ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 04.08.97 N 11/6-7395

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.07.97 р. N 748

     Для використання в оперативнiй роботi направляємо постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.07.97 р. N 748 "Про перелiк вiдомостей, що оголошується громадянами за встановленою формою у разi перемiщення ними через митний кордон України товарiв та iнших предметiв".

     Затверджена постановою Форма письмової митної декларацiї є єдиною пасажирською митною декларацiєю держав-учасниць Спiвдружностi Незалежних Держав. Вiдповiдно до рiшення Ради керiвникiв митних служб держав-учасниць спiвдружностi вiд 21.11.96 р. повний перехiд на її використання вiдбудеться з 01.01.98 р.

     Порядок застосування i оформлення митної декларацiї та бланки декларацiй будуть направленi митним установам додатково.

     До надходження бланкiв нового зразка в практичнiй роботi слiд використовувати бланки митних декларацiй форми МД-4.

     Начальникам митниць iнформувати громадян про затверджений постановою Уряду Перелiк вiдомостей, що оголошуються громадянами у разi перемiщення ними через митний кордон України товарiв та iнших предметiв через засоби масової iнформацiї (радiо, телебачення, преса), в наочних iнформацiйних стендах в мiсцях розташування вiдповiдних пiдроздiлiв митницi та пунктах пропуску на митному кордонi України.

     При проведеннi процедури митного контролю i оформлення товарiв та iнших предметiв, якi перемiщуються громадянами через митний кордон України, декларування (усно або письмово) необхiдно здiйснювати вiдповiдно до затвердженого цiєю постановою перелiку вiдомостей та порядку, встановленого наказами Держмитслужби вiд 08.05.97 р. N 200 i 03.07.97 р. N 295.

Заступник Голови служби Ю.Соловков
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.