ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛIТИКИ ТА ПIДПРИЄМНИЦТВА

07.07.2003 N 4-41-461-7162/4040


Щодо необхiдностi отримання лiцензiї на iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування

     Державним комiтетом України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва <...> повiдомляється наступне.

     Вiдповiдно до вимог Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi" лiцензуванню пiдлягає господарська дiяльнiсть з експорту, iмпорту обладнання та дискiв для лазерних систем зчитування.

     Згiдно зi статтею 5 Закону України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування" лiцензування експорту, iмпорту дискiв для лазерних систем зчитування здiйснюється вiдповiдно до цього Закону.

     Статтею 2 зазначеного вище Закону визначено, що дiя цього Закону не поширюється на диски для лазерних систем зчитування, якi перемiщуються через територiю України транзитом чи ввозяться фiзичними особами для власного використання, а також пересилаються в мiжнародних поштових та експрес-вiдправленнях фiзичними особами в особистих цiлях.

     Тобто дiючим законодавством не передбачено нiяких виключень щодо необхiдностi отримання лiцензiї для суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi - юридичних осiб, якi купують i ввозять диски для лазерних систем зчитування на територiю України.

     Ураховуючи вищевикладене, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування пiдлягає лiцензуванню незалежно вiд мети їх ввезення та подальшого використання.

     Також повiдомляємо, що згiдно з п. 5 статтi 5 Закону України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, iмпортом дискiв для лазерних систем зчитування" експорт, iмпорт дискiв для лазерних систем зчитування здiйснюється лише за наявностi на них спецiальних iдентифiкацiйних кодiв.

     Дiя вищенаведеної норми Закону також розповсюджується на диски для лазерних систем зчитування, що мiстять iнформацiю службового характеру та не пiдлягають тиражуванню, продажу, здачi в оренду чи в прокат, iншому комерцiйному використанню.

Заступник голови С.Третьяков
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.