ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
IНФОРМАЦIЙНО-АНАЛIТИЧНЕ МИТНЕ УПРАВЛIННЯ

30.10.2003 р. N 31/03-15-4602-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про забезпечення виконання наказу

     З 25 жовтня 2003 року вступив в дiю наказ Держмитслужби вiд 08.09.2003 N 599, яким внесенi змiни щодо заповнення графи 31 вантажної митної декларацiї (ВМД).

     Вiдповiдно до пункту 3 зазначеного наказу IАМУ забезпечило внесення змiн до iснуючого програмного забезпечення, за допомогою якого здiйснюється контроль за електронною копiєю ВМД.

     На даний час в митних органах використовується програмне забезпечення "Автоматизована система митного оформлення вантажiв" DOS-версiї ("Iнспектор"), яке на сьогоднi має не структуровану графу 31. Це дозволяє обробляти вiдомостi, якi передаються вiд брокера до митного iнспектора, однак швидкiсть пошуку в такому випадку є обмеженою.

     На сьогоднiшнiй день вiдображення електронної копiї ВМД в програмному забезпеченнi "Митний iнспектор" (DOS - версiя), заповненої з урахуванням вимог наказу Держмитслужби N 599, здiйснюється з показом додаткової iнформацiї по кiлькiсним показникам (кiлькiсть мiсть, номери контейнерiв).

     Зазначене зроблено для надання можливостi iнспекторам митних органiв проводити автоматизований та вiзуальний контроль ВМД в частинi правильностi заповнення графи 31.

     Наявнiсть перелiчених реквiзитiв при вiдображеннi електронної копiї ВМД на екранi монiтора не впливає на вiдповiднiсть електронної та паперової копiї.

     Додатково iнформуємо, що Iнформацiйно-аналiтичне митне управлiння спiльно з представниками Схiдної, Карпатської, Донбаської регiональних митниць здiйснює розробку Windows-версiї програмного забезпечення "Автоматизована система митного оформлення товарiв та транспортних засобiв".

     Впровадження в дослiдну експлуатацiю зазначеного програмного забезпечення планується з 1 сiчня 2004 року.

     В зазначенiй Windows-версiї програмного забезпечення є можливiсть бiльшої структуризацiї заповнення графи 31, що надасть можливiсть пiсля введення в дiю зазначеної версiї програми автоматизувати режим пошуку iнформацiї по графi 31 для формування рiзноманiтних статистично-аналiтичних звiтiв.

Начальник Управлiння В.П.Шуляк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.