МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

Н А К А З

12.03.2003 N 61/113


Про затвердження Порядку проведення обстеження суб'єкта господарської дiяльностi та видачi довiдки про вiдповiднiсть технологiчного стану виробництва для провадження господарської дiяльностi щодо виготовлення парфумерно-косметичної продукцiї з використанням спирту етилового

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
3 квiтня 2003 р. за N 257/7578


     Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 липня 2001 року N 756 "Про затвердження перелiку документiв, якi додаються до заяви про видачу лiцензiї для окремого виду господарської дiяльностi" (зi змiнами та доповненнями) НАКАЗУЄМО:

     1. Затвердити Порядок проведення обстеження суб'єкта господарської дiяльностi та видачi довiдки про вiдповiднiсть технологiчного стану виробництва для провадження господарської дiяльностi щодо виготовлення парфумерно-косметичної продукцiї з використанням спирту етилового, що додається.

     2. Державному департаменту продовольства (Жихарєв) забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Державного секретаря Мiнiстерства аграрної полiтики України Лузана Ю.Я. та заступника Голови Державної податкової адмiнiстрацiї України Оперенка Г.М.

Мiнiстр аграрної полiтики України С.Рижук
Голова Державної податкової адмiнiстрацiї України Ю.Кравченко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства аграрної полiтики України, Державної податкової адмiнiстрацiї України
12.03.2003 N 61/113
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
3 квiтня 2003 р. за N 257/7578

ПОРЯДОК
проведення обстеження суб'єкта господарської дiяльностi та видачi довiдки про вiдповiднiсть технологiчного стану виробництва для провадження господарської дiяльностi щодо виготовлення парфумерно-косметичної продукцiї з використанням спирту етилового

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок розроблено вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 липня 2001 року N 756 "Про затвердження перелiку документiв, якi додаються до заяви про видачу лiцензiї для окремого виду господарської дiяльностi" (зi змiнами та доповненнями), i є обов'язковим для виконання суб'єктами господарської дiяльностi незалежно вiд форми власностi та органiзацiйно-правової форми господарювання, якi мають намiр отримати лiцензiю на здiйснення господарської дiяльностi щодо виготовлення парфумерно-косметичної продукцiї з використанням спирту етилового (далi - суб'єкт господарювання).

     1.2. Метою обстеження є визначення спроможностi суб'єкта господарювання здiйснювати виробництво парфумерно-косметичної продукцiї з використанням спирту етилового вiдповiдно до вимог нормативно-технiчної документацiї.

     1.3. Пiдставою для проведення обстеження є лист суб'єкта господарювання, який подається до Державного департаменту продовольства Мiнiстерства аграрної полiтики України (далi - Держпрод) у довiльнiй формi. При надходженнi листа Держпрод протягом одного дня письмово повiдомляє Департамент з питань адмiнiстрування акцизного збору i контролю за виробництвом та обiгом пiдакцизних товарiв Державної податкової адмiнiстрацiї України (далi - Департамент) про необхiднiсть проведення обстеження.

     1.4. Обстеження здiйснюється представниками Держпроду спiльно з представниками Департаменту у присутностi повноважного представника суб'єкта господарювання протягом двадцяти днiв з моменту подання листа.

2. Проведення обстеження

     2.1. Представники Дежпроду та Департаменту повиннi пред'явити повноважному представнику суб'єкта господарювання посвiдчення на право проведення обстеження виробництва парфумерно-косметичної продукцiї та документ, що посвiдчує особу.

     2.2. Представники Держпроду та Департаменту, якi здiйснюють обстеження, мають право:

     - безперешкодного доступу на територiю всiх цехiв i дiльниць, спиртосховищ, складiв та iнших примiщень суб'єкта господарювання для з'ясування питань, пов'язаних з обстеженням;

     - отримувати вiд посадових осiб суб'єкта господарювання довiдки, статистичну та iншу iнформацiю, копiї (ксерокопiї) необхiдних документiв щодо органiзацiї виробництва.

     2.3. Представники Держпроду та Департаменту, якi здiйснюють обстеження, зобов'язанi:

     - керуватись у своїй роботi законами України, iншими нормативно-правовими актами;

     - об'єктивно вiдображати стан виробництва парфумерно-косметичної продукцiї з використанням спирту етилового;

     - забезпечити збереження iнформацiї з обмеженим доступом, яка стала вiдомою пiд час проведення обстеження.

     2.4. Пiд час проведення обстеження перевiряється:

     2.4.1. Наявнiсть документiв, що пiдтверджують державну реєстрацiю суб'єкта господарювання та право власностi або оренди його на примiщення та виробничi потужностi для провадження вiдповiдного виду господарської дiяльностi.

     2.4.2. Наявнiсть нормативно-технiчної документацiї (стандартiв, регламентiв, технiчних умов, технологiчних iнструкцiй, рецептур).

