Документ скасований: Наказ Мінфіну № 1176/2151 від 28.12.2016

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
МIНIСТЕРСТВО ПРОМИСЛОВОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

06.11.2002 N 611/486


Про затвердження Iнструкцiї зi здiйснення митного контролю за обсягами амiаку, що перемiщується через митний кордон України трубопровiдним транспортом

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
22 листопада 2002 р. за N 910/7198

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Державної митної служби України,
Мiнiстерства промислової полiтики України
вiд 8 грудня 2005 року N 1204/461


     Вiдповiдно до статей 37 та 38 Митного кодексу України i з метою впорядкування операцiй з митного контролю та митного оформлення амiаку, що перемiщується через митний кордон України трубопровiдним транспортом, наказуємо:

     1. Затвердити Iнструкцiю зi здiйснення митного контролю за обсягами амiаку, що перемiщується через митний кордон України трубопровiдним транспортом (далi - Iнструкцiя), яка додається.

     2. Держмитслужбi України надавати Мiнпромполiтики України та державному пiдприємству "Укрхiмтрансамiак" iнформацiю про митнi органи, якi здiйснюють митний контроль та митне оформлення амiаку в мiсцях митного контролю амiаку, Перелiк яких затверджено постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.12.2003 N 1958 (iз змiнами).

(пункт 2 у редакцiї наказу Державної митної служби України, Мiнiстерства промислової полiтики України вiд 08.12.2005 р. N 1204/461)

     3. Управлiнню митних режимiв (Заяц В.В.), Управлiнню правової роботи (Мельник М.В.) Держмитслужби України забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Наказ Держмитслужби України та Мiнпромполiтики України вiд 21.12.2001 N 818/238 "Про затвердження Тимчасової Iнструкцiї зi здiйснення митного контролю за амiаком, що перемiщується через митний кордон України трубопровiдним транспортом" скасувати.

     5. Державному пiдприємству "Укрхiмтрансамiак" i Одеському припортовому заводу в установленому порядку забезпечити доступ посадових осiб митних органiв на територiї та в примiщення пунктiв облiку амiаку для здiйснення митного контролю.

     6. Пункт 6 виключено

(згiдно з наказом Державної митної служби України, Мiнiстерства промислової полiтики України вiд 08.12.2005 р. N 1204/461)

     7. Державному пiдприємству "Укрхiмтрансамiак" надавати митним органам документи, визначенi пунктом 8 Порядку митного контролю та митного оформлення амiаку, що перемiщується через митний кордон України трубопровiдним транспортом, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.12.2003 N 1958 (iз змiнами).

(пункт 7 у редакцiї наказу Державної митної служби України, Мiнiстерства промислової полiтики України вiд 08.12.2005 р. N 1204/461)

     8. Вiдповiдальнiсть за виконання вимог Iнструкцiї покласти на керiвникiв митних органiв України й органiв Мiнiстерства промислової полiтики України.

     9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Держмитслужби України Єгорова О.Б. та заступника Державного секретаря Мiнпромполiтики України Голубова О.Г.

Голова Державної митної служби України М.М.Каленський
Мiнiстр промислової полiтики України А.К.М'ялиця

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держмитслужби України та Мiнпромполiтики України
06.11.2002 N 611/486
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
22 листопада 2002 р. за N 910/7198

IНСТРУКЦIЯ
зi здiйснення митного контролю за обсягами амiаку, що перемiщується через митний кордон України трубопровiдним транспортом

(У текстi Iнструкцiї слова "Центральна енергетична митниця" у всiх вiдмiнках замiнено словами "Енергетична регiональна митниця" у вiдповiдних вiдмiнках згiдно з наказом Державної митної служби України, Мiнiстерства промислової полiтики України вiд 8 грудня 2005 року N 1204/461)

     Ця Iнструкцiя встановлює єдиний порядок здiйснення митного контролю за обсягами амiаку, що перемiщується через митний кордон України трубопровiдним транспортом.

1. Визначення термiнiв

     1.1. Термiни, що вживаються в цiй Iнструкцiї:

     вимiрювальнi прилади - прилади або iнше обладнання, що використовуються для визначення обсягiв амiаку та/або його якiсних показникiв;

     пункт облiку - насосна, розподiльна або кiнцева станцiя амiакопроводу, обладнана вимiрювальними приладами, на якiй здiйснюється визначення обсягiв амiаку для проведення взаєморозрахункiв мiж суб'єктами пiдприємницької дiяльностi;

     добовi показники - данi про тиск, температуру, густину та масу амiаку, що був перемiщений протягом однiєї доби через один пункт облiку;

     документацiя пункту облiку амiаку - акти про прийняття-передання амiаку та журнал реєстрацiї добових показникiв;

     засувна арматура - крани, засувки й подiбне технологiчне обладнання пунктiв облiку;

     зона митного контролю - визначена в пунктах облiку амiаку територiя, у межах якої митниця здiйснює митний контроль;

     митне забезпечення - штамп "Пiд митним контролем", особиста номерна печатка, що проставляються посадовими особами митницi на документацiї пункту облiку амiаку, а також пломби, якi накладаються на транспортнi засоби, тару та iншi ємностi, у яких перемiщується амiак, i на вимiрювальнi прилади й засувну арматуру пункту облiку амiаку, що є свiдченням проведення митного контролю й митного оформлення амiаку, щодо якого встановлено вiдповiдний митний режим;

     Термiн "фактичний контроль" уживається в цiй Iнструкцiї в значеннi, установленому Порядком митного контролю та митного оформлення амiаку, що перемiщується через митний кордон України трубопровiдним транспортом, затвердженим постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.12.2003 N 1958 (iз змiнами).

