Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 395 від 18.05.2006

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З
м.Київ

вiд 18.10.97 N 515


Стосовно експорту спирту

     З метою негайного розв'язання ситуацiї, яка склалася у галузi контролю за вивезенням спирту етилового, що експортується українськими виробниками, зважаючи на достатню врегульованiсть питань вiдпуску i транспортування спирту етилового постановами Кабiнету Мiнiстрiв України та рiшеннями Держмитслужби, НАКАЗУЮ:

     1. Начальникам регiональних митниць i начальникам митниць взяти пiд особистий контроль оперативнiсть проведення митного оформлення поставок спирту етилового, що експортується українськими виробниками.

     Митне оформлення таких поставок здiйснювати позачергово.

     2. При перевезеннях спирту етилового, що експортується українськими виробниками та вивозиться автомобiльним транспортом, забезпечити позачергове надання охорони i супроводження пiдроздiлами митної варти.

     3. Встановити, що контроль за перемiщенням спирту етилового, що експортується українськими виробниками i перевозиться залiзничним транспортом, здiйснюється з використанням внутрiшнього контрольного документу на бланку "Провiзної вiдомостi", затвердженого наказом Держмиткому вiд 27 вересня 1993 року N 246.

     При цьому обов'язки щодо доставлення спирту етилового у митницю призначення покладаються на пiдприємства-експортери спирту.

     4. Повiдомлення про митне оформлення кожної поставки спирту етилового, що експортується українськими виробниками, протягом години з моменту митного оформлення повиннi бути переданi митницею, що здiйснювала митне оформлення, засобами електронного зв'язку (електронною поштою або факсимiльним зв'язком) на прикордонний пункт пропуску митницi призначення та поставленi на контроль до надходження у цей пункт пропуску транспортного засобу зi спиртом.

     4.1. Пiдтвердження вивезення за межi митної територiї України вiдправок спирту етилового, що експортується українськими виробниками, повинно здiйснюватися митницею призначення засобами електронного зв'язку (електронною поштою або факсимiльним зв'язком) протягом однiєї години з моменту перетину митного кордону транспортним засобом з цим товаром.

     4.2. Якщо митне оформлення поставок спирту етилового, що експортується українськими виробниками, здiйснюється на пiдставi листа-узгодження (вiдкрiплення), митниця, яка здiйснила митне оформлення такої поставки, протягом години пiсля проведення цього оформлення iнформує засобами електронного зв'язку митницю, що надавала лист-узгодження (вiдкрiплення) та митницю призначення.

     Контроль за доставкою такої вiдправки у митницю призначення покладається на митницю, що здiйснила митне оформлення вiдправки.

     Пiсля отримання з митницi призначення повiдомлення про вивезення за межi митної територiї України експортної поставки спирту, що оформлювалась на пiдставi листа-узгодження (вiдкрiплення), митниця, яка здiйснювала оформлення цiєї експортної поставки, протягом години iнформує митницю, що надавала лист-узгодження (вiдкрiплення).

     4.3. Начальникам регiональних митниць i начальниками митниць за необхiдностi здiйснити перерозподiл каналiв i засобiв зв'язку та особового складу митниць з метою максимального прискорення обiгу iнформацiї про перемiщення спирту етилового, що експортується українськими виробниками.

     4.4. При виконаннi положень пунктiв 4, 4.1 i 4.2. цього наказу звернути увагу на паралельне вiдстеження руху товарiв та документiв на них згiдно з порядком, установленим iншими наказами Держмитслужби.

     5. Визнати таким, що втратив чиннiсть, лист Держмитслужби вiд 25 липня 1997 року N 11/6-7051.

     6. Начальникам регiональних митниць i начальникам митниць, через пункти пропуску яких здiйснювалося вивезення експортованого спирту етилового, до 20 жовтня 1997 року iнформувати Київську регiональну митницю про вивезення чи невивезення кожної конкретної партiї спирту, що оформлювалися пiсля набрання чинностi наказом Держмитслужби вiд 22 липня 1997 року N 339.

     7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Держмитслужби Соловкова Ю.П.

Голова Служби Л.Деркач
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.