ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ ФIНАНСОВОГО МОНIТОРИНГУ
МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

Н А К А З

21.07.2004 N 75/410


Про внесення змiн та доповнень до Порядку надання Держфiнмонiторингом ДПА України узагальнених матерiалiв щодо фiнансових операцiй, якi можуть бути пов'язанi з легалiзацiєю (вiдмиванням) доходiв, одержаних злочинним шляхом, та отримання iнформацiї про хiд їх опрацювання

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
9 серпня 2004 р. за N 995/9594


     З метою реалiзацiї вимог статтi 13 Закону України "Про запобiгання та протидiю легалiзацiї (вiдмиванню) доходiв, одержаних злочинним шляхом" та вдосконалення порядку надання Державним департаментом фiнансового монiторингу Державнiй податковiй адмiнiстрацiї України узагальнених матерiалiв щодо фiнансових операцiй, якi можуть бути пов'язанi з легалiзацiєю (вiдмиванням) доходiв або фiнансуванням тероризму, наказуємо:

     Унести такi змiни та доповнення до Порядку надання Держфiнмонiторингом ДПА України узагальнених матерiалiв щодо фiнансових операцiй, якi можуть бути пов'язанi з легалiзацiєю (вiдмиванням) доходiв, одержаних злочинним шляхом, та отримання iнформацiї про хiд їх опрацювання (далi - Порядок), затвердженого наказом Держфiнмонiторингу та ДПА України вiд 12 серпня 2003 року N 94/387 та зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 27 серпня 2003 року за N 740/8061:

     1. Пункти 4, 5 Порядку викласти в такiй редакцiї:

     "4. Рiшення щодо наявностi достатнiх пiдстав для передачi матерiалiв до правоохоронних органiв приймається експертною комiсiєю Державного департаменту фiнансового монiторингу по розгляду узагальнених матерiалiв, що пiдготовленi до передачi правоохоронним органам (далi - експертна комiсiя).

     До участi в засiданнях експертної комiсiї можуть залучатися експерти Державної податкової адмiнiстрацiї України, склад i повноваження яких затверджуються окремим наказом.

     Матерiали та, за наявностi, додатки до них надаються на паперових носiях разом iз вiдповiдним супровiдним листом за пiдписом голови Держфiнмонiторингу, а в разi його вiдсутностi - за пiдписом особи, що виконує його обов'язки.

     Копiя супровiдного листа надається до Генеральної прокуратури України.

     Матерiалам згiдно з перелiком конфiденцiйної iнформацiї, що є власнiстю держави, надається гриф "Для службового користування". У разi, якщо матерiали мають додатки, якi мiстять комерцiйну та/або банкiвську таємницю, в узагальнених матерiалах та супровiдному листi до них робиться запис: "Додатки мiстять банкiвську та/або комерцiйну таємницю".

     5. Протягом п'яти робочих днiв з моменту отримання матерiалiв до Держфiнмонiторингу надсилається повiдомлення про номер i дату їх реєстрацiї в ДПА України. У разi направлення вказаних матерiалiв до вiдповiдних регiональних пiдроздiлiв ДПА України надсилається повiдомлення, у якому зазначаються назва регiонального пiдроздiлу та дата направлення первинних матерiалiв".

     2. У пунктi 7 Порядку слова "При прийняттi рiшення" замiнити на слова "Про прийнятi рiшення".

     3. У пунктi 8 Порядку:

     слова "Запити повиннi мiстити посилання на номер та дату первинного повiдомлення Держфiнмонiторингу" замiнити на слова "Запити повиннi мiстити посилання на номер та дату супровiдного листа Держфiнмонiторингу, яким направлялись такi матерiали".

     4. У пунктi 9 Порядку слова "така iнформацiя, пiсля опрацювання, передається до ДПА України з посиланням на вихiднi реквiзити ранiше надiсланих матерiалiв" викласти в редакцiї "така iнформацiя обробляється, формуються додатковi матерiали, якi направляються до ДПА України в установленому порядку, з посиланням на номер та дату супровiдного листа, яким направлялись первиннi матерiали".

Перший заступник Мiнiстра фiнансiв України - голова Державного департаменту фiнансового монiторингу С.Г.Гуржiй
Голова Державної податкової адмiнiстрацiї України Ф.О.Ярошенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.