МIНIСТЕРСТВО ОСВIТИ I НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 16 липня 2001 року N 521


Про затвердження Iнструкцiї про подання, розгляд, публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi)

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
30 липня 2001 р. за N 644/5835

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Мiнiстерства освiти i науки України
вiд 13 жовтня 2003 року N 688

     Вiдповiдно до Закону України "Про охорону прав на винаходи i кориснi моделi" наказую:

     1. Затвердити Iнструкцiю про подання, розгляд, публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi) (далi - Iнструкцiя), що додається.

     2. Державному департаменту iнтелектуальної власностi подати цю Iнструкцiю до Мiнiстерства юстицiї України на державну реєстрацiю.

     3. Державному департаменту iнтелектуальної власностi опублiкувати цю Iнструкцiю в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть".

     4. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Мiнiстерства освiти i науки України "Про затвердження Iнструкцiї про розгляд та реєстрацiю договору про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та лiцензiйного договору на використання винаходу (корисної моделi)" вiд 18 вересня 2000 року N 451, зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 2 жовтня 2000 року за N 675/4896.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на голову Державного департаменту iнтелектуальної власностi Паладiя М. В.

Мiнiстр В. Г. Кремень

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства освiти i науки України
вiд 16 липня 2001 р. N 521
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
30 липня 2001 р. за N 644/5835

IНСТРУКЦIЯ
про подання, розгляд, публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi)

1. Загальнi положення

     1.1. Ця Iнструкцiя, розроблена вiдповiдно до Закону України "Про охорону прав на винаходи i кориснi моделi" (далi - Закон), Положення про Державний департамент iнтелектуальної власностi, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 червня 2000 року N 997, визначає процедуру подання до Державного департаменту iнтелектуальної власностi (далi - Держдепартамент), що дiє у складi Мiнiстерства освiти i науки України, розгляду, публiкацiї та внесення до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи або Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi (далi - реєстр) вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та надання дозволу (видачу лiцензiї) на використання винаходу (корисної моделi).

(пункт 1.1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     1.2. Передача права власностi на винахiд (корисну модель) здiйснюється на пiдставi договору про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) (далi - договiр).

     Видача лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi) здiйснюється на пiдставi лiцензiйного договору на використання винаходу (корисної моделi) (далi - лiцензiйний договiр).

     Передача права власностi на винахiд (корисну модель) та надання лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi) здiйснюються в межах строку дiї патенту України на винахiд, декларацiйного патенту України на винахiд, декларацiйного патенту України на корисну модель (далi - патент).

     1.3. Договiр та лiцензiйний договiр уважаються дiйсними, якщо вони укладенi в письмовiй формi i пiдписанi сторонами.

     1.4. Пункт 1.4 виключено

(згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688, у зв'язку з цим пункти 1.5, 1.6, 1.7 та 1.8 вважати вiдповiдно пунктами 1.4, 1.5, 1.6 та 1.7)

     1.4. На пiдставi лiцензiйного договору може видаватись виключна або невиключна лiцензiя на використання винаходу (корисної моделi).

     Видавати лiцензiю будь-якiй особi на використання винаходу (корисної моделi) може власник патенту.

     Лiцензiат, якому власником патенту передано право на використання винаходу (корисної моделi) за договором про виключну лiцензiю (далi - власник виключної лiцензiї), може в межах строку дiї виданої лiцензiї та в обсязi переданих йому прав видавати лiцензiю на використання винаходу (корисної моделi) за умови надання йому такого права власником патенту.

     1.5. Дiї, пов'язанi з поданням до Держдепартаменту вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель), можуть здiйснювати: сторона договору; його правонаступник; представник у справах iнтелектуальної власностi (патентний повiрений) чи iнша довiрена особа, якi дiють за дорученням сторони договору.

(абзац перший пункту 1.5 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     Дiї, пов'язанi з поданням до Держдепартаменту вiдомостей про надання дозволу (лiцензiї) на використання винаходу (корисної моделi), можуть здiйснювати: сторона договору; представник у справах iнтелектуальної власностi (патентний повiрений) чи iнша довiрена особа, якi дiють за дорученням сторони договору.

