МIНIСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ

Н А К А З

23.04.2003 N 316


Про вдосконалення системи лiцензування господарської дiяльностi з надання послуг з перевезення пасажирiв i вантажiв автомобiльним транспортом

     Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14.11.2000 р. N 1698 "Про затвердження перелiку органiв лiцензування" i розпорядження Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва вiд 12.12.2002 р. N 54-р, з метою вдосконалення системи лiцензування господарської дiяльностi з надання послуг з перевезення пасажирiв та вантажiв автомобiльним транспортом наказую:

     1. Покласти функцiї по пiдготовцi документiв для видачi лiцензiй i по наданню їх до Державного департаменту автомобiльного транспорту на:

     - територiальнi органи Мiнтрансу - автотранспортнi управлiння в Автономнiй Республiцi Крим, областях i мiстi Севастополi, - для видачi лiцензiй з надання послуг з перевезення пасажирiв i вантажiв автомобiльним транспортом загального користування (крiм надання послуг з перевезення пасажирiв та їх багажу на таксi) перевiзникам, зареєстрованим в вiдповiдних регiонах (внутрiшнi перевезення);

     - Українське бюро по лiцензуванню автомобiльних перевезень - для видачi лiцензiй з надання послуг з перевезення пасажирiв i вантажiв автомобiльним транспортом загального користування (крiм надання послуг з перевезення пасажирiв та їх багажу на таксi) перевiзникам, резидентам України (мiжнароднi перевезення);

     - Головне управлiння транспорту Київської мiської державної адмiнiстрацiї, на яке покладено функцiї територiального органу Мiнтрансу в галузi транспорту в м. Києвi, - для видачi лiцензiй з надання послуг з перевезення пасажирiв i вантажiв автомобiльним транспортом загального користування (крiм надання послуг з перевезення пасажирiв та їх багажу на таксi) перевiзникам, зареєстрованим в мiстi Києвi (внутрiшнi перевезення).

     2. Державному департаменту автомобiльного транспорту (Закiров Є.О.):

     2.1. Забезпечити видачу лiцензiй з надання послуг з перевезення пасажирiв i вантажiв (внутрiшнi та мiжнароднi перевезення) автомобiльним транспортом загального користування (крiм надання послуг з перевезення пасажирiв та їх багажу на таксi).

     2.2. Розробити та затвердити Iнструкцiю про порядок пiдготовки документiв для видачi лiцензiй i по наданню їх до Державного департаменту автомобiльного транспорту.

     2.3. У тижневий термiн скасувати дiю наказiв Державного департаменту автомобiльного транспорту вiд 01.02.2001 р. N 9 "Про затвердження Положення про порядок лiцензування господарської дiяльностi з надання послуг з перевезення пасажирiв i вантажiв автомобiльним транспортом" та вiд 23.07.2001 р. N 65 "Про внесення змiн i доповнень до наказу вiд 01.02.2001 р. N 9".

     3. Покласти на Українське бюро по лiцензуванню автомобiльних перевезень формування, ведення i користування вiдомостями лiцензiйного реєстру, виданих Державним департаментом автомобiльного транспорту лiцензiй, та подання їх до Єдиного лiцензiйного реєстру у вiдповiдностi з вимогами Порядку формування, ведення i користування вiдомостями лiцензiйного реєстру, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 08.11.2000 р. N 1658.

     4. Територiальним органам Мiнтрансу забезпечувати надання Українському бюро по лiцензуванню автомобiльних перевезень необхiдних даних для виконання ним повноважень згiдно п. 3 цього наказу на основi взаємно укладених договорiв.

     5. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Мiнтрансу вiд 15.01.2001 р. N 16 "Про лiцензування господарської дiяльностi по наданню послуг з перевезення пасажирiв i вантажiв автомобiльним транспортом".

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Державного секретаря Кроля С.С.

Державний секретар Е.Ф.Абдуллаєв

"Транспорт України - нормативне регулювання", N 9, 15 травня 2003 р.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.