МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я
ДЕРЖАВНИЙ ФАРМАКОЛОГIЧНИЙ ЦЕНТР

Л И С Т

вiд 29.07.2002 N 5.11-3243/А


Щодо термiна "лiкарськi засоби"

     Вiдповiдно до ст.2 Закону України "Про лiкарськi засоби" "Лiкарськi засоби - речовини або їх сумiшi природного синтетичного чи бiотехнологiчного походження, якi застосовуються для запобiгання вагiтностi, профiлактики, дiагностики та лiкування захворювань людей або змiни стану i функцiй органiзму.

     До лiкарських засобiв належать: дiючi речовини (субстанцiї); готовi лiкарськi засоби (лiкарськi препарати, лiки, медикаменти); гомеопатичнi засоби; засоби, якi використовуються для виявлення збудникiв хвороб, а також боротьби iз збудниками хвороб або паразитами; лiкарськi косметичнi засоби та лiкарськi домiшки до харчових продуктiв".

     Продукцiя, зазначена у <...> листi:

     1. Презервативи - вирiб медичного призначення (медичне приладдя) належить до групи "оболонкових контрацептивiв" i пiдлягає державнiй реєстрацiї як вирiб медичного призначення вiдповiдно до наказу МОЗ України N 229 вiд 26.09.2000 р., зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї вiд 17.01.2001 р. за N 35/5226

     2. Морська сiль, креми, бальзами належать до готових лiкарських засобiв i пiдлягають державнiй реєстрацiї вiдповiдно до ст.2.9 Закону "Про лiкарськi засоби", якщо вони не належать до виробiв медичного призначення тощо.

     Вищеперелiчена продукцiя - продукцiя медичного призначення, що не пiдлягає державнiй реєстрацiї.

Директор Державного фармакологiчного центру МОЗ України, член-кореспондент АМН України, професор О.Стефанов

"Податки та бухгалтерський облiк", N 62, 05.08.2002 р.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.