(абзац другий пункту 1.5 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     1.6. Якщо власником патенту є декiлька осiб, то всi дiї, пов'язанi з передачею права власностi на винахiд (корисну модель) та наданням лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi), визначаються угодою мiж ними, а право на пiдписання документiв, якi подаються до Держдепартаменту, може бути надане однiй особi за наявностi вiдповiдної довiреностi.

     1.7. Якщо один або бiльше, але не всi, спiввласники патенту на винахiд (корисну модель) бажають передати своє право власностi на винахiд (корисну модель) на користь iнших спiввласникiв, то договiр укладається мiж спiввласниками, якi передають право власностi, та iншими спiввласниками.

2. Документи, що подаються до Держдепартаменту

     2.1. Для публiкацiї в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" (далi - бюлетень) та внесення до реєстру (реєстрацiї) вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та надання дозволу (видачу лiцензiї) на використання винаходу (корисної моделi) (далi - вiдомостi) до Держдепартаменту подають такi документи:

(абзац перший пункту 2.1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     заяву про публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей (далi - заява) - 1 прим.;

(абзац другий пункту 2.1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     договiр (лiцензiйний договiр) або нотарiально засвiдчений витяг з договору (лiцензiйного договору) - 3 прим.;

     документ про сплату збору за внесення до реєстру вiдомостей - 1 прим.;

     довiренiсть, оформлену з дотриманням вимог чинного законодавства, якщо документи вiд iменi сторони договору подає представник у справах iнтелектуальної власностi (патентний повiрений) або iнша довiрена особа.

(абзац п'ятий пункту 2.1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     2.2. Заяву про внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) (додаток 1) подають: сторона договору; представник у справах iнтелектуальної власностi (патентний повiрений) чи iнша довiрена особа, якi дiють за дорученням сторони договору за наявностi довiреностi, оформленої з дотриманням вимог чинного законодавства.

(абзац перший пункту 2.2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     У випадку, зазначеному в пунктi 1.7 цiєї Iнструкцiї, заяву про публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) (додаток 2) подають: спiввласники, якi передають право власностi на винахiд (корисну модель); представник у справах iнтелектуальної власностi (патентний повiрений) чи iнша довiрена особа, якi дiють за дорученням спiввласникiв патенту, за наявностi довiреностi, оформленої з дотриманням вимог чинного законодавства.

(абзац другий пункту 2.2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     Заяву про публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей про надання лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi) (додаток 3) подають: сторона договору; представник у справах iнтелектуальної власностi (патентний повiрений) чи iнша довiрена особа, якi дiють за дорученням сторони договору, за наявностi довiреностi, оформленої з дотриманням вимог чинного законодавства.

(абзац третiй пункту 2.2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     Заява викладається українською мовою i стосується одного договору (лiцензiйного договору).

     Якщо стороною (сторонами) договору є iноземна особа (iноземнi особи), то в заявi здiйснюється транслiтерацiя (передача транскрипцiйних знакiв певної мови лiтерами української абетки) повного iменi фiзичної особи або повного офiцiйного найменування юридичної особи та її мiсцезнаходження (мiсце проживання). У дужках зазначенi данi вiдтворюються мовою оригiналу.

     2.3. У договорi (лiцензiйному договорi) або витягу з договору (лiцензiйного договору) повиннi бути вказанi:

     2.3.1. Щодо договору:

     сторони договору;

     предмет договору;

     номер патенту;

     назва винаходу (корисної моделi);

     мiсцезнаходження (мiсце проживання) сторiн.

     2.3.2. Щодо лiцензiйного договору:

     сторони лiцензiйного договору;

     предмет лiцензiйного договору;

     номер патенту;

     назва винаходу (корисної моделi);

     обсяг прав, що передаються;

     вид лiцензiї (виключна або невиключна);

     строк дiї лiцензiйного договору;

     територiя дiї лiцензiйного договору;

     мiсцезнаходження (мiсце проживання) сторiн.

