ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

Н А К А З

26.08.2003 N 404


Про затвердження Порядку повiдомлення органiв державної податкової служби суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi про здiйснення товарообмiнних операцiй на виконання частини 4 статтi 3 Закону України "Про регулювання товарообмiнних (бартерних) операцiй у галузi зовнiшньоекономiчної дiяльностi"

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
9 вересня 2003 р. за N 778/8099


     З метою здiйснення контролю за дотриманням валютного законодавства та належного виконання частини 4 статтi 3 Закону України "Про регулювання товарообмiнних (бартерних) операцiй у галузi зовнiшньоекономiчної дiяльностi" щодо порядку повiдомлення суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi органiв державної податкової служби у разi здiйснення товарообмiнних (бартерних) операцiй у галузi зовнiшньоекономiчної дiяльностi та вiдповiдно до статтi 8 Закону України "Про державну податкову службу в Українi" наказую:

     1. Затвердити Порядок повiдомлення органiв державної податкової служби суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi про здiйснення товарообмiнних операцiй на виконання частини 4 статтi 3 Закону України "Про регулювання товарообмiнних (бартерних) операцiй у галузi зовнiшньоекономiчної дiяльностi", що додається.

     2. Директору Департаменту податкового аудиту та валютного контролю Боєнку Л.Є. в установленому порядку подати цей наказ до Мiнiстерства юстицiї України для державної реєстрацiї.

     3. Директору Департаменту громадських зв'язкiв та масово-роз'яснювальної роботи Косарчуку В.П. у десятиденний термiн пiсля державної реєстрацiї цього наказу забезпечити його оприлюднення.

     4. В.о. начальника управлiння справами Матвєєву П.Г. у десятиденний термiн пiсля державної реєстрацiї цього наказу забезпечити його тиражування та надсилання державним податковим адмiнiстрацiям в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi.

     5. Наказ набуває чинностi через 10 днiв пiсля його державної реєстрацiї.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Гриба Ю.В.

В.о Голови О.I.Шитря

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ ДПА України
26.08.2003 N 404
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
9 вересня 2003 р. за N 778/8099

ПОРЯДОК
повiдомлення органiв державної податкової служби суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi про здiйснення товарообмiнних операцiй на виконання частини 4 статтi 3 Закону України "Про регулювання товарообмiнних (бартерних) операцiй у галузi зовнiшньоекономiчної дiяльностi"

     1. При здiйсненнi товарообмiнних (бартерних) операцiй суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi України протягом п'яти робочих днiв з дня пiдписання акта або iншого документа, що засвiдчує виконання робiт чи надання послуг або отримання робiт, послуг, повiдомляють орган державної податкової служби України, у якому вони перебувають на облiку, про факт здiйснення експорту або iмпорту робiт, послуг.

     1.1. Подання iнформацiї до органiв державної податкової служби України здiйснюється за встановленою формою (додаток 1) у двох примiрниках. У графi 8 таблицi додатка 1 зазначається код державного класифiкатора послуг, затвердженого наказом Держстандарту України вiд 02.06.1997 N 324.

     1.2. Один примiрник залишається для облiку та контролю в органах державної податкової служби України.

     На другому примiрнику ставиться штамп органу податкової служби, до якого подається повiдомлення, i вiн залишається в учасника зовнiшньоекономiчного контракту i резидента України.

     1.3. Дата повiдомлення i день фактичного подання повiдомлення до вiдповiдного органу державної податкової служби, а в разi надсилання повiдомлення поштою i дата вiдправлення повiдомлення, зазначена вiддiленням поштового зв'язку в поштовому повiдомленнi про вручення поштового вiдправлення та на конвертi.

     1.4. Подання iнформацiї про експорт або iмпорт робiт, послуг за бартерним договором реєструється в органах податкової служби у журналi реєстрацiї iнформацiї про експорт або iмпорт робiт, послуг за бартерним договором (додаток 2).

     2. Неподання або несвоєчасне подання такої iнформацiї тягне за собою нарахування пенi у розмiрi одного вiдсотка вартостi експортованих або iмпортованих робiт, послуг за кожний день прострочення.

     Загальний розмiр нарахованої пенi не може перевищувати вартостi експортованих чи iмпортованих робiт, послуг.

Перший заступник директора Департаменту податкового аудиту та валютного контролю В.П.Хилюк

 

Додаток 1
до пункту 1.1 Порядку повiдомлення органiв державної податкової служби суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi про здiйснення товарообмiнних операцiй на виконання частини 4 статтi 3 Закону України "Про регулювання товарообмiнних (бартерних) операцiй у галузi зовнiшньоекономiчної дiяльностi"
   
(дата отримання повiдомлення) (назва державного податкового органу, до якого подається повiдомлення)
   
(дата вiдправлення повiдомлення, зазначена вiддiленням поштового зв'язку) (мiсце штампа органу державної податкової служби)

ПОВIДОМЛЕННЯ
про експорт або iмпорт робiт, послуг за бартерним договором

 
(назва українського учасника зовнiшньоекономiчного контракту,
 
код ЄДРПОУ (ДРФО), мiсцезнаходження (мiсце проживання)

Таблиця
(тис.од.)

Нерезидент - учасник контракту Контракт Вид робiт, послуг Документ, що засвiдчує виконання робiт, надання послуг або отримання робiт, послуг Заборгованiсть за контрактом на дату повiдомлення Закриття експортної частини бартерного договору (iмпорт робiт, iмпорт послуг)
Назва Країна Дата N Код валюти Сума Назва КОД УКП ЗЕД Назва док-та Код валюти Сума Вид (дебет або кредит) Код валюти Сума Дата виник-
нення
Дата N
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Директор пiдприємства    
(пiдпис) (прiзвище та iнiцiали)

     Мiсце печатки пiдприємства

 

Додаток 2
до пункту 1.4 Порядку повiдомлення органiв державної податкової служби суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi про здiйснення товарообмiнних операцiй на виконання частини 4 статтi 3 Закону України "Про регулювання товарообмiнних (бартерних) операцiй у галузi зовнiшньоекономiчної дiяльностi"

ЖУРНАЛ РЕЄСТРАЦIЇ
iнформацiї про експорт або iмпорт робiт, послуг за бартерним договором

Таблиця

N
з/п
Резидент - учасник контракту Дата отримання повiдомлення Дата вiдправлення повiдомлення
Назва Код ЄДРПОУ (ДРФО) Мiсцезнаходження 
 (мiсце проживання)
1 2 3 4 5
           

     Примiтка. Журнал має бути пронумерований, прошнурований та скрiплений гербовою печаткою органу державної податкової служби.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.