ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

17.03.2003р. N 11/4-13-3962-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про класифiкацiю мобiльних телефонiв

     З метою однозначної класифiкацiї товарiв згiдно з вимогами товарної номенклатури Митного тарифу України, який затверджено Законом України вiд 05.04.01 N 2371-III "Про Митний тариф України", а також для запобiгання випадкам сплати митних платежiв не в повному обсязi через неправильну класифiкацiю iмпортних товарiв при митному оформленнi повiдомляємо.

     У товарнiй пiдкатегорiї 8525 20 91 00 класифiкуються тiльки мобiльнi телефони для систем стiльникового зв'язку.

     У поясненнях до Комбiнованої номенклатури Європейського Спiвтовариства, яка покладена в основу товарної номенклатури Митного тарифу України (7 i 8 знаки товарного коду), до товарної категорiї 8525 20 91 зазначено таке:

     Цi телефони приймають i випромiнюють радiохвилi, якi приймаються або ретранслюються радiотелефонною апаратурою прийомо-передачi радiохвиль - базовими станцiями, поєднаними одна з одною. Кожна базова станцiя покриває (охоплює) певну географiчну область (зона дiї базової станцiї). Якщо користувач пересувається пiд час телефонної розмови, i при цьому покидає зону дiї однiєї базової станцiї та потрапляє в зону дiї iншої базової станцiї, розмова автоматично передається вiд однiєї зони дiї до iншої без її переривання.

     Цi телефони бездротовi та обладнанi антеною. На вiдмiну вiд телефонних апаратiв пiдпозицiї 8517 11 вони не мають базового телефону, з'єднаного дротами з телефонною мережею (дротовою)".

     Базовi радiотелефоннi станцiї для систем телефонного стiльникового зв'язку класифiкуються у товарнiй пiдкатегорiї 8525 20 99 00 за наявностi пристрою передачi радiосигналу й пристрою прийому радiосигналу, якi можуть бути розмiщенi як у одному корпусi, так i в окремих блоках.

     Подана до митного оформлення окремо апаратура для передачi радiохвиль базової радiотелефонної станцiї, для систем телефонного стiльникового зв'язку, класифiкується в товарнiй пiдкатегорiї 8525 10 90 00, а подана до митного оформлення окремо апаратура для прийому радiохвиль базової радiотелефонної станцiї, для систем телефонного стiльникового зв'язку, класифiкується у товарнiй пiдкатегорiї 8529 90 40 00.

Заступник Голови Служби П.В.Пашко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.