ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

19.03.2003 N 4406/7/21/1117


Про форми довiдок щодо цiльового використання спирту етилового

(Витяг)

     На виконання постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 лютого 2003 року N 247 "Про затвердження Порядку випуску, обiгу та погашення податкових векселiв, що видаються до отримання спирту етилового, який використовується на виготовлення окремих видiв товарiв" Державна податкова адмiнiстрацiя України розробила форми довiдок про прогнозований обсяг потреби спирту етилового та про цiльове його використання i форму журналу облiку погашення податкових векселiв. Зазначенi форми затверджено наказом Державної податкової адмiнiстрацiї України вiд 17 березня 2003 року N 121 "Про затвердження форм довiдок щодо цiльового використання спирту етилового".

     З метою недопущення помилок при заповненнi зазначених форм звертаємо увагу на наступне.

     Довiдка про прогнозований обсяг потреби спирту етилового.

     Ця довiдка заповнюється виробником продукцiї, визначеної статтею 3 Закону України "Про ставки акцизного збору i ввiзного мита на спирт етиловий та алкогольнi напої", подається до органу державної податкової служби одночасно з подачею податкового векселя, авальованого банком, i є пiдставою для взяття його на облiк.

     До кожного податкового векселя подається окрема довiдка.

     При заповненнi реквiзитiв цiєї довiдки необхiдно врахувати, що графу 5 заповнюють виробники тих видiв продукцiї, норми втрат спирту для якої розраховуються на одиницю готової продукцiї, наприклад, флакон одеколону, ампула лiкарського засобу тощо.

     Умовний приклад заповнення довiдки про прогнозований обсяг потреби спирту етилового.

     Довiдка про цiльове використання спирту етилового

     Ця довiдка, як i попередня, також заповнюється виробником продукцiї i є пiдставою для погашення податкового векселя.

     До кожного податкового векселя подається окрема довiдка.

     При визначеннi суми, яка може бути погашена у разi цiльового використання спирту етилового у термiн, визначений у податковому векселi, необхiдно звернути увагу:

     погашається вся сума, визначена у векселi, - у разi використання за цiльовим призначенням всього отриманого спирту (графа 4);

     погашається частина суми, зазначеної у векселi, якщо не весь спирт використано за призначенням. Тобто сума акцизного збору, яка пiдлягає погашенню (графа 7), обчислюється як добуток графи 5 та ставки акцизного збору, визначеної як рiзниця мiж повною ставкою акцизного збору i ставкою акцизного збору 2 грн. за 1 лiтр 100-вiдсоткового спирту.

     Умовний приклад заповнення довiдки про цiльове використання спирту етилового.

Заступник Голови Г.М.Оперенко

"Вiсник податкової служби", N 11-12, березень 2003 р.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.