ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

вiд 07.05.2004 р. N 3593/6/15-2415-26


     ДПАУ розглянула лист щодо оподаткування податком на додану вартiсть ремонтних робiт з лiквiдацiї за рахунок постачальника (нерезидента) виявленого браку ввезеного на митну територiю України обладнання, що змонтовано на пороми пiд час їх будiвництва на замовлення iноземної держави, i повiдомляє таке.

     Вiдповiдно до пп. 6.2.2 п. 6.2 ст. 6 Закону України вiд 03.04.97 р. N 168/97-ВР "Про податок на додану вартiсть" операцiї з продажу робiт (послуг), призначених для використання та споживання за межами митної територiї України, оподатковуються податком на додану вартiсть за нульовою ставкою.

     З урахуванням викладеного ремонтнi роботи з лiквiдацiї виявленого браку ввезеного на митну територiю України обладнання, що змонтовано на пороми пiд час їх будiвництва на замовлення iноземної держави, будуть оподатковуватися за нульовою ставкою за умови наявностi документiв, що пiдтверджують їх використання та споживання за межами митної територiї України, а саме:

     - акта (або iншого документа), який засвiдчує виконання зазначених робiт для нерезидента, та копiй платiжних доручень, завiрених банком, що пiдтверджують оплату нерезидентом цих робiт;

     - акта на установку (монтаж) вiдремонтованого обладнання на пороми;

     - оформленої належним чином вантажної митної декларацiї, яка засвiдчує вивезення (експортування) побудованих поромiв.

     У разi коли побудованi пороми не вивозяться за межi митної територiї України (вiдсутня вантажна митна декларацiя), а залишаються на територiї України (для використання чи знищення), операцiї з виконання ремонтних робiт iмпортованого обладнання оподатковуються податком на додану вартiсть на загальних пiдставах за ставкою 20 вiдсоткiв.

Заступник Голови С. Лекарь
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.