     2.4. Договiр (лiцензiйний договiр) або витяг з договору (лiцензiйного договору) подається до Держдепартаменту українською мовою. Якщо договiр (лiцензiйний договiр) або витяг з договору (лiцензiйного договору) викладений iншою мовою, то до нього додається переклад на українську мову, засвiдчений нотарiально або уповноваженою особою компетентного органу.

     Договiр (лiцензiйний договiр) пiдписується сторонами, що його укладають.

     Договiр (лiцензiйний договiр) вiд iменi юридичної особи пiдписується особою, що має на це повноваження. Пiдпис складається з повного найменування посади особи, яка пiдписує договiр (лiцензiйний договiр), особистого пiдпису, iнiцiалiв, прiзвища, дати i скрiплюється печаткою.

     Договiр (лiцензiйний договiр) або витяг з договору (лiцензiйного договору) засвiдчуються в порядку, установленому в країнi його укладання.

     Вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть iнформацiї, наведеної в документах, що подаються до Держдепартаменту, несуть сторони договору (лiцензiйного договору).

     Документи, що подаються для публiкацiї та внесення до реєстру вiдомостей, друкуються на окремих аркушах бiлого кольору форматом 210 х 297 мм, при цьому другий i наступнi аркушi договору (лiцензiйного договору) або витягу з договору (лiцензiйного договору) нумеруються арабськими цифрами. Усi документи друкують шрифтом чорного кольору. Виправлення в документах не допускаються.

(абзац шостий пункту 2.4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

3. Розгляд документiв, публiкацiя та внесення до реєстру вiдомостей

(назва роздiлу 3 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     3.1. Заява та доданi до неї документи приймаються до розгляду вiд дати публiкацiї вiдомостей про видачу патенту в бюлетенi.

     Абзац другий пункту 3.1 виключено

(згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     3.2. Держдепартамент:

     розглядає заяву та доданi до неї документи на вiдповiднiсть роздiлам 1, 2 цiєї Iнструкцiї;

     приймає рiшення про публiкацiю та внесення вiдомостей до реєстру (далi - рiшення) (додатки 4, 5, 6) протягом двох мiсяцiв вiд дати надходження до Держдепартаменту заяви та правильно оформлених документiв, що до неї додаються;

(абзац третiй пункту 3.2 в редакцiї наказу Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     готує вiдомостi для публiкацiї в бюлетенi та вносить вiдомостi до вiдповiдного реєстру;

(абзац четвертий пункту 3.2 в редакцiї наказу Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     направляє на адресу, зазначену в заявi, два примiрники договору (лiцензiйного договору) або два примiрники витягу з договору (лiцензiйного договору), щодо якого опублiковано та внесено вiдомостi до вiдповiдного реєстру, та один примiрник рiшення про публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей. Один примiрник договору (лiцензiйного договору) або витяг з договору (лiцензiйного договору) зберiгається в Держдепартаментi як контрольний.

(абзац п'ятий пункту 3.2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     абзац шостий пункту 3.2 виключено

(згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     3.3. Держдепартамент має право надiслати запит про подання додаткових документiв, необхiдних для прийняття рiшення, у разi виникнення обґрунтованих сумнiвiв щодо вiрогiдностi iнформацiї, що мiстять поданi до Держдепартаменту документи. У цьому разi рiшення приймається в двотижневий строк вiд дати надходження додаткових документiв.

     3.4. Вiдомостi не можуть бути опублiкованi та внесенi до реєстру, якщо:

(абзац перший пункту 3.4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     патент визнано недiйсним повнiстю;

     дiя патенту припинена;

     зареєстровано заяву власника патенту про готовнiсть надання будь-якiй особi дозволу на використання запатентованого винаходу (корисної моделi), а клопотання про вiдкликання цiєї заяви не надiйшло;

     поданi документи не вiдповiдають вимогам роздiлiв 1, 2 та пункту 3.3 цiєї Iнструкцiї.

     3.5. У випадках, зазначених у пунктi 3.4 цiєї Iнструкцiї, Держдепартамент повертає документи iз зазначенням мотивованих пiдстав їх повернення за адресою, указаною в заявi.

