ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 04.02.2002 N 11/4-09-1074-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць
(крiм Центральної енергетичної та Оперативної митниць)


Про посилення контролю за митним оформленням квiткової продукцiї

     З метою посилення контролю за митним оформленням квiткової продукцiї та запобiгання ухиленню суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi вiд сплати встановлених чинним законодавством платежiв:

     1. Начальникам митниць оформлення квiткової продукцiї, що надходить на адреси суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, забезпечити здiйснення обов'язкового комiсiйного огляду цiєї продукцiї.

     2. До складу комiсiй обов'язково мають бути включенi посадовi особи таких пiдроздiлiв митного органу:

     пiдроздiлу, на який покладено оформлення квiткової продукцiї;

     тарифiв та митної вартостi;

     по боротьбi з контрабандою та порушеннями митних правил;

     власної безпеки та контролю.

     За рiшенням начальника митницi до складу комiсiї можуть бути залученi iншi посадовi особи митного органу.

     3. За результатами митного огляду оформлюється Акт про проведення митного огляду, форму якого затверджено наказом Держмитслужби України вiд 14.11.2001 N 725, зареєстрованим в Мiнiстерствi юстицiї України 29.11.2001 за N 996/6187, i який пiдписується посадовими особами, що проводили митний огляд. До Акта про проведення митного огляду мають бути внесенi встановленi в результатi митного огляду вiдомостi про кiлькiсть квiткової продукцiї (шт.).

     4. У разi неможливостi проведення митного огляду квiткової продукцiї в зонах митного контролю, установлених на територiях та в примiщеннях митного органу, комiсiйний огляд цiєї продукцiї здiйснюється на складах суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi зi сплатою митного збору за митне оформлення товарiв та iнших предметiв у зонах митного контролю на територiях i в примiщеннях пiдприємств, що зберiгають такi товари та iншi предмети, згiдно з чинним законодавством України.

     5. За наявностi об'єктивних причин, що унеможливлюють проведення огляду квiткової продукцiї в повному обсязi, цi причини мають бути зазначенi в Актi про проведення митного огляду.

     6. Начальникам митниць органiзувати доведення вимог цього листа до вiдповiдних пiдроздiлiв митницi та суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi з метою зняття непорозумiнь при митному контролi квiткової продукцiї, що перемiщується через митний кордон України суб'єктами пiдприємницької дiяльностi.

     Вiдповiдальнiсть за здiйснення контролю за виконанням пп.1 - 5 цього листа та за справлянням в повному обсязi митних платежiв при митному оформленнi квiткової продукцiї покладається на начальникiв регiональних митниць та начальникiв митниць.

Заступник Голови Служби П.В.Пашко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.