Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 894 від 22.09.2005

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З
м.Київ

вiд 14.11.2001 N 725


Про внесення змiн та доповнень до деяких наказiв Держмитслужби України та затвердження унiфiкованої форми Акта про проведення митного огляду

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
29 листопада 2001 р. N 996/6187


     Вiдповiдно до Митного кодексу України та з метою встановлення єдиного порядку заповнення Акта про проведення митного огляду при здiйсненнi митного контролю й митного оформлення товарiв та iнших предметiв, крiм транспортних засобiв за кодами 8701, 8702, 8703, 8704, 8705 за Українською класифiкацiю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, НАКАЗУЮ:

     1. Унести до Порядку роботи вiддiлу тарифiв та митної вартостi регiональної митницi (митницi) при визначеннi країни походження товару, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 02.12.99 N 782 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 24.12.99 за N 912/4205, такi змiни:

     1.1. Абзац перший пункту 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7. До Вiддiлу разом iз запитом оперативного пiдроздiлу подаються сертифiкат про походження товару, ВМД, повний пакет документiв (оригiнали та копiї), поданих декларантом при митному оформленнi, та Акт про проведення митного огляду, форма якого встановлюється Держмитслужбою. Усi копiї документiв мають бути засвiдченi особистою номерною печаткою iнспектора оперативного пiдроздiлу".

     1.2. Абзац третiй пункту 7 викласти в такiй редакцiї:

     "В Актi про проведення митного огляду мають бути зазначенi вiдомостi про товар, якi дають змогу зробити висновок про країну походження товару (наприклад, вiдомостi про маркування товару тощо).

     1.3. Пункт 9 викласти в такiй редакцiї:

     "9. Вiддiл може iнiцiювати проведення оперативним пiдроздiлом повторного огляду товару iз залученням фахiвцiв Вiддiлу. За результатами огляду складається Акт про проведення митного огляду".

     1.4. Уважати таким, що втратив чиннiсть, додаток 1 до пп. 7, 9 Порядку роботи вiддiлу тарифiв та митної вартостi регiональної митницi (митницi) при визначеннi країни походження товару.

     1.5. Додатки 2 - 4 до цього Порядку вважати вiдповiдно додатками 1 - 3, вiдповiдно змiнивши їх нумерацiю в текстi Порядку.

     2. Унести до Порядку роботи вiддiлу тарифiв та митної вартостi регiональної митницi (митницi) при вирiшеннi питань класифiкацiї та кодування товарiв, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 02.12.99 N 782 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 24.12.99 за N 913/4206, такi змiни:

     2.1. Абзац перший пункту 5 викласти в такiй редакцiї:

     "5. До Вiддiлу разом iз запитом передаються ВМД (МД-1, поштова декларацiя тощо), завiренi штампом "Пiд митним контролем", з реєстрацiйним номером i повний пакет документiв (оригiнали та копiї), що поданi при митному оформленнi, а також обов'язково Акт про проведення митного огляду, форма якого встановлюється Держмитслужбою. Копiї всiх документiв мають бути засвiдченi особистою номерною печаткою iнспектора оперативного пiдроздiлу".

     2.2. Абзац п'ятий пункту 5 викласти в такiй редакцiї:

     "В Акт про проведення митного огляду мають бути внесенi встановленi за результатами митного огляду вiдомостi про товар, якi дають змогу однозначно iдентифiкувати його (зовнiшнiй вигляд; ступiнь оброблення; розмiри; матерiал, з якого вироблено товар; вид упаковки; маркування тощо) та iнформацiя, що є визначальною для класифiкацiї товару згiдно з УКТ ЗЕД (наприклад, функцiї товару, його комплектнiсть, призначення, а також технiчнi, фiзичнi, споживчi та iншi характеристики товару, якi впливають на класифiкацiю згiдно з УКТЗЕД)".

     2.3. Пункт 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7. Вiддiл може iнiцiювати проведення оперативним пiдроздiлом повторного огляду товару iз залученням фахiвцiв Вiддiлу. За результатами такого огляду складається Акт про проведення митного огляду".

     2.4. У текстi Порядку та додатка 4 назву "ТН ЗЕД" замiнити складноскороченою назвою "УКТ ЗЕД".

     2.5. У роздiлi "Примiтки" додатка 4 слово "дев'ятизначний" замiнити словом "десятизначний".

     2.6. Уважати таким, що втратив чиннiсть, додаток 1 до п. 5 Порядку роботи вiддiлу тарифiв та митної вартостi регiональної митницi (митницi) при вирiшеннi питань класифiкацiї та кодування товарiв.

