ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНСЬКОЇ РСР

П О С Т А Н О В А

Про введення в дiю Закону Української РСР "Про охорону навколишнього природного середовища"

Iз змiнами, внесеними згiдно з Постановою ВР
N 4041-12 вiд 25.02.94

     Верховна Рада Української Радянської Соцiалiстичної Республiки постановляє:

     1. Ввести в дiю Закон Української РСР "Про охорону навколишнього природного середовища", крiм статтi 45, з 1 липня 1991 року, а статтю 45 - з 1 сiчня 1995 року. (Пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з Постановою ВР N 4041-12 вiд 25.02.94 )

     2. Встановити, що до приведення законодавства республiки у вiдповiднiсть iз Законом Української РСР "Про охорону навколишнього природного середовища" застосовуються чиннi акти законодавства Української РСР, оскiльки вони не суперечать цьому Законовi.

     3. Закон Української РСР "Про охорону навколишнього природного середовища" застосовується у правовiдносинах, що виникнуть пiсля введення в дiю Закону, тобто з 1 липня 1991 року.

     Щодо правовiдносин, якi виникли до 1 липня 1991 року, Закон Української РСР "Про охорону навколишнього природного середовища" застосовується до тих прав i обов'язкiв, що виникнуть пiсля введення Закону в дiю.

     4. Кабiнету Мiнiстрiв Української РСР до 1 липня 1992 року внести на розгляд Верховної Ради Української РСР проекти законодавчих актiв Української РСР, необхiднiсть прийняття яких зумовлена Законом Української РСР "Про охорону навколишнього природного середовища".

     5. Комiсiям Верховної Ради Української РСР у питаннях дiяльностi Рад народних депутатiв, розвитку мiсцевого самоврядування i у питаннях екологiї та рацiонального природокористування разом з Комiсiєю Верховної Ради Української РСР у питаннях законодавства i законностi пiдготувати та внести до 1 жовтня 1991 року на розгляд Верховної Ради Української РСР пропозицiї про внесення змiн до Закону Української РСР "Про мiсцевi Ради народних депутатiв Української РСР та мiсцеве самоврядування" у зв'язку з прийняттям Закону Української РСР "Про охорону навколишнього природного середовища".

     6. Кабiнету Мiнiстрiв Української РСР:

     до 1 жовтня 1991 року привести рiшення Уряду Української РСР

     у вiдповiднiсть iз Законом Української РСР "Про охорону навколишнього природного середовища";

     до 1 липня 1992 року забезпечити розробку i затвердження нормативних актiв вiдповiдно до компетенцiї Уряду Української РСР, визначеної зазначеним Законом;

     забезпечити до 1 сiчня 1992 року перегляд i скасування мiнiстерствами, державними комiтетами i вiдомствами Української РСР їх нормативних актiв, у тому числi iнструкцiй, що суперечать вказаному Закону.

     7. Ввести з 1 липня 1991 року плату за забруднення навколишнього природного середовища для усiх розташованих на територiї Української РСР пiдприємств, об'єднань i органiзацiй, що завдають шкоди природному середовищу, незалежно вiд форм власностi та пiдпорядкування.

     Кабiнету Мiнiстрiв Української РСР розробити i затвердити порядок визначення плати за забруднення навколишнього природного середовища.

     8. Визнати таким, що втратив чиннiсть, Закон Української РСР вiд 30 червня 1960 року "Про охорону природи Української РСР" (Вiдомостi Верховної Ради УРСР, 1960 р., N 23, ст.175; 1964 р., N 27, ст.378; 1970 р., N 36, ст.284).

Голова Верховної Ради Української РСР Л.КРАВЧУК

м.Київ,
26 червня 1991 року
N 1268-XII

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.