ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

22.10.2002 р. N 11/2-10-9794-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо митного оформлення запасних частин

     У зв'язку з неодноразовими зверненнями до Держмитслужби українських авiакомпанiй, якi надають авiацiйнi послуги ООН, ОБСЄ та iншим мiжнародним органiзацiям на пiдставi довгострокових чартерних угод, щодо врегулювання процедури митного оформлення запасних частин для пiдтримання постiйної льотної придатностi повiтряних суден та в доповнення до листа Держмитслужби вiд 29.06.2000 N 10/4-2369-ЕП повiдомляємо.

     В митному режимi тимчасового вивезення можуть бути оформленi запаснi частини, що вивозяться зазначеними авiакомпанiями для вiдновлення (пiдтримання) льотної придатностi тимчасово вивезених повiтряних суден.

     Приймаючи до уваги, що всi замiни будь-яких вузлiв i агрегатiв на повiтряному суднi здiйснюються з обов'язковим записом у вiдповiдних бортових журналах iз зазначенням заводських номерiв знятих i встановлених вузлiв i агрегатiв, контроль за зворотним ввезенням ранiше вивезених повiтряних суден та запасних частин здiйснюється в наступному порядку.

     1. При одночасному зворотному ввезеннi повiтряного судна (з установленими на ньому запасними частинами, що вивозились окремо) та знятих з нього вузлiв i агрегатiв, що вийшли з ладу, митниця контролює вiдповiднiсть заводських номерiв знятих i встановлених вузлiв i агрегатiв та знiмає з контролю повiтряне судно i запаснi частини, якi вивозились окремо.

     При цьому вiдомостi про запаснi частини, що вивозились окремо, зазначаються у додаткових аркушах ВМД.

     2. Вузли i агрегати, що були знятi з повiтряного судна та повертаються на митну територiю України окремо вiд нього, можуть бути задекларованi вiдповiдно до вимог роздiлу 5.2 Порядку заповнення граф вантажної митної декларацiї вiдповiдно до митних режимiв експорту, iмпорту, транзиту, тимчасового ввезення (вивезення), митного складу, магазину безмитної торгiвлi, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 30.06.98 N 380.

     При цьому в графi 37 ВМД вказується код процедури перемiщення - 003150, а в графi 40 ВМД проставляються номер i дата оформлення ВМД, за якою було здiйснене тимчасове вивезення зазначеного повiтряного судна.

     До митного оформлення мають бути поданi документи, що пiдтверджують замiну вузлiв i агрегатiв iз зазначенням їх заводських номерiв.

Перший заступник Голови Служби О.Б.Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.