Документ скасований: Постанова КМУ № 498 від 22.06.2005

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
Київ

вiд 16 листопада 2002 р. N 1782


Про внесення змiн до Порядку видачi та погашення податкових векселiв, що пiдтверджують зобов'язання iз сплати суми акцизного збору i видаються суб'єктами пiдприємницької дiяльностi у разi отримання спирту етилового неденатурованого, призначеного для переробки на iншу пiдакцизну продукцiю

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Порядку видачi та погашення податкових векселiв, що пiдтверджують зобов'язання iз сплати суми акцизного збору i видаються суб'єктами пiдприємницької дiяльностi у разi отримання спирту етилового неденатурованого, призначеного для переробки на iншу пiдакцизну продукцiю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27 лютого 1999 р. N 275 (Офiцiйний вiсник України, 1999 р., N 9, ст. 331; 2001 р., N 3, ст. 74, N 49, ст. 2191), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України А.КIНАХ

Iнд. 22

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 16 листопада 2002 р. N 1782

ЗМIНИ,
що вносяться до Порядку видачi та погашення податкових векселiв, що пiдтверджують зобов'язання iз сплати суми акцизного збору i видаються суб'єктами пiдприємницької дiяльностi у разi отримання спирту етилового неденатурованого, призначеного для переробки на iншу пiдакцизну продукцiю

     1. У пунктi 2:

     абзац другий пiсля слiв "простий вексель" доповнити словами "авальований банком";

     доповнити пункт абзацом такого змiсту:

     "аваль - вексельне поручительство, згiдно з яким комерцiйний банк бере на себе вiдповiдальнiсть за оплату податкового векселя перед векселедержателем i яке оформляється гарантiйним написом банку на кожному примiрнику векселя".

     2. У пунктi 4 слова i цифри "який вiдповiдає вимогам постанови Кабiнету Мiнiстрiв України i Нацiонального банку вiд 10 вересня 1992 р. N 528 ( 528-92-п ) "Про затвердження Правил виготовлення i використання вексельних бланкiв" виключити.

     3. У пунктi 5 слова "у грошовiй одиницi України i за валютним (офiцiйним) курсом Нацiонального банку, що дiє на перший день кварталу, в якому проводиться реалiзацiя спирту етилового" виключити.

     4. Пункт 8 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Використання неавальованих податкових векселiв забороняється".

     5. Пункт 11 доповнити словами i цифрою "крiм випадкiв, передбачених абзацом першим частини двадцятої статтi 7 Закону України "Про акцизний збiр на алкогольнi напої та тютюновi вироби".

     6. Абзац другий пункту 13 викласти в такiй редакцiї:

     "Погашення податкового векселя проводиться з урахуванням змiни ставок акцизного збору на момент здiйснення реалiзацiї пiдакизної продукцiї".

     7. У пунктi 14:

     абзац третiй замiнити абзацами такого змiсту:

     "оригiнал п'ятого основного аркуша ("примiрник для декларанта") вантажної митної декларацiї форми МД-2 (МД-3), що є її складовою частиною, виданого митним органом пiд час здiйснення митного оформлення експорту пiдакцизної продукцiї, на якому зазначеним митним органом за зверненням платника податку вчиняється напис про фактичне вивезення експортованої пiдакцизної продукцiї за межi митної територiї України, який засвiдчується пiдписом вiдповiдальної посадової особи i гербовою печаткою митного органу.

     Такий напис вчиняється митним органом, що здiйснював митне оформлення експорту пiдакцизної продукцiї лише пiсля одержання вiд митного органу, розташованого на митному кордонi України, через який здiйснювалося вивезення пiдакцизної продукцiї, офiцiйного повiдомлення про фактичне вивезення цiєї продукцiї за межi митної територiї України у повному обсязi".

     У зв'язку з цим абзаци четвертий i п'ятий вважати вiдповiдно абзацами п'ятим i шостим;

     абзац п'ятий виключити.

     8. Абзац перший пункту 17 доповнити словами "без врахування технологiчного обладнання по розливу алкогольних напоїв, яке не перебуває у власностi (повному господарському вiданнi) платника акцизного збору".

     9. У другому реченнi абзацу першого пункту 19:

     доповнити речення пiсля слiв "невнесених сум" словами "з векселедавця або банку-авалiста";

     слова "або подати заяву про порушення справи про банкрутство векселедавця" виключити.

     10. Додаток 2 до Порядку доповнити пiсля графи "Повна назва та адреса векселедавця, код за ЄДРПОУ" графою "Повна назва та адреса банку-авалiста".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.