4. Публiкацiя та внесення до реєстру змiн у вiдомостi про видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi)

(назва роздiлу 4 в редакцiї наказу Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     4.1. У вiдомостi про видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi), що опублiкованi та внесенi до вiдповiдного реєстру, за iнiцiативою сторiн лiцензiйного договору вносяться та публiкуються змiни (далi - змiни) щодо:

(абзац перший пункту 4.1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     повного iменi або найменування та/або адреси для листування сторiн лiцензiйного договору;

(абзац другий пункту 4.1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     обсягу прав, що передаються;

     виду лiцензiї;

     строку дiї лiцензiйного договору;

     територiї дiї лiцензiйного договору.

     Для внесення змiн подають такi документи:

     заяву про публiкацiю та внесення змiн (додаток 7) - 1 прим.;

(абзац восьмий пункту 4.1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     перелiк змiн - 1 прим.;

     документ про сплату збору за внесення змiн.

     Для внесення змiн щодо повного iменi або найменування сторiн до заяви додається документ, що пiдтверджує правомiрнiсть таких змiн.

     Для внесення змiн щодо продовження строку дiї лiцензiйного договору заяву подають не пiзнiше, нiж за два мiсяцi до закiнчення строку його дiї.

(пункт 4.1 доповнено абзацом дванадцятим згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     4.2. Заява про публiкацiю та внесення змiн викладається українською мовою, стосується одного лiцензiйного договору та пiдписується сторонами лiцензiйного договору або довiреною особою, що дiє за дорученням сторони, за наявностi довiреностi, оформленої з дотриманням вимог чинного законодавства.

(пункт 4.2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     4.3. Перелiк змiн пiдписується сторонами та має мiстити нову редакцiю пункту (пунктiв), що змiнюється (змiнюються).

     4.4. Держдепартамент розглядає заяву про публiкацiю та внесення змiн i доданi до неї документи, приймає рiшення про публiкацiю та внесення змiн у вiдомостi про видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi) (додаток 8) протягом двох мiсяцiв вiд дати надходження правильно оформлених документiв.

(абзац перший пункту 4.4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     Зазначене рiшення направляється за адресою, указаною в заявi, пiсля публiкацiї зазначених змiн у бюлетенi.

(абзац другий пункту 4.4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     4.5. Заява про публiкацiю та внесення змiн у вiдомостi про видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi) не приймається до розгляду, якщо:

(абзац перший пункту 4.5 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     патент визнано недiйсним повнiстю;

     дiя патенту припинена;

     дiя лiцензiйного договору закiнчилася;

     поданi документи не вiдповiдають вимогам пунктiв 4.1 - 4.3 цiєї Iнструкцiї.

     Якщо змiни не можуть бути опублiкованi та внесенi до вiдповiдного реєстру, то Держдепартамент повертає документи iз зазначенням мотивованих пiдстав їх повернення за адресою, вказаною в заявi.

(абзац шостий пункту 4.5 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     4.6. Дiя лiцензiйного договору може бути достроково припинена:

     за взаємною згодою сторiн;

     на пiдставi рiшення суду;

     на пiдставi припинення дiї декларацiйного патенту на винахiд у зв'язку з видачею патенту за результатами квалiфiкацiйної експертизи заявки, за якою ранiше було видано декларацiйний патент.

     4.6.1. Для публiкацiї та внесення до вiдповiдного реєстру вiдомостей про дострокове припинення дiї лiцензiйного договору за взаємною згодою сторiн до Держдепартаменту подають заяву про публiкацiю та  внесення вiдомостей до вiдповiдного реєстру у зв'язку з достроковим припиненням дiї лiцензiйного договору (додаток 9), пiдписану обома сторонами лiцензiйного договору, в одному примiрнику.

(пiдпункт 4.6.1 пункту 4.6 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     4.6.2. Держдепартамент розглядає заяву, приймає рiшення про публiкацiю та внесення до вiдповiдного реєстру вiдомостей про дострокове припинення дiї лiцензiйного договору за взаємною згодою сторiн протягом двох мiсяцiв вiд дати надходження правильно оформленої заяви, публiкує та вносить такi вiдомостi до вiдповiдного реєстру.

