КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 24 грудня 2003 р. N 1993


Про затвердження Порядку оподаткування доходiв iз джерелом їх походження з України, що виплачуються фiзичнiй особi - нерезиденту iншим нерезидентом

     Вiдповiдно до пiдпункту 9.11.2 статтi 9 Закону України "Про податок з доходiв фiзичних осiб" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок оподаткування доходiв iз джерелом їх походження з України, що виплачуються фiзичнiй особi - нерезиденту iншим нерезидентом (додається).

     2. Ця постанова набирає чинностi з 1 сiчня 2004 року.

Прем'єр-мiнiстр України В. ЯНУКОВИЧ

Iнд. 34

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 24 грудня 2003 р. N 1993

ПОРЯДОК
оподаткування доходiв iз джерелом їх походження з України, що виплачуються фiзичнiй особi - нерезиденту iншим нерезидентом

     1. Цей Порядок визначає механiзм оподаткування доходiв iз джерелом їх походження з України, що виплачуються фiзичнiй особi - нерезиденту iншим нерезидентом (далi - доходи).

     2. Податок нараховується за ставкою, визначеною пунктом 7.3 статтi 7 Закону України "Про податок з доходiв фiзичних осiб".

     3. Доходи, виплаченi у безготiвковiй формi, зараховуються на окремий поточний рахунок, вiдкритий фiзичною особою - нерезидентом у банку-резидентi вiдповiдно до нормативно-правових актiв Нацiонального банку. При цьому банк-резидент, у якому вiдкритий зазначений рахунок, вважається податковим агентом, який зобов'язаний нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету податок з доходiв фiзичних осiб у разi здiйснення будь-яких видаткових операцiй з такого рахунка, зокрема видачi готiвки, закриття такого рахунка або перерахування доходiв з цього рахунка на iнший поточний рахунок, у тому числi в разi набуття таким нерезидентом - отримувачем доходу статусу резидента. Податок сплачується вiд iменi та за рахунок платника податку.

     Податок, утриманий банком-резидентом з доходiв нерезидента у разi здiйснення видаткових операцiй з окремого поточного рахунка, пiдлягає зарахуванню до вiдповiдного бюджету згiдно з вимогами законодавства на рахунки, вiдкритi у територiальних органах Державного казначейства за мiсцем утримання такого податку.

     Строк зберiгання банками-резидентами - податковими агентами документiв, що пiдтверджують сплату податкiв, регулюється нормативно-правовими актами Нацiонального банку.

     4. У разi виплати доходiв готiвкою або у формi, вiдмiннiй вiд грошової, отримувач такого доходу зобов'язаний самостiйно нарахувати та сплатити (перерахувати) податок до бюджету протягом 20 календарних днiв пiсля дня отримання таких доходiв, але не пiзнiше закiнчення перебування цiєї особи в Українi. Податок сплачується (перераховується) нерезидентом - отримувачем доходу до вiдповiдного бюджету згiдно з вимогами законодавства на рахунки, вiдкритi у територiальних органах Державного казначейства за мiсцем його проживання в Українi.

     5. Довiдка про сплачений нерезидентом податок видається органом державної податкової служби за мiсцем проживання такого нерезидента у порядку, встановленому Державною податковою адмiнiстрацiєю.

     У разi самостiйної сплати нерезидентом податку пiдставою для отримання довiдки є пред'явлений органовi державної податкової служби платiжний документ, що пiдтверджує факт сплати в Українi податку.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.