(абзац пункту 1.1 у редакцiї наказу Державної митної служби України, Мiнiстерства промислової полiтики України вiд 08.12.2005 р. N 1204/461)

2. Порядок здiйснення митного контролю за фактичним перемiщенням амiаку

     2.1. Фактичний контроль здiйснюється посадовими особами митних органiв у присутностi вiдповiдальних осiб пiдприємств, що перемiщують або зберiгають амiак, у такому порядку:

     перевiрка цiлостi митного забезпечення, накладеного на вимiрювальнi прилади та засувну арматуру;

     контроль за веденням облiку амiаку за показаннями вимiрювальних приладiв та перевiрка даних про кiлькiсть амiаку за документацiєю пункту облiку;

     накладення митного забезпечення у виглядi штампа "Пiд митним контролем" на документацiю пункту облiку;

     накладення митного забезпечення у виглядi пломб на вимiрювальнi прилади та засувну арматуру в порядку, передбаченому митним законодавством.

     2.2. Особи, призначенi для здiйснення фактичного контролю, повиннi бути ознайомленi пiд пiдпис iз Правилами безпеки та Правилами пожежної безпеки на пiдприємствах, що перемiщують або зберiгають амiак.

     Вiдповiдальнiсть за проведення з посадовими особами митного органу iнструктажу з дотримання ними вимог Правил безпеки й Правил пожежної безпеки несе керiвник митного органу, у пiдпорядкуваннi якого перебувають цi особи.

     2.3. У разi порушення працiвниками митного органу Правил безпеки або Правил пожежної безпеки, що дiють на об'єктах пiдприємства, вiдповiдальнi особи пiдприємства зобов'язанi заборонити подальше здiйснення ними фактичного контролю й повiдомити про це керiвництво митного органу протягом робочого дня.

     2.4. Перiодичнiсть здiйснення фактичного контролю встановлюється митницею та доводиться до вiдома вiдповiдальних осiб пiдприємств, що перемiщують або зберiгають амiак.

     2.5. Фактичний контроль за перемiщенням амiаку українського походження мiж резидентами України здiйснюється на пiдставi таких документiв:

     договору на транспортування амiаку;

     акта про прийняття-передання амiаку, пiдписаного українськими вiдправником та перевiзником (при прийняттi амiаку в амiакопровiд);

     акта про прийняття-передання амiаку, пiдписаного українськими перевiзником та одержувачем амiаку (при видачi амiаку з амiакопроводу).

     2.6. Митний орган, що здiйснює фактичний контроль, зобов'язаний:

     направляти на адресу Енергетичної регiональної митницi не пiзнiше 10 числа мiсяця, наступного за звiтним, звiт про результати фактичного контролю за перемiщенням амiаку через митний кордон України трубопровiдним транспортом;

     негайно iнформувати Енергетичну регiональну митницю про випадки невiдповiдностi знятих з вимiрювальних приладiв кiлькiсних показань амiаку, що перемiщується через митний кордон України трубопровiдним транспортом, показанням, зазначеним у документацiї пунктiв облiку амiаку;

     протягом доби сповiщати Енергетичну регiональну митницю про виявленi випадки несанкцiонованого зняття митного забезпечення з вимiрювальних приладiв чи засувної арматури;

     направляти керiвнику пiдприємства, що перемiщує або зберiгає амiак, при змiнi особового складу, на який покладено обов'язки здiйснення митного контролю, список новопризначених осiб.

3. Порядок накладення та зняття митного забезпечення

     3.1. Накладення митного забезпечення у виглядi пломб на вимiрювальнi прилади й засувну арматуру здiйснюється в мiсцях, узгоджених митницею та пiдприємством, що здiйснює перемiщення або зберiгання амiаку.

     Накладення митного забезпечення у виглядi пломб та їх зняття проводяться виключно посадовими особами митних органiв, якi здiйснюють фактичний контроль, у присутностi вiдповiдальних осiб пiдприємств, що перемiщують або зберiгають амiак.

     3.2. При накладеннi чи зняттi митного забезпечення у виглядi пломб посадовими особами митних органiв, що здiйснюють фактичний контроль, разом з вiдповiдальними особами пiдприємства, яке перемiщує або зберiгає амiак, складаються вiдповiднi акти (додатки 1 та 2 до цiєї Iнструкцiї).