(абзац перший пiдпункту 4.6.2 пункту 4.6 в редакцiї наказу Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     Рiшення про публiкацiю та внесення до вiдповiдного реєстру вiдомостей про дострокове припинення дiї лiцензiйного договору за взаємною згодою сторiн (додаток 10) направляється за адресою, зазначеною в заявi, пiсля публiкацiї вказаних вiдомостей у бюлетенi.

(абзац другий пiдпункту 4.6.2 пункту 4.6 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     4.6.3. Вiдомостi про визнання лiцензiйного договору недiйсним публiкуються та вносяться до вiдповiдного реєстру на пiдставi рiшення суду.

(пiдпункт 4.6.3 пункту 4.6 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

     4.7. Якщо за результатом проведення квалiфiкацiйної експертизи заявки, за якою ранiше було видано декларацiйний патент, прийнято рiшення про вiдмову у видачi патенту на винахiд, а декларацiйний патент на винахiд уважається таким, що не набрав чинностi вiд дати публiкацiї в бюлетенi вiдомостей про його видачу, то реєстрацiя вiдомостей про видачу лiцензiї власником декларацiйного патенту на винахiд на його використання будь-якiй особi скасовується.

5. Роздiл 5 виключено

(згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

 

Начальник управлiння реєстрацiї та економiки iнтелектуальної власностi Л. А. Меняйло

 

Додаток 1
до пункту 2.2 Iнструкцiї про подання, розгляд, публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi)
Державний департамент iнтелектуальної власностi
Львiвська площа, 8, Київ-53, МСП, 04655
Власник(и) патенту(iв) (правонаступник):
 
(повне iм'я фiзичної особи
 
або повне офiцiйне найменування
 
юридичної особи)
Адреса для листування  
 
тел.  
Патент(и) N  
Дата прiоритету  
Дата публiкацiї  
Номер офiцiйного бюлетеня  

Заява

     Прошу опублiкувати в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" та внести до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) вiдомостi про передачу права власностi на винахiд (корисну модель)

 
(назва винаходу [корисної моделi])
 

     вiд власника патенту

 
(повне iм'я фiзичної особи
 
або повне офiцiйне найменування юридичної особи, адреса для листування)
до  
(повне iм'я фiзичної особи або повне офiцiйне
 
найменування юридичної особи, якiй передається право власностi
 
на винахiд [корисну модель], адреса для листування)

     Додатки:

     Договiр або витяг з договору на ___ арк. у 3 прим.

     Документ про сплату збору за внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель)

Пiдпис власника патенту (правонаступника)
__________________ (Iнiцiали i прiзвище)
М. П. (для юридичної особи)
Дата _______________

 

Начальник управлiння реєстрацiї та економiки iнтелектуальної власностi Л. А. Меняйло
(додаток 1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

 

Додаток 2
до пункту 2.2 Iнструкцiї про подання, розгляд, публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi)
Державний департамент iнтелектуальної власностi
Львiвська площа, 8, Київ-53, МСП, 04655
Власник(и) патенту(iв):
 
(повнi iмена фiзичних осiб або повнi
 
офiцiйнi найменування юридичних осiб)
Адреса для листування  
 
тел.  
Патент(и) N  
Дата прiоритету  
Дата публiкацiї  
Номер офiцiйного бюлетеня  

Заява

     Прошу опублiкувати в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" та внести до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) вiдомостi про передачу права власностi на винахiд (корисну модель)

 
(назва винаходу [корисної моделi])
 

     вiд власника патенту

 
(повне iм'я фiзичної особи
 
або повне офiцiйне найменування юридичної особи)
до спiввласника  
(повне iм'я фiзичної особи або повне офiцiйне
 
найменування юридичної особи, якiй передається право власностi
 
на винахiд [корисну модель], адреса для листування)

     Додатки:

     Договiр або витяг з договору на ___ арк. у 3 прим.

