ДЕРЖАВНИЙ МИТНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ

вiд 23.08.96 N 11/6-6265

 

Начальникам ТМУ, Начальникам Бориспiльської, Київської, Севастопольської митниць


Про вдосконалення контролю за оформленням книжок МДП i провiзних вiдомостей

     З метою здiйснення дiйового контролю за вантажами, що перемiщуються через митний кордон України за книжкою МДП i на пiдставi провiзних вiдомостей, вважаємо за доцiльне запровадити наступнi додатковi заходи, запропонованi Київською митницею:

     1. На вiдривному аркушi N 2 книжки МДП iнспектори промiжної митницi та митницi призначення вантажу проставляють, кожний, вiдбитки особистої печатки не тiльки на нижнiй частинi в графах N 23 i N 28, згiдно "Правил користування книжкою МДП", але й на верхнiй частинi аркушу N 2 (на вiльному мiсцi). Це дозволить мати у митницi призначення офiцiйне пiдтвердження про початок i кiнець митного контролю за вантажем, що перемiщувався, пiсля вiдправлення до промiжної митницi нижньої вiдривної частини аркушу N 2, позначеної порядковим номером книжки МДП.

     2. В тих випадках, коли вантаж крiм провiзної вiдомостi супроводжується ще i книжкою МДП, у провiзнiй вiдомостi проставляється номер книжки МДП (CARNET TIR). Це дає можливiсть, у випадку непред'явлення провiзної вiдомостi, встановити за допомогою контрольного примiрника - оформлявся вантаж у митному вiдношеннi чи нi.

     3. З метою запобiгання витрат часу на пошук iнформацiї про надходження вантажу, необхiдно обов'язково проставляти номер виписаної на прикордоннiй митницi провiзної вiдомостi в iншi товаро-супровiднi документи.

Заступник Голови Комiтету Ю.П.Соловков
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.