     Митне забезпечення у виглядi пломб накладається одноразово на початку фактичного контролю, крiм випадкiв, передбачених пунктами 3.3 та 3.4 цiєї Iнструкцiї.

     3.3. При потребi зняття пломб з вимiрювальних приладiв та засувної арматури пiд час проведення ремонтних чи профiлактичних робiт або в разi прийняття-передання амiаку в певному пунктi облiку керiвництво пiдприємства, яке перемiщує або зберiгає амiак, за двi доби сповiщає про це митний орган, що здiйснює фактичний контроль.

     Про закiнчення цих операцiй керiвництво пiдприємства зобов'язано сповiстити в письмовiй формi митний орган, що здiйснює митний контроль.

     Митне забезпечення накладається протягом одного дня пiсля закiнчення цих операцiй.

     3.4. Допускається зняття митного забезпечення у виглядi пломб вiдповiдальними особами пiдприємств, що перемiщують або зберiгають амiак, без дозволу митних органiв у разi реальної загрози порушення технологiчного процесу, виникнення аварiйної ситуацiї або дiї обставин непереборної сили.

     При цьому керiвництво пiдприємства зобов'язано термiново сповiстити митний орган, що здiйснює фактичний контроль, про зняття митного забезпечення та в письмовiй формi повiдомити його не пiзнiше наступного дня про причини зняття пломб.

     3.5. Накладення митного забезпечення у виглядi штампа "Пiд митним контролем" на документацiю пунктiв облiку здiйснюється щоденно виключно посадовими особами митних органiв, якi проводять фактичний контроль, у присутностi вiдповiдальних осiб пiдприємств, що перемiщують або зберiгають амiак.

Начальник Управлiння нетарифного регулювання Держмитслужби України О.I.Пашинний
Директор Департаменту хiмiчної промисловостi та сировини Мiнпромполiтики України В.В.Мєшков

 

Додаток
до пункту 2 наказу Держмитслужби України та Мiнпромполiтики України
06.11.2002 N 611/486

ПЕРЕЛIК
регiональних митниць, митниць, у зонi дiяльностi яких розташовано пункти облiку амiаку магiстрального амiакопроводу Тольяттi - Горлiвка - Одеса

Додаток до пункту 2 виключено

(згiдно з наказом Державної митної служби України, Мiнiстерства промислової полiтики України вiд 08.12.2005 р. N 1204/461)

 

Додаток 1
до Iнструкцiї зi здiйснення митного контролю за обсягами амiаку, що перемiщується через митний кордон України трубопровiдним транспортом
 

АКТ
про накладення пломб митного органу на вимiрювальнi прилади та засувну арматуру

Мною (нами)  
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi посадової особи митного органу)
за участю  
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi представника пiдприємства)
та  
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi представника пункту облiку)
складено цей акт про те, що  
(число, мiсяць, рiк)
на   здiйснено накладення пломб:
(найменування пункту облiку)
N
з/п
Найменування пункту облiку Тип вимiрювального приладу та засувної арматури Номер вимiрювального приладу та засувної арматури Вiдтиск пломби митницi Кiлькiсть пломб митного органу
           


    Показники вимiрювального приладу на момент накладення засобiв iдентифiкацiї (пломб митного органу)

N з/п Номер вимiрювального приладу Показники вимiрювального приладу Примiтка
       
    Вищезазначенi вимiрювальнi прилади та засувна арматура перебувають пiд митним контролем
 
(найменування митного органу)

    Зняття пломб з вимiрювальних приладiв та засувної арматури здiйснювати тiльки за погодженням з керiвництвом митного органу та в присутностi посадової особи митного органу.

Телефон оперативного чергового  
(найменування митного органу)
     
(посада працiвника митного органу) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище, ОНП*)
     
(посада працiвника пiдприємства) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище, М.П.)
     
(посада працiвника пункту облiку) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)

__________
     * ОНП - особиста номерна печатка

 

Додаток 2
до Iнструкцiї зi здiйснення митного контролю за обсягами амiаку, що перемiщується через митний кордон України трубопровiдним транспортом
 

АКТ
про зняття пломб митного органу

Мною (нами)  
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi посадової особи митного органу)
за участю  
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi представника пiдприємства)
та  
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi представника пункту облiку)
складено цей акт про те, що  
(число, мiсяць, рiк)
на   здiйснено зняття пломб митного
(найменування пункту облiку)
органу з вимiрювальних приладiв (засувної арматури)
 
(номер вимiрювального приладу, засувної арматури)
на пiдставi звернення  
(найменування документа, реєстрацiйний номер та дата реєстрацiї)
 
(найменування пiдприємства)
Причина зняття пломб митного органу  
 
 

     Показники вимiрювального приладу на момент зняття засобiв iдентифiкацiї (пломб митного органу)

N з/п Номер вимiрювального приладу Показники вимiрювального приладу Примiтка
       
     
(посада працiвника митного органу) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище, ОНП*)
     
(посада працiвника пiдприємства) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище, М.П.)
     
(посада працiвника пункту облiку) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)

__________
     * ОНП - особиста номерна печатка

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.