     Документ про сплату збору за внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель)

Пiдпис власника патенту, який передає право:
__________________ (Iнiцiали i прiзвище)
М. П. (для юридичної особи)
Дата _______________

 

Начальник управлiння реєстрацiї та економiки iнтелектуальної власностi Л. А. Меняйло
(додаток 2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

 

Додаток 3
до пункту 2.2 Iнструкцiї про подання, розгляд, публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi)
Державний департамент iнтелектуальної власностi
Львiвська площа, 8, Київ-53, МСП, 04655
Лiцензiар (лiцензiат):
 
(повне iм'я фiзичної особи
 
або повне офiцiйне найменування
 
юридичної особи)
Адреса для листування  
 
тел.  
Патент(и) N  
Дата прiоритету  
Дата публiкацiї  
Номер офiцiйного бюлетеня  

Заява

     Прошу опублiкувати в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" та внести до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) вiдомостi про видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi):

 
(назва винаходу [корисної моделi])
 

     власником патенту (виключної лiцензiї)

 
(повне iм'я фiзичної особи
 
або повне офiцiйне найменування юридичної особи)
 
(повне iм'я фiзичної особи
 
або повне офiцiйне найменування юридичної особи, якiй надається
 
дозвiл на використання винаходу [корисної моделi], адреса для листування)
 
(вид лiцензiї)

     Додатки:

     Договiр або витяг з договору на ___ арк. у 3 прим.

     Документ про сплату збору за внесення до реєстру вiдомостей про надання лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi)

Пiдпис лiцензiара (лiцензiата)
__________________ (Iнiцiали i прiзвище)
М. П. (для юридичної особи)
Дата _______________

 

Начальник управлiння реєстрацiї та економiки iнтелектуальної власностi Л. А. Меняйло
(додаток 3 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

 

Додаток 4
до пункту 3.2 Iнструкцiї про подання, розгляд, публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi)

Рiшення

"___" _______________ 200_ р.

     Державний департамент iнтелектуальної власностi розглянув заяву власника патенту (правонаступника)

 
(повне iм'я фiзичної особи
 
або повне офiцiйне найменування юридичної особи, адреса для листування)

     про публiкацiю в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" та внесення до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель)

     i прийняв рiшення опублiкувати в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" та внести до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) вiдомостi про передачу права власностi на винахiд (корисну модель), вiдповiдно до яких право власностi на винахiд (корисну модель)

 
(назва винаходу [корисної моделi])

     патент України N __________________,

     передається

 
(повне iм'я фiзичної особи або повне офiцiйне
 
найменування юридичної особи, якiй передається право власностi
 
на винахiд [корисну модель], адреса для листування)
Реєстрацiйний номер ________________
Дата реєстрацiї "___" _______________ 200_ р.
Голова Держдепартаменту ____________
(пiдпис)
(Iнiцiали, прiзвище)
М. П.

 

Начальник управлiння реєстрацiї та економiки iнтелектуальної власностi Л. А. Меняйло
(додаток 4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

 

Додаток 5
до пункту 3.2 Iнструкцiї про подання, розгляд, публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi)

Рiшення

"___" _______________ 200_ р.

     Державний департамент iнтелектуальної власностi розглянув заяву спiввласника патенту

 
(повне iм'я фiзичної особи або повне офiцiйне
 
найменування юридичної особи, яка передає право власностi
 
на винахiд [корисну модель], адреса для листування)

     про публiкацiю в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" та внесення до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) спiввласнику

     i прийняв рiшення опублiкувати в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" та внести до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) вiдомостi про передачу права власностi на винахiд (корисну модель), вiдповiдно до яких право власностi на винахiд (корисну модель)

 
(назва винаходу [корисної моделi])
патент України N __________________, передається спiввласнику
 
(повне iм'я фiзичної особи або повне офiцiйне
 
найменування юридичної особи, якiй передається право власностi
 
на винахiд [корисну модель], адреса для листування)
Реєстрацiйний номер ________________
Дата реєстрацiї "___" _______________ 200_ р.
Голова Держдепартаменту ____________
(пiдпис)
(Iнiцiали, прiзвище)
М. П.

