Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 681 від 13.10.2003

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 8 серпня 2002 року N 433


Про затвердження Порядку проведення митними органами перевiрки правильностi визначення країни походження товарiв, що ввозяться на митну територiю України на умовах угод про вiльну торгiвлю з країнами СНД

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
29 серпня 2002 р. за N 711/6999


     З метою впорядкування роботи митних органiв з перевiрки достовiрностi сертифiкатiв про походження товару (форма СТ-1) вiдповiдно до Правил визначення країни походження товарiв, затверджених Рiшенням Ради глав урядiв Спiвдружностi Незалежних Держав вiд 30.11.2000, НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити Порядок проведення митними органами перевiрки правильностi визначення країни походження товарiв, що ввозяться на митну територiю України на умовах угод про вiльну торгiвлю з країнами СНД, що додається.

     2. Управлiнню тарифного регулювання (Рамусь I. П.) та Управлiнню правової роботи (Мельник М. В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Скасувати наказ Держмитслужби України вiд 15.04.98 N 218 "Про затвердження Порядку проведення митними органами перевiрки сертифiкатiв форми СТ-1 про походження товарiв, якi ввозяться на митну територiю України".

     4. Управлiнню справами (Карпенко В. П.) забезпечити тиражування й розсилку цього наказу до регiональних митниць, митниць пiсля його реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

     5. Начальникам реґiональних митниць, митниць довести цей наказ до вiдома суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi та пiдприємств, що здiйснюють декларування на пiдставi договору i працюють у зонах дiяльностi митних органiв.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Служби Дьомiна Ю. М.

В. о. Голови Служби В. Я. Лозко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державної митної служби України
вiд 8 серпня 2002 р. N 433
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
29 серпня 2002 р. за N 711/6999

Порядок проведення митними органами перевiрки правильностi визначення країни походження товарiв, що ввозяться на митну територiю України на умовах угод про вiльну торгiвлю з країнами СНД

     1. Цей Порядок розроблено згiдно з Правилами визначення країни походження товарiв, затвердженими Рiшенням Ради глав урядiв Спiвдружностi Незалежних Держав вiд 30.11.2001 (далi - Правила).

     2. Порядок поширюється на товари походженням з Азербайджанської Республiки, Республiки Вiрменiя, Республiки Бiлорусь, Грузiї, Республiки Казахстан, Киргизької Республiки, Республiки Молдова, Росiйської Федерацiї, Республiки Таджикистан.

     3. Порядок визначає процедури проведення митними органами перевiрки достовiрностi сертифiкатiв про походження товару форми СТ-1 (далi - сертифiкат), що застосовуються для пiдтвердження країни походження товарiв вiдповiдно до Правил.

     4. Сертифiкат - це документ, що однозначно свiдчить про країну походження товару й виданий уповноваженим органом країни експорту товару (далi - уповноважений орган).

     5. Перелiк уповноважених органiв, а також зразки вiдбиткiв їх печаток та зразки пiдписiв осiб, уповноважених засвiдчувати сертифiкати, доводяться митницям Держмитслужбою України.

     6. Сертифiкат повинен бути оформлений на кожну окрему поставку товару, що здiйснюється одним чи декiлькома транспортними засобами тому самому одержувачевi вантажу вiд того самого вiдправника вантажу. Сертифiкат, оформлений iншим чином, розглядається митницею за умови подання обґрунтування потреби саме такого оформлення сертифiката.

     7. Перевiрка сертифiката здiйснюється митницею пiд час митного оформлення товару.

     8. При виникненнi обґрунтованих сумнiвiв у достовiрностi сертифiката чи вiдомостей, що мiстяться в ньому, митниця пiддає сертифiкат перевiрцi й приймає рiшення про країну походження товару, яке оформлюється в порядку, установленому пунктом 10 Порядку роботи вiддiлу тарифiв та митної вартостi регiональної митницi (митницi) при визначеннi країни походження товару, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 02.12.99 N 782 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 24.12.99 за N 912/4205.

     Для такої перевiрки митниця може вимагати в суб'єкта пiдприємницької дiяльностi надання додаткової iнформацiї про сертифiкат чи товар, на який видано сертифiкат.

     9. З метою отримання додаткової iнформацiї про сертифiкат чи товар, на який видано сертифiкат, митниця має право звертатися до вповноваженого органу, яким засвiдчено сертифiкат, або до iнших компетентних органiв країни, зазначеної в сертифiкатi як країна походження товару.

     10. Сертифiкат визнається недiйсним у таких випадках:

     а) внесення неправдивих вiдомостей чи окремих змiн, що перекручують змiст iнформацiї про факти, якi посвiдчуються сертифiкатом;

     б) пiдроблення в сертифiкатi печаток, пiдписiв, зразки яких доведено митницям Держмитслужбою України;

     в) завершення термiну його дiї;

     г) заповнення його з порушенням вимог, установлених Правилами.

     11. Рiшення митницi, зазначене в пунктi 8 цього Порядку, може бути скасоване нею або Держмитслужбою України, якщо воно прийняте на основi неповної чи недостовiрної iнформацiї, а також у разi встановлення порушення Правил.

     Про всi випадки скасування митницею ранiше прийнятого нею рiшення про достовiрнiсть сертифiката митниця iнформує Держмитслужбу України iз зазначенням обставин, якими це викликано.

Заступник начальника Управлiння тарифного регулювання - начальник вiддiлу походження товарiв I. П. Рамусь
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.