Ескудо Кабо-Верде Cape Verde Escudo

136

Долар Кайманових Островiв Cayman Islands Dollar

144

Рупiя Шрi-Ланки Sri Lanka Rupee

152

Чiлiйський песо Chilean Peso

156

Юань Ренмiнбi Yuan Renminbi

170

Колумбiйський песо Colombian Peso

174

Коморський франк Comoro Franc

180

Новий Заїр New Zaire

188

Костарiканський колон Costa Rican Colon

191

Хорватська куна Croatian Kuna

192

Кубинський песо Cuban Peso

196

Кiпрський фунт Cyprus Pound

203

Чеська крона Czech Koruna

208

Датська крона Danish Krone

214

Домiнiканський песо Dominican Peso

218

Сукре Sucre

222

Сальвадорський колон El Salvador Colon

230

Ефiопський бiр Ethiopian Birr

233

Крона Kroon

238

Фунт Фолклендських Островiв Falkland Islands Pound

242

Фiджiйський долар Fiji Dollar

246

Марка Markka

250

Французький франк French Franc

262

Джибутiйський франк Djibouti Franc

270

Даласi Dalasi

280

Нiмецька марка Deutsche Mark

288

Седi Cedi

292

Гiбралтарський фунт Gibraltar Pound

300

Драхма Drachma

320

Кветзал Quetzal

324

Гвiнейський франк Guinea Franc

328

Гайанський долар Guyana Dollar

332

Гард Gourde

340

Лемпiра Lempira

344

Долар Гонконгу Hong Kong Dollar

348

Форинт Forint

352

Iсландська крона Iceland Krona

356

Iндiйська рупiя Indian Rupee

360

Рупiя Rupiah

364

Iранський рiал Iranian Rial

368

Iракський динар Iraqi Dinar

372

Iрландський фунт Irish Pound

376

Шекель Shekel

380

Iталiйська лiра Italian Lira

381

Ларi Lari

388

Ямайський долар Jamaican Dollar

392

Єна Yen

398

Теньге Tenge

400

Йорданський динар Jordanian Dinar

404

Кенiйський шилiнг Kenyan Shilling

408

Пiвнiчнокорейський вон North Korean Won

410

Вон Won

414

Кувейтський динар Kuwaiti Dinar

417

Сом Som

418

Кiп Kip

422

Лiванський фунт Lebanese Pound

426

Лот Loti

428

Латвiйський лат Latvian Lats

430

Лiберiйський долар Liberian Dollar

434

Лiвiйський динар Libyan Dinar

440

Литовський лит Lithuanian Litas

442

Люксембургський франк Luxembourg Franc

446

Патака Pataca

450

Малагасiйський франк Malagasy Franc

454

Квача Kwacha

458

Малайзiйський ринггiт Malaysian Ringgit

462

Руфiя Rufiyaa

470

Мальтiйська лiра Maltese Lira

478

Агвiйя Ouguiya

480

Рупiя Маврiкiя Mauritius Rupee

484

Мексиканський новий песо Mexican Nuevo Peso

496

Тугрик Tugrik

498

Молдовський лей Moldovan Leu

504

Марокканський дiрхем Moroccan Dirham

508

Метiкал Metical

512

Оманський рiал Rial Omani

516

Намiбiйський долар Namibia Dollar

524

Непальська рупiя Nepalese Rupee

528

Нiдерландський гульден Netherlands Guilder

532

Гульден Нiдерландських Антильських Островiв Netherlands Antillian Guilder

533

Арубський гульден Aruban Guilder

548

Вату Vatu

554

Новозеландський долар New Zealand Dollar

558

Кордоба Оро Cordoba Oro

566

Наїра Naira

578

Норвезька крона Norwegian Krone

586

Пакистанська рупiя Pakistan Rupee

590

Бальбоа Balboa

598

Кiна Kina

600

Гуаранi Guarani

604

Новий сол Nuevo Sol

608

Фiлiппiнський песо Philippine Peso

620

Португальський ескудо Portuguese Escudo

624

Песо Гвiнеї-Бiссау Guinea- Bissau Peso

626

Тiморський ескудо Timor Escudo

634

Катарський рiал Qatari Rial

642

Лей Leu

646

Руандiйський франк Rwanda Franc

654

Фунт Святої Єлени St.Helena Pound

678

Добра Dobra

682

Саудiвський рiал Saudi Riyal

690

Сейшелльська рупiя Seychelles Rupee

694

Леоне Leone

702

Сiнгапурський долар Singapore Dollar

703

Словацька крона Slovak Koruna

704

Донг Dong

705

Толар Tolar

706

Сомалiйський шилiнг Somali Shilling

710

Ренд Rand

716

Долар Зiмбабве Zimbabwe Dollar

724

Iспанська песета Spanish Peseta

736

Суданський динар Sudanese Dinar

740

Сурiнамський гульден Surinam Guilder

748

Лiландженi Lilangeni

752

Шведська крона Swedish Krona

756

Швейцарський франк Swiss Franc

760

Сiрiйський фунт Syrian Pound

764

Бат Baht

776

Паанга Pa'anga

780

Долар Трiнiдаду i Тобаго Trinidad and Tobago Dollar

784

Дiрхем ОАЕ UAE Dirham

788

Тунiський динар Tunisian Dinar

792

Турецька лiра Turkish Lira

795

Манат Manat

800

Угандiйський шилiнг Uganda Shilling

807

Денар Denar

810

Росiйський рубль Russian Ruble

818

Єгипетський фунт Egyptian Pound

826

Фунт стерлiнгiв Pound Sterling

834

Танзанiйський шилiнг Tanzanian Shilling

840

Долар США US Dollar

858

Уругвайський песо Peso Uruguayao

860

Узбецький сум Uzbekistan Sum

862

Болiвар Bolivar

882

Тала Tala

886

Єменський рiал Yemeni Rial

890

Новий югославський динар New Yugoslavian Dinar

894

Квача Kwacha

901

Новий тайваньський долар New Taiwan Dollar

950

КФА франк BEAC CFA Franc BEAC

951

Схiднокарибський долар East Caribbean Dollar

952

КФА франк BCEAO CFA Franc BCEAO

953

КФП франк CFP Franc

954

Екю European Currency Unit (E.C.U.)

959

Золото Gold

960

Спецiальнi права запозичення SDR

961

Срiбло Silver

962

Платина Platinum

964

Палладiй Palladium

978

Євро Euro

980

Гривня Hryvnia

985

Злотий Zloty

986

Бразильський рiал Brazilian Real

990

Юнiдадес де форменто Unidades de formento
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.