 

Начальник управлiння реєстрацiї та економiки iнтелектуальної власностi Л. А. Меняйло
(додаток 5 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

 

Додаток 6
до пункту 3.2 Iнструкцiї про подання, розгляд, публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi)

Рiшення

"___" _______________ 200_ р.

     Державний департамент iнтелектуальної власностi розглянув заяву лiцензiара (лiцензiата)

 
(повне iм'я фiзичної особи
 
або повне офiцiйне найменування юридичної особи, адреса для листування)

     про публiкацiю в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" та внесення до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) вiдомостей про видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi) i прийняв рiшення опублiкувати в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" та внести до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) вiдомостi про видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi), вiдповiдно до яких лiцензiя на використання винаходу корисної моделi

 
(назва винаходу [корисної моделi])
патент України N __________________, видається

     власником патенту (виключної лiцензiї)

 
(повне iм'я фiзичної особи або повне офiцiйне найменування юридичної
 
особи, яка надає дозвiл на використання винаходу [корисної моделi], адреса для листування)
 
(повне iм'я фiзичної особи або повне офiцiйне найменування юридичної
 
особи, якiй надається дозвiл на використання винаходу [корисної моделi], адреса для листування)
Вид лiцензiї ___________________
Обсяг прав ___________________
Строк дiї лiцензiйного договору ___________________
Територiя дiї лiцензiйного договору ___________________
Реєстрацiйний номер ________________
Дата реєстрацiї "___" _______________ 200_ р.
Голова Держдепартаменту ____________
(пiдпис)
(Iнiцiали, прiзвище)
М. П.

 

Начальник управлiння реєстрацiї та економiки iнтелектуальної власностi Л. А. Меняйло
(додаток 6 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

 

Додаток 7
до пункту 4.1 Iнструкцiї про подання, розгляд, публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi)
Державний департамент iнтелектуальної власностi
Львiвська площа, 8, Київ-53, МСП, 04655
Лiцензiар  
(повне iм'я фiзичної особи
 
або повне офiцiйне найменування
 
юридичної особи)
Лiцензiат  
(повне iм'я фiзичної особи
 
або повне офiцiйне найменування
 
юридичної особи)
Адреса для листування  
 
тел.  
Патент(и) N  

Заява

     Просимо опублiкувати в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" та внести змiни у вiдомостi про видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi), внесенi до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) на пiдставi рiшення за N _____ вiд "___" _______________ ____ р. та опублiкованi в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" N ___ вiд "___" ____________ ____ р.,

:лiцензiаром  
(повне iм'я фiзичної особи або
 
повне офiцiйне найменування юридичної особи, адреса для листування)
:лiцензiату  
(повне iм'я фiзичної особи або
 
повне офiцiйне найменування юридичної особи, адреса для листування)
Додатки: перелiк змiн на __ арк. в 1 прим.;
документ, що пiдтверджує сплату збору за внесення змiн.
Лiцензiар   (Iнiцiали, прiзвище) Лiцензiат   (Iнiцiали, прiзвище)
(пiдпис) (пiдпис)
М. П. (для юридичної особи) М. П. (для юридичної особи)
Дата __________ Дата __________

 

Начальник управлiння реєстрацiї та економiки iнтелектуальної власностi Л. А. Меняйло
(додаток 7 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

 

Додаток 8
до пункту 4.4 Iнструкцiї про подання, розгляд, публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi)

Рiшення

"___" _______________ 200_ р.

     Державний департамент iнтелектуальної власностi розглянув заяву лiцензiара

 
(повне iм'я фiзичної особи або
 
повне офiцiйне найменування юридичної особи, адреса для листування)
:та лiцензiата  
(повне iм'я фiзичної особи або
 
повне офiцiйне найменування юридичної особи, адреса для листування)

     про публiкацiю в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" та внесення змiн у вiдомостi про надання лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi), що внесенi до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) на пiдставi рiшення за N ______ вiд "___" _______________ ____ р. та опублiкованi в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" N ___ вiд "___" ____________ ____ р.

