ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

04.09.2003р. N 11/6-13-13018-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про класифiкацiю медичних засобiв, якi мiстять в своєму складi вiтамiни або iншi сполуки товарної позицiї 2936

     У зв'язку з запитами пiдприємств та з метою однозначної класифiкацiї окремих видiв товарiв згiдно з вимогами товарної номенклатури Митного тарифу України, затвердженого Законом України "Про Митний тариф України" вiд 05.04.2001 N 2371-III, повiдомляємо.

     Згiдно з вимогами товарної номенклатури, як Митного тарифу України так i Гармонiзованої системи опису та кодування товарiв, визначальним фактором для вiднесення лiкарського засобу до товарної пiдпозицiї 3004 50 є наявнiсть серед його iнґредiєнтiв вiтамiнiв або iнших сполук товарної позицiї 2936.

     Кiлькiсть (масова частка) вiтамiнiв або iнших сполук товарної позицiї 2936 у лiкарському засобi та їх призначення (дiюча речовина чи допомiжна) не мають значення для класифiкацiї лiкарського засобу у випадку, коли розглядається питання його вiднесення до товарних пiдпозицiйї 3004 50 чи 3004 90. Iнформацiя про складовi iнґредiєнти лiкарського засобу (дiючi та допомiжнi речовини) мiститься в Iнструкцiї для медичного застосування препарату, яка затверджується МОЗ України.

     Код товару, зазначений у висновках експертiв Торгово-промислових палат України або iнших установ та у Мiжвiдомчiй базi даних зареєстрованих в Українi лiкарських засобiв, не носить визначального характеру при класифiкацiї лiкарських засобiв для цiлей митного оформлення. Класифiкацiя лiкарського засобу, наданого до митного оформлення, повинна здiйснюватись з врахуванням його характеристик, якi є визначальними для вiднесення цього лiкарського засобу до певної товарної пiдкатегорiї товарної номенклатури Митного тарифу України.

Заступник Голови Служби Ю.М.Дьомiн
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.