     2.7. Додатки 2 - 4 до цього Порядку вважати вiдповiдно додатками 1 - 3, вiдповiдно змiнивши їх нумерацiю в текстi Порядку.

     3. Унести до наказу Держмитслужби України вiд 28.11.2000 N 679 "Про внесення змiн i доповнень до Типової технологiї митного контролю та митного оформлення товарiв та iнших предметiв", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 12.12.2000 за N 906/5127, такi змiни:

     3.1. У пунктi 1 слова "Акт про митний огляд" у всiх вiдмiнках замiнити словами "Акт про проведення митного огляду" у вiдповiдному вiдмiнку.

     3.2. Пункт 2 наказу виключити.

     3.3. Пункти 3 - 6 наказу вважати вiдповiдно пунктами 2 - 5.

     4. Унести до додатка 1 до пункту 1.8 Порядку зберiгання пiдприємствами товарiв та iнших предметiв, увезених на митну територiю України, пiд митним контролем, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 05.01.99 N 4 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 27.01.99 за N 45/3338, такi змiни та доповнення:

     4.1. Слово "Примiтка" замiнити словами "Результати проведення митного огляду*", слова "(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)*" замiнити словами "(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)**", слова "*Пiдписує керiвник" замiнити словами "**Пiдписує керiвник", цифри "199" замiнити цифрами "200".

     4.2. Доповнити додаток 1 такими словами:

     "*Обов'язково зазначаються данi про результати митного огляду, потрiбнi для визначення країни походження товару та визначення коду товару за Українською класифiкацiю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi".

     5. Затвердити унiфiковану форму Акта про проведення митного огляду (додається).

     6. У разi складання Акта про прийняття-передання товарiв (предметiв) на зберiгання пiд митним контролем, форму якого встановлено додатком 1 до пункту 1.8 Порядку зберiгання пiдприємствами товарiв та iнших предметiв, увезених на митну територiю України, пiд митним контролем, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 05.01.99 N 4 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 27.01.99 за N 45/3338, Акт про проведення митного огляду, передбачений цим наказом, не складається.

     7. Замiсть форм Актiв про митний огляд, що втратили чиннiсть згiдно з пунктами 1.4, 2.6, 3.3 цього наказу, використовувати унiфiковану форму Акта про проведення митного огляду.

     8. Управлiнню органiзацiї митного контролю (Терещенко С.С.) та Правовому управлiнню (Мельник М.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     9. Управлiнню справами (Карпенко В.П.) довести цей наказ до митних органiв пiсля його державної реєстрацiї.

     10. Начальникам регiональних митниць, митниць унести потрiбнi змiни до технологiй митного контролю та митного оформлення товарiв та iнших предметiв.

     11. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Пашка П.В.

Перший заступник Голови Служби О.Б.Єгоров

 

Затверджено
Наказ Державної митної служби України
14.11.2001 N 725
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
29 листопада 2001 р. за N 996/6187

 

Назва митницi
Акт
про проведення митного огляду
N _____________ вiд "___" ___________ 200 р.
Мiсце проведення огляду  
Огляд товарiв, заявлених у ВМД N ___/___/___ вiд ___ ____ 200 р.,
проводив  
(посада, прiзвище, iнiцiали посадової особи митного органу)
у присутностi  
(посада, прiзвище, iнiцiали, N паспорта або посвiдчення)
за участю  
(посада, прiзвище, iнiцiали, N паспорта або посвiдчення)
Вiдомостi, заявленi у ВМД:
Вiдправник/експортер  
Одержувач/iмпортер  
Найменування товару  
 
 
 
Кiлькiсть вантажних мiсць   Вага брутто   Вага нетто  
Код товару за УКТЗЕД  
Код країни походження  
Товаросупровiднi документи  
 
(назви, номери та дати товаросупровiдних
 
документiв: ТТН, книжки МДП, СМR, iнвойсiв, рахункiв тощо)
 
 
Митне забезпечення (забезпечення вiдправника)  
(наявнiсть та цiлiсть)
Кiлькiсть вiдкритих (розпакованих) вантажних мiсць  
Результати проведення митного огляду:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  *
Вантажнi мiсця запаковано з накладенням митного забезпечення N  
Особи, що були присутнi при здiйсненнi митного огляду:
           
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)**
       
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)**
Посадова особа митного органу        
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
Мiсце для вiдбитка штампа
"Пiд митним контролем"

     * Якщо недостатньо мiсця для занесення всiх вiдомостей, то вони наводяться на додатковому аркушi формату А4, про що робиться запис "Див. на додатковому аркушi".

     ** Запис виконується власноручно.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.