  ,
(назва винаходу [корисної моделi])

     патент України N _________________,

     i прийняв рiшення опублiкувати в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" та внести до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) змiни щодо:

 
Уважати:  
 
 
Реєстрацiйний номер ________________
Дата реєстрацiї "___" _______________ 200_ р.
Голова Держдепартаменту ____________
(пiдпис)
(Iнiцiали, прiзвище)
М. П.

 

Начальник управлiння реєстрацiї та економiки iнтелектуальної власностi Л. А. Меняйло
(додаток 8 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

 

Додаток 9
до пункту 4.6.1 Iнструкцiї про подання, розгляд, публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi)
Державний департамент iнтелектуальної власностi
Львiвська площа, 8, Київ-53, МСП, 04655
Лiцензiар  
(повне iм'я фiзичної особи
 
або повне офiцiйне найменування
 
юридичної особи)
Лiцензiат  
(повне iм'я фiзичної особи
 
або повне офiцiйне найменування
 
юридичної особи)
Адреса для листування  
 
тел.  
Патент(и) N  

Заява

     У зв'язку з достроковим припиненням за взаємною згодою сторiн дiї лiцензiйного договору

мiж лiцензiаром  
(повне iм'я фiзичної особи або
 
повне офiцiйне найменування юридичної особи, адреса для листування)
та лiцензiатом  
(повне iм'я фiзичної особи або
  ,
повне офiцiйне найменування юридичної особи, адреса для листування)

     вiдомостi про який внесенi до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) на пiдставi рiшення за N _____ вiд "___" _______________ ____ р. та опублiкованi в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" N ___ вiд "___" ____________ ____ р.,

     просимо опублiкувати в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" та внести вiдомостi про дострокове припинення дiй лiцензiйного договору до реєстру.

     Додається документ, що пiдтверджує сплату збору за внесення змiн.

Лiцензiар   (Iнiцiали, прiзвище) Лiцензiат   (Iнiцiали, прiзвище)
(пiдпис) (пiдпис)
М. П. (для юридичної особи) М. П. (для юридичної особи)
Дата __________ Дата __________

 

Начальник управлiння реєстрацiї та економiки iнтелектуальної власностi Л. А. Меняйло
(додаток 9 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)

 

Додаток 10
до пункту 4.6.2 Iнструкцiї про подання, розгляд, публiкацiю та внесення до реєстру вiдомостей про передачу права власностi на винахiд (корисну модель) та видачу лiцензiї на використання винаходу (корисної моделi)

Рiшення

"___" _______________ 200_ р.

     Державний департамент iнтелектуальної власностi розглянув заяву про публiкацiю в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" та внесення до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) вiдомостей у зв'язку з достроковим припиненням за взаємною згодою сторiн дiї лiцензiйного договору мiж лiцензiаром

 
(повне iм'я фiзичної особи або
 
повне офiцiйне найменування юридичної особи, адреса для листування)
та лiцензiатом  
(повне iм'я фiзичної особи або
  ,
повне офiцiйне найменування юридичної особи, адреса для листування)

     вiдомостi про який внесенi до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) на пiдставi рiшення за N ___ вiд "___" ______________ ____ р. та опублiкованi в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" N ___ вiд "___" ____________ ____ р.,

     i прийняв рiшення опублiкувати в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть" та внести до Державного реєстру патентiв i декларацiйних патентiв України на винаходи (Державного реєстру декларацiйних патентiв України на кориснi моделi) вiдомостi про дострокове припинення дiї лiцензiйного договору на використання винаходу (корисної моделi)

 
(назва винаходу [корисної моделi])

     патент України N __________________

Реєстрацiйний номер ________________
Дата реєстрацiї "___" _______________ 200_ р.
Голова Держдепартаменту ____________
(пiдпис)
(Iнiцiали, прiзвище)
М. П.

 

Начальник управлiння реєстрацiї та економiки iнтелектуальної власностi Л. А. Меняйло
(додаток 10 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 13.10.2003 р. N 688)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.