Документ скасований: Постанова КМУ № 500 від 06.06.2012

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
Київ

вiд 25 грудня 2002 р. N 1998


Про внесення змiн до Положення про порядок державного контролю за проведенням переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) про здiйснення мiжнародних передач товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Положення про порядок державного контролю за проведенням переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) про здiйснення мiжнародних передач товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 лютого 1998 р. N 125 (Офiцiйний вiсник України, 1998 р., N 5, ст. 184, N 22, ст. 810; 1999 р., N 24, ст. 1107; 2001 р., N 12, ст. 490; 2002 р., N 2, ст. 70), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 21

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 25 грудня 2002 р. N 1998

ЗМIНИ,
що вносяться до Положення про порядок державного контролю за проведенням переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) про здiйснення мiжнародних передач товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання

     1. Пункт 3 викласти в такiй редакцiї:

     "3. Дiя цього Положення поширюється на проведення переговорiв (незалежно вiд мiсця їх проведення), пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) про експорт товарiв вiйськового призначення, а також експорт товарiв подвiйного використання та iнших товарiв до держав, стосовно яких встановлено часткове ембарго на поставки таких товарiв, що здiйснюються суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi в установленому порядку.

     Переговори, пов'язанi з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) про експорт товарiв вiйськового призначення, якi в установленому порядку допущенi до цивiльного використання, проводяться в порядку, передбаченому цим Положенням для товарiв подвiйного використання".

     2. У пунктi 4:

     в абзацi шостому:

     слова "складових частин" виключити;

     слова "з держав СНД, а також iмпорту товарiв" замiнити словом "та";

     в абзацi сьомому слова "тимчасового вивезення за межi України або" i "тимчасового вивезення або" виключити;

     доповнити пункт абзацами такого змiсту:

     "експорт пiдприємствами-виробниками спецiально призначених для вiйськового використання компонентiв до виробiв вiйськового призначення для забезпечення їх виробництва в iноземних державах за вiдповiдними лiцензiями, якi в установленому порядку переданi до цих держав суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi України;

     експорт навчального i допомiжного спецiалiзованого обладнання та приладдя, запасних частин i технологiй до виробiв вiйськового призначення, ранiше поставлених суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi України iноземному споживачу, а також послуг, пов'язаних з їх технiчним обслуговуванням, ремонтом, випробуванням тощо, у разi, коли вони здiйснюються суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi України, який був експортером цих виробiв".

     3. У пунктi 8 слова "та iмпорту" i "або iмпорт" виключити.

     4. У пунктi 13:

     абзаци четвертий - восьмий замiнити абзацами такого змiсту:

     "Разом з документами, зазначеними в абзацах другому i третьому цього пункту, суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi, визначенi постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12 липня 1999 р. N 1228 "Про надання суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю" (Офiцiйний вiсник України, 1999 р., N 28, ст. 1412, N 45, ст. 2230; 2000 р., N 25, ст. 1057; 2001 р., N 5, ст. 181), надають письмове погодження Державної компанiї з експорту та iмпорту продукцiї i послуг вiйськового та спецiального призначення "Укрспецекспорт" процедури провадження маркетингової дiяльностi на конкретному ринку збуту товарiв вiйськового призначення, у тому числi встановлення контрактних (зовнiшньоторговельних) цiн на такi товари.

     Крiм зазначених у цьому пунктi документiв Держекспортконтроль може затребувати вiд суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi додатковi вiдомостi або iншi документи, необхiднi для прийняття обгрунтованого рiшення для оформлення висновку".

     5. В абзацi чотирнадцятому пункту 15:

     слово "наданих" замiнити словом "пiдтверджених";

     доповнити абзац словами "або пiдтверджених iншим чином, вiдповiдно до законодавства цiєї держави".

     6. Додаток до Положення викласти в такiй редакцiї:

"Додаток
до Положення про порядок державного контролю за проведенням переговорiв, пов'язаних з укладенням зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) про здiйснення мiжнародних передач товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання
(в редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 25 грудня 2002 р. N 1998)

ПЕРЕЛIК
держав - учасниць мiжнародних режимiв експортного контролю

Держава ВД РКРТ ГЯП КЗ АГ
1. Австралiя
2. Австрiя
3. Аргентина
4. Бельгiя
5. Бiлорусь        
6. Болгарiя    
7. Бразилiя      
8. Великобританiя
9. Грецiя
10. Данiя
11. Iзраїль   +      
12. Iсландiя      
13. Iрландiя
14. Iспанiя
15. Iталiя
16. Казахстан        
17. Канада
18. Китай   +    
19. Кiпр        
20. Латвiя        
21. Люксембург
22. Нiдерланди
23. Нiмеччина
24. Нова Зеландiя
25. Норвегiя
26. Пiвденно-Африканська Республiка    
27. Польща
28. Португалiя
29. Республiка Корея (Пiвденна)  
30. Росiйська Федерацiя  
31. Румунiя +  
32. Словаччина
33. Словенiя      
34. Сполученi Штати Америки
35. Туреччина  
36. Угорщина
37. Україна  
38. Фiнляндiя
39. Францiя
40. Чехiя
41. Швейцарiя
42. Швецiя
43. Японiя

_______________
     • Держави-учасницi мiжнародних режимiв (ВД - Вассенаарська домовленiсть, РКРТ - режим контролю за ракетними технологiями, ГЯП - група ядерних постачальникiв, КЗ - комiтет Зангера, АГ - Австралiйська група).

     + Держави, що прийняли зобов'язання виконувати вимоги мiжнародних режимiв".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.