МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ

вiд 05.02.2003 р. N 37-33-11/1137


Про декларування зерна

     Законом України "Про зерно та ринок зерна в Українi" (стаття 19) передбачено декларування зерна, що знаходиться на зберiганнi у суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi.

     З метою прискорення впровадження зазначеної норми регулювання ринку зерна в Українi та виконання пункту 4 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12 грудня 2002 року N 1877 "Про затвердження Порядку декларування зерна суб'єктами зберiгання зерна" Мiнiстерство аграрної полiтики України дає роз'яснення щодо застосування цього Порядку.

     1. При декларуваннi зерна декларацiю подають всi пiдприємцi - суб'єкти ринку зерна (крiм населення), що зберiгають зерно, включаючи суб'єктiв виробництва зерна (сiльськогосподарськi формування та фермери), якi мають його на зберiганнi.

     2. Форму декларацiї пiсля рядка "Усього зерна" необхiдно доповнити рядками "насiння соняшнику", "насiння сої", "насiння рiпаку".

     3. Декларуванню пiдлягають обсяги продовольчого, непродовольчого зерна, сортового та гiбридного насiння зернових i зернобобових культур загальною масою не менше 50 тонн, а олiйних культур - без обмеження кiлькостi.

     4. Декларування зерна суб'єктами зберiгання зерна розпочати за станом на 1 лютого 2003 року.

     5. Зведену iнформацiю за формою декларацiї i пiдписом начальника iнспекцiї подавати до Мiнiстерства аграрної полiтики України не пiзнiше 10-го числа, наступного мiсяця за звiтним.

     6. В пояснювальнiй записцi до зведених матерiалiв необхiдно вiдобразити кiлькiсть декларантiв, зареєстрованих в iнспекцiї, кiлькiсть декларантiв, що подали декларацiї, узагальненi данi з обсягiв зберiгання зерна та олiйних культур, види зернових ресурсiв, недолiки та проблемнi питання, якi виявленi в ходi декларування, пропозицiї щодо полiпшення цiєї роботи тощо.

     7. Оскiльки в Державному бюджетi України на 2003 рiк кошти на виготовлення бланкiв декларацiї не передбаченi, рекомендуємо для їх виготовлення залучити кошти мiсцевих джерел фiнансування.

     8. Iнспекцiям якостi та формування ресурсiв сiльськогосподарської продукцiї Ради мiнiстрiв АР Крим, обласних та Севастопольської мiської державних адмiнiстрацiй здiйснити реєстрацiю декларантiв та вести реєстрацiю декларацiй в окремих журналах, якi пронумерованi, прошнурованi та скрiпленi печаткою.

     9. Контроль за достовiрнiстю даних та правильнiстю заповнення декларацiй при декларуваннi зерна покладається на iнспекцiї якостi та формування ресурсiв сiльськогосподарської продукцiї Ради мiнiстрiв АР Крим, обласних та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй.

Мiнiстр С. Рижук

"Баланс", N 4-1, квiтень, 2003 р.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.