Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 782 від 23.08.2005

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З
м. Київ

12.12.2003р. N 869


Про затвердження Порядку прийняття Державною митною службою України вiд iмпортерiв пiдакцизних товарiв декларацiй про встановленi виробником або iмпортером максимальнi роздрiбнi цiни на пiдакцизнi товари

     З метою визначення механiзму реалiзацiї Державною митною службою України положень статтi 5 Закону України вiд 22.05.03 N 849-IV "Про внесення змiн до Закону України "Про Державний бюджет України на 2003 рiк" та деяких iнших законодавчих актiв" у частинi прийняття Державною митною службою України вiд iмпортерiв пiдакцизних товарiв Декларацiї про встановленi виробником або iмпортером максимальнi роздрiбнi цiни на пiдакцизнi товари наказую:

     1. Затвердити Порядок прийняття Державною митною службою України вiд iмпортерiв пiдакцизних товарiв декларацiй про встановленi виробником або iмпортером максимальнi роздрiбнi цiни на пiдакцизнi товари, що додається.

     2. Визначити вiдповiдальним управлiнням Держмитслужби України з питань прийняття вiд iмпортерiв пiдакцизних товарiв декларацiй про встановленi виробником або iмпортером максимальнi роздрiбнi цiни на пiдакцизнi товари Управлiння податкiв та зборiв (Лiпiхiна Т.Д.).

     3. Управлiнню справами (Погорєлова Т.В.) забезпечити тиражування й розсилку цього наказу до регiональних митниць, митниць.

     4. Установити, що цей наказ набирає чинностi з 15.12.03.

     5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Iванюка М.М.

В.о.Голови Служби В. Лозко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
12.12.2003 N 869

Порядок прийняття Державною митною службою України вiд iмпортерiв пiдакцизних товарiв декларацiй про встановленi виробником або iмпортером максимальнi роздрiбнi цiни на пiдакцизнi товари

     1. Декларацiя про встановленi виробником або iмпортером максимальнi роздрiбнi цiни на пiдакцизнi товари (далi - Декларацiя) подається вповноваженою iмпортером цих товарiв особою до Держмитслужби України не пiзнiше, нiж за п'ять календарних днiв до моменту запровадження зазначених у Декларацiї максимальних роздрiбних цiн.

     2. Разом з Декларацiєю може подаватися супровiдний лист за пiдписом керiвника пiдприємства-iмпортера, у якому зазначена iнформацiя щодо запровадження iмпортером максимальних роздрiбних цiн на пiдакцизнi товари згiдно з Декларацiєю.

     3. Супровiдний лист (за наявностi) та Декларацiя подаються дiловоду або iншiй особi Управлiння податкiв та зборiв (далi - вiдповiдальне управлiння), визначенiй начальником цього Управлiння (особою, яка його замiщує). Декларацiя повинна подаватися на паперовому (у двох примiрниках) i магнiтному носiях.

     4. Прийнятi на паперових носiях Декларацiя та супровiдний лист до неї (за наявностi) реєструються вiдповiдною посадовою особою вiдповiдального управлiння за одним номером у Журналi реєстрацiї декларацiй про встановленi виробником або iмпортером максимальнi роздрiбнi цiни на пiдакцизнi товари (далi - Журнал реєстрацiї декларацiй), форма якого додається.

     5. Реєстрацiя декларацiй ведеться за Журналом реєстрацiї декларацiй в електронному виглядi.

     6. Реєстрацiйний номер i дата прийняття Декларацiї проставляються на обох її примiрниках.

     7. Начальник вiдповiдального управлiння (особа, що його замiщує) на обох примiрниках Декларацiї напроти слiв "Держмитслужби України" вчиняє пiдпис. Цей пiдпис засвiдчується печаткою Управлiння справами Держмитслужби України.

     8. Перший примiрник Декларацiї в день її подання повертається iмпортеру.

     У разi, якщо цей примiрник Декларацiї повертається iмпортеру через уповноважену ним особу, вона на другому примiрнику Декларацiї вчиняє надпис

"Отримано   "
(iнiцiали, призвiще особи, яка отримала Декларацiю), (дата отримання)

i засвiдчує його власним пiдписом.

     9. Другий примiрник Декларацiї залишається у справах вiдповiдального управлiння.

     10. Вiдповiдальне управлiння готує вiдповiдний супровiдний лист та надсилає його до Державної податкової адмiнiстрацiй України разом з копiєю Декларацiї, зареєстрованої Держмитслужбою України.

     11. Журнал реєстрацiї декларацiй заповнюється на пiдставi iнформацiї з Декларацiї на магнiтному носiї особою, визначеною начальником вiдповiдального управлiння (особою, яка його замiщує).

     12. Пiсля заповнення поточної сторiнки Журналу реєстрацiї декларацiй в електронному виглядi ця сторiнка роздруковується. З роздрукованих сторiнок формується Журнал реєстрацiї декларацiй, який уключається до номенклатури справ вiдповiдального управлiння.

     13. У прийняттi Декларацiї вiдмовляється, якщо її форма та/або порядок складання не вiдповiдають вимогам наказу Державної податкової адмiнiстрацiї України та Державної митної служби України вiд 21.11.03 N 551/786 "Про затвердження форми Декларацiї про встановленi виробником або iмпортером максимальнi роздрiбнi цiни на пiдакцизнi товари, Порядку її складання та внесення Доповнень до Порядку здiйснення митними органами контролю за сплатою платниками податку на додану вартiсть та акцизного збору, якi справляються при ввезеннi (пересиланнi) товарiв та iнших предметiв на митну територiю України", який зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України 02.12.03 за N 1108/8429.

Т.в.о. начальника Управлiння податкiв та зборiв Т.Д.Лiпiхiна

 

Додаток
до Порядку прийняття Державною митною службою України вiд iмпортерiв пiдакцизних товарiв декларацiй про встановленi виробником або iмпортером максимальнi роздрiбнi цiни на пiдакцизнi товари

Журнал реєстрацiї декларацiй про встановленi виробником або iмпортером максимальнi роздрiбнi цiни на пiдакцизнi товари

N з/п Реєстра-
цiйний номер Декларацiї
Дата прийняття Декларацiї Повна назва пiдприємства-
iмпортера
Iдентифi-
кацiйний код пiдприємства-
iмпортера
Мiсцезна-
ходження пiдприємства-
iмпортера
Код товару за УКТЗЕД, власна назва пiдакцизного товару Максимальна роздрiбна цiна одиницi товару Одиниця товару Номер справи, де зберiгається Декларацiя
                   
  
Т.в.о. начальника Управлiння податкiв та зборiв
Т.Д.Лiпiхiна
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.