Документ скасований: Наказ Мінфіну № 613 від 28.05.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З
м. Київ

15.03.2004р. N 189


Про внесення змiн i доповнень до Положення про склади тимчасового зберiгання

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
26 березня 2004 р. за N 373/8972


     Вiдповiдно до статей 99 - 109 Митного кодексу України та з метою спрощення й удосконалення механiзму розмiщення та зберiгання на складах тимчасового зберiгання товарiв i транспортних засобiв наказую:

     1. Унести такi змiни та доповнення до Положення про склади тимчасового зберiгання, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 07.10.2003 N 674 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 19.11.2003 за N 1061/8382:

     1.1. Доповнити абзац другий пункту 1.5 пiсля слова "засобiв" такими словами:

     "(за погодженням iз Держмитслужбою України СТЗ закритого типу може розташовуватися в зонi дiяльностi iншого митного органу)".

     1.2. Третiй абзац пункту 1.9 викласти в такiй редакцiї:

     "Рiшення про розмiщення товарiв на СТЗ закритого типу приймає начальник пiдроздiлу митного органу, яким здiйснюється митне оформлення цих товарiв i транспортних засобiв".

     1.3. Доповнити пункт 1.9 абзацом четвертим такого змiсту:

     "За вiдсутностi на СТЗ закритого типу товарiв, що перебувають пiд митним контролем, власник СТЗ може з дозволу митного органу використовувати цей СТЗ для зберiгання товарiв, якi не перебувають пiд митним контролем. Одночасне зберiгання на СТЗ закритого типу товарiв, що перебувають пiд митним контролем, i товарiв, якi не перебувають (не перебували) пiд митним контролем, не допускається".

     1.4. Доповнити пункт 2.2 абзацами такого змiсту:

     "Якщо СТЗ закритого типу призначається виключно для зберiгання товарiв гуманiтарної допомоги, то власник СТЗ забезпечує:

     цiлодобову охорону, наявнiсть засобiв пожежогасiння та умови, зазначенi в абзацi десятому цього пункту;

     обов'язкове виконання iнших вимог, викладених у пунктi 2.2 цього Положення, за рiшенням начальника митного органу".

     1.5. Доповнити пункт 2.3 абзацами другим i третiм такого змiсту:

     "Дозволяється спiльне зберiгання партiй товарiв окремих категорiй за умови документального пiдтвердження виготовлення їх одним виробником iз застосуванням єдиного технологiчного процесу та притаманностi цим товарам однакових фiзичних i якiсних характеристик.

     Дозволяється спiльне зберiгання протягом не бiльше двох дiб товарiв, що перебувають пiд митним контролем, i товарiв, оформлених у вiдповiдному митному режимi".

     1.6. Доповнити пункт 3.2 абзацом такого змiсту:

     "Якщо СТЗ закритого типу призначається виключно для зберiгання товарiв гуманiтарної допомоги, то до заяви додаються документи, зазначенi в абзацах третьому та п'ятому цього пункту".

     2. Управлiнню технологiй митного контролю (Сербайло А.I.) i Управлiнню правової роботи (Будаков А.Ю.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Начальникам митних органiв довести вимоги наказу до вiдома особового складу й забезпечити iнформування суб(єктiв пiдприємницької дiяльностi, у тому числi шляхом висвiтлення його в мiсцевих засобах масової iнформацiї та на наочних iнформацiйних стендах у мiсцях розташування вiдповiдних пiдроздiлiв митницi у пунктах пропуску через державний кордон України.

     4. Установити, що наказ набирає чинностi через 20 днiв пiсля його державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

     Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Т.в.о Голови Служби М.М.Iванюк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.