ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З
м. Київ

02.12.2003р. N 815


Про внесення змiн i доповнень до наказу Держмитслужби України вiд 20.08.97 N 379

     З метою вдосконалення роботи зi зверненнями громадян у митнiй службi України наказую:

     1. Унести до наказу Держмитслужби України вiд 20.08.97 N 379 та до Iнструкцiї про порядок роботи зi зверненнями громадян у митних органах України, затвердженої цим наказом (далi - Iнструкцiя), такi змiни:

     1.1. У пунктi 2.1 Iнструкцiї слова: "Указ Президента України вiд 19.03.97 р. N 241/97 "Про заходи щодо забезпечення конституцiйних прав громадян на звернення" замiнити словами "Укази Президента України вiд 19.03.97 N 241/97 "Про заходи щодо забезпечення конституцiйних прав громадян на звернення" та вiд 13.08.02 N 700/2002 "Про додатковi заходи щодо забезпечення реалiзацiї громадянами конституцiйного права на звернення".

     1.2. У пунктi 2.4 Iнструкцiї виключити слова "та начальник сектора листiв i прийому громадян".

     1.3. У пунктi 3.2 Iнструкцiї слова "прийом вiдвiдувачiв" замiнити словами "особистий прийом громадян".

     1.4. Пункт 4.1 Iнструкцiї викласти в такiй редакцiї:

     "4.1. Попереднiй розгляд звернень громадян здiйснюється в центральному апаратi Держмитслужби України Управлiнням справами, у рештi митних органiв, а також у спецiалiзованих митних установах i органiзацiях - працiвниками, призначеними для ведення дiловодства за зверненнями громадян.

     Метою попереднього розгляду отриманих звернень громадян є визначення порядку подальшого опрацювання звернень громадян залежно вiд характеру питань, що порушуються в них".

     1.5. Пункт 4.2 Iнструкцiї викласти в такiй редакцiї:

     "4.2. Звернення що не мiстять прiзвищ, iмен, по батьковi й адрес їх авторiв, уважаються анонiмними й реєстрацiї та розгляду не пiдлягають".

     1.6. У пунктi 7.5 Iнструкцiї абзаци третiй i четвертий викласти в такiй редакцiї:

     "Перевiрки за скаргами на протиправнi дiї працiвникiв центрального апарату Держмитслужби України здiйснюються посадовими особами Управлiння власної безпеки Держмитслужби України.

     Перевiрки за скаргами на протиправнi дiї працiвникiв Управлiння власної безпеки проводяться комiсiями, персональний склад яких у кожному окремому випадку визначається наказом Держмитслужби України".

     1.7. Пункт 8.1 Iнструкцiї викласти у такiй редакцiї:

     "8.1. Особистий прийом громадян керiвництвом Держмитслужби України й керiвниками її структурних пiдроздiлiв, а в рештi митних органiв i в спецiалiзованих митних установах i органiзацiях - їх керiвниками й заступниками керiвникiв здiйснюється згiдно з графiками, затвердженими наказами вiдповiдних митних органiв, спецiалiзованих митних установ i органiзацiй, у спецiально визначених для цього примiщеннях".

     1.8. Пункт 8.2 Iнструкцiї виключити.

     2. Управлiнню справами довести наказ до вiдома керiвникiв пiдроздiлiв центрального апарату Держмитслужби України, керiвникiв митних органiв, спецiалiзованих митних установ i органiзацiй.

     3. Контроль за виконанням наказу покласти на т.в.о. начальника Управлiння справами Погорєлову Т.В.

Голова Служби М.М.Каленський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.