ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ

вiд 03.06.2002 р. N 3420/6/15-1215-4


     ДПА України розглянула лист щодо оподаткування ПДВ операцiй з продажу послуг, якi надаються на митнiй територiї України пiд час слiдування вантажу залiзничним транспортом за межi митної територiї України, i повiдомляє таке.

     Законом України вiд 03.04.97 р. N 168/97-ВР "Про податок на додану вартiсть" для операцiй з надання транспортних послуг з перевезення пасажирiв та вантажiв за межами митного кордону України, а також операцiй з продажу робiт (послуг), призначених для використання та споживання за межами митної територiї України, встановлено застосування нульової ставки оподаткування податком на додану вартiсть.

     А тому операцiї з надання транспортних послуг з перевезення залiзничним транспортом за встановленим тарифом вантажу за межi митної територiї України (вiд пункту проведення митних процедур з випуску вантажу за межi митного кордону України (включаючи внутрiшнi митницi) до пункту поза межами державного кордону України та вiд пункту за межами державного кордону України до пункту проведення митних процедур з випуску вантажу з-пiд митного контролю на митну територiю України (включаючи внутрiшнi митницi) оподатковуються за нульовою ставкою.

     Операцiї з продажу робiт (послуг), якi надаються резидентом України резиденту України пiд час здiйснення мiжнародних перевезень на митнiй територiї України (подача вагонiв, маневрова робота, зберiгання та охорона вантажу, перестановка вагонiв з вiзкiв однiєї колiї на вiзки iншої тощо) пiдлягають оподаткуванню ПДВ на загальних пiдставах.

Заступник Голови О. Шитря
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.