ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

01.08.2003р. N 11/4-10-11634-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць,
митниць

Про значення термiну "премiкси"

    З метою однозначної класифiкацiї окремих видiв товарiв згiдно з вимогами товарної номенклатури Митного тарифу України, затвердженого Законом України "Про Митний тариф України" вiд 05.04.01 N 2371-III, наводимо значення термiна "премiкс" з текстового опису товарної пiдкатегорiї 2309 90 93 00.

    Згiдно з коментарем до товарної позицiї 2309, наведеним в офiцiйному виданнi ("Explanatory notes") Комiтету по Гармонiзованiй системi опису та кодування товарiв, термiн "премiкси" (багатокомпонентнi сумiшi, англ. - "premixes") означає готовi продукти, що являють собою складнi сумiшi, що складаються з ряду речовин, якi iнодi називають добавками, та склад i спiввiдношення яких змiнюються залежно вiд вимог тваринництва. Цi речовини (добавки) можуть бути трьох типiв:

    1) Речовини, що полiпшують травлення й забезпечують гарну засвоюванiсть кормiв, а також зберiгають здоров'я тварин: вiтамiни або провiтамiни, амiнокислоти, антибiотики, кокцидiостати, мiкроелементи, емульгатори, смако-ароматичнi речовини та збуджувачi апетиту тощо.

    2) Речовини, призначенi для запобiгання порчi кормiв (особливо жировмiсних компонентiв) до згодовування їх тваринам, такi, як стабiлiзатори, антиокислювачi i тощо.

    3) Речовини - носiї, що складаються з одної або бiльше органiчних поживних речовин (манiок або соєве борошно тонкого чи грубого помелу, дрiбнi крупки, дрiжджi, рiзноманiтнi вiдходи харчової промисловостi тощо) або неорганiчнi речовини (наприклад, магнезит, крейда, каолiн, сiль, фосфати).

    Концентрацiя речовин, описаних вище в пунктi 1, i природа носiя визначаються так, щоб, зокрема, забезпечити гомогенну дисперсiю та змiшування цих речовин у комбiкормах, до яких додаються "премiкси".

    За умови використання в годiвлi тварин до групи вищеописаних речовин також включаються готовi продукти, що складаються:

    а) з кiлькох мiнеральних речовин;

    б) з активної речовини (типу описаної вище в пунктi 1) з носiєм; наприклад, продукти процесу виробництва антибiотикiв, отриманi простим сушiнням маси (в основному мiцелiю, харчового середовища культури i антибiотика), тобто всього об'єму бродильного чану. Отримана суха речовина (стандартизована шляхом додання органiчних i неорганiчних речовин або нестандартизована), у якiй вмiст антибiотикiв звичайно коливається в дiапазонi 8 - 16 %, використовується в як основна речовина при приготуваннi "премiксiв".

    Продукти цього типу не слiд плутати з деякими продуктами, що використовуються у ветеринарних цiлях. Останнi можна розпiзнати за їх лiкарською суттю, бiльш високою концентрацiєю активної речовини та розфасовкою.

    У зв'язку з викладеним вiдкликаємо лист Держмитслужби України вiд 01.11.99 N 21/1-3452-ЕП.

Заступник Голови Служби П.В.Пашко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.