     2.4.3. Наявнiсть та стан технологiчного обладнання, примiщень та цехiв, що забезпечують виготовлення парфумерно-косметичної продукцiї у вiдповiдностi до технологiчної документацiї.

     2.4.4. Наявнiсть контрольно-вимiрювальних приладiв, передбачених технологiєю виробництва.

     2.4.5. Наявнiсть у штатi суб'єкта господарювання принаймнi одного спецiалiста, який здiйснює органiзацiю технологiчного процесу, та одного спецiалiста, що вiдповiдає за дотримання технохiмiчного контролю виготовлення парфумерно-косметичної продукцiї з використанням спирту етилового, якi мають вищу або середню спецiальну освiту вiдповiдного професiйного спрямування.

     2.4.6. Наявнiсть власної акредитованої лабораторiї та її укомплектованiсть.

     2.4.7. Наявнiсть спиртосховища, внесеного до Єдиного державного реєстру мiсць зберiгання, за мiсцем здiйснення господарської дiяльностi з виготовлення парфумерно-косметичної продукцiї з використанням спирту етилового.

3. Оформлення результатiв обстеження

     3.1. За результатами обстеження складається у довiльнiй формi акт обстеження технологiчного стану виробництва парфумерно-косметичної продукцiї з використанням спирту етилового (далi - акт) з обов'язковим висновком про вiдповiднiсть або невiдповiднiсть пункту 2.4 зазначеного Порядку.

     3.2. Акт складається в трьох примiрниках, якi засвiдчує повноважний представник суб'єкта господарювання особистим пiдписом та печаткою (у разi її наявностi). Усi примiрники акта пiдписуються особами, якi проводили обстеження. Один примiрник акта видається суб'єкту господарювання, другий передається Держпроду, третiй - Департаменту.

     3.3. У разi вiдмови повноважного представника суб'єкта господарювання вiд пiдписання акта, особи, що здiйснювали обстеження, роблять вiдповiдний запис про те, що ця особа з актом ознайомлена, але пiдписати його вiдмовилась, i засвiдчують це пiдписами.

     3.4. Повноважний представник суб'єкта господарювання має право дати письмове пояснення та викласти зауваження щодо змiсту акта та проведення обстеження. Цi документи є невiд'ємною частиною акта.

4. Видача довiдки

     4.1. На пiдставi акта Держпродом видається довiдка про вiдповiднiсть технологiчного стану виробництва для провадження господарської дiяльностi щодо виготовлення парфумерно-косметичної продукцiї з використанням спирту етилового (далi - довiдка) за формою, наведеною в додатку, або надається мотивована вiдмова у видачi такої довiдки.

     4.2. На кожне мiсце провадження господарської дiяльностi (фiлiю, iнший структурний пiдроздiл) видається окрема довiдка. Термiн дiї довiдки для отримання лiцензiї становить два мiсяцi.

     4.3. Довiдка (вiдмова у видачi довiдки) видається повноважному представнику суб'єкта господарювання або надсилається листом на його адресу протягом десяти днiв з моменту пiдписання акта.

     4.4. Суб'єкт господарювання має право оскаржити вiдмову у видачi довiдки згiдно з чинним законодавством.

Голова Державного департаменту продовольства Мiнiстерства аграрної полiтики України Ю.Жихарєв
Начальник Департаменту з питань адмiнiстрування акцизного збору i контролю за виробництвом та обiгом пiдакцизних товарiв Державної податкової адмiнiстрацiї України В.Чабаненко

 

Додаток
до п. 4.1 Порядку проведення обстеження суб'єкта господарської дiяльностi та видачi довiдки про вiдповiднiсть технологiчного стану виробництва для провадження господарської дiяльностi щодо виготовлення парфумерно-косметичної продукцiї з використанням спирту етилового
 

ДОВIДКА
про вiдповiднiсть технологiчного стану виробництва для провадження господарської дiяльностi щодо виготовлення парфумерно-косметичної продукцiї з використанням спирту етилового

"_____"________ року м. Київ N _________
    Видана суб'єкту господарської дiяльностi  
 
 
(найменування, iдентифiкацiйний код, адреса юридичної особи або прiзвище, iм'я, по батьковi, iдентифiкацiйний номер, мiсце проживання фiзичної особи - суб'єкта господарської дiяльностi)

    про вiдповiднiсть технологiчного стану виробництва для провадження господарської дiяльностi щодо виготовлення парфумерно-косметичної продукцiї з використанням спирту етилового за адресою:

 
 
(мiсцезнаходження мiсця виготовлення парфумерно-косметичної продукцiї з використанням спирту етилового)

    Довiдка видана на пiдставi акта обстеження технологiчного стану виробництва парфумерно-косметичної продукцiї з використанням спирту етилового вiд "____"______________ року N________________.

 
(посада, пiдпис, прiзвище та iнiцiали керiвника органу, що видав довiдку)

М.П.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.