МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА УКРАЇНИ

Н А К А З

04.10.2004 N 374


Про затвердження змiн та доповнень до наказу Мiнекоресурсiв України вiд 30.07.02 N 294

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
20 жовтня 2004 р. за N 1342/9941


     У зв'язку з прийняттям Указiв Президента України вiд 26.05.03 N 434 "Про деякi заходи щодо оптимiзацiї керiвництва в системi центральних органiв виконавчої влади", вiд 15.09.03 N 1039 "Про заходи щодо пiдвищення ефективностi державного управлiння у сферi охорони навколишнього природного середовища та використання природних ресурсiв", вiд 10.02.04 N 176 "Про Положення про Мiнiстерство охорони навколишнього природного середовища України" та з метою приведення нормативно-правових актiв Мiнiстерства у вiдповiднiсть до вимог чинного законодавства України наказую:

     1. Затвердити змiни та доповнення до наказу Мiнекоресурсiв України вiд 30.07.02 N 294 "Про затвердження Iнструкцiї про розгляд заявок та надання дозволiв на виробництво, зберiгання, транспортування, використання, захоронення, знищення та утилiзацiю отруйних речовин, у тому числi продуктiв бiотехнологiї та iнших бiологiчних агентiв", який зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 25.09.02 за N 781/7069, що додаються.

     2. Департаменту регулювання екологiчної безпеки в 5-денний термiн пiсля затвердження подати цей наказ на державну реєстрацiю до Мiн'юсту України.

     3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра А.Гриценка.

Мiнiстр С.Поляков

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства охорони навколишнього природного середовища України
04.10.2004 N 374
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
20 жовтня 2004 р. за N 1342/9941

ЗМIНИ ТА ДОПОВНЕННЯ
до наказу Мiнекоресурсiв України вiд 30.07.02 N 294 "Про затвердження Iнструкцiї про розгляд заявок та надання дозволiв на виробництво, зберiгання, транспортування, використання, захоронення, знищення та утилiзацiю отруйних речовин, у тому числi продуктiв бiотехнологiї та iнших бiологiчних агентiв"

     1. У текстi наказу Мiнекоресурсiв України вiд 30.07.02 N 294 та "Iнструкцiї про розгляд заявок та надання дозволiв на виробництво, зберiгання, транспортування, використання, захоронення, знищення та утилiзацiю отруйних речовин, у тому числi продуктiв бiотехнологiї та iнших бiологiчних агентiв" (далi - наказ та Iнструкцiя вiдповiдно) слова "Мiнiстерство екологiї та природних ресурсiв України", "Мiнекоресурсiв", "Мiнiстерство працi та соцiальної полiтики України" та "Мiнпрацi" замiнити вiдповiдно словами "Мiнiстерство охорони навколишнього природного середовища України", "Мiнприроди України", "Державний комiтет України з нагляду за охороною працi" та "Держнаглядохоронпрацi".

     2. У наказi:

     2.1. У пунктi 3 слова "Республiканському комiтету АР Крим з екологiї та природних ресурсiв, державним управлiнням екологiї та природних ресурсiв в областях, мiстах Києвi та Севастополi, державним iнспекцiям охорони Чорного та Азовського морiв" замiнити словами "Територiальним органам та iнспекцiям Мiнприроди України".

     2.2. Пункт 4 викласти у такiй редакцiї:

     "4. Покласти пiдписання дозволiв на виробництво, зберiгання, транспортування, використання, захоронення, знищення та утилiзацiю отруйних речовин, у тому числi продуктiв бiотехнологiї та iнших бiологiчних агентiв, на керiвникiв територiальних органiв та iнспекцiй Мiнприроди України, у межах пiдпорядкованих їм територiй та об'єктiв, а в разi їх вiдсутностi на перших заступникiв".

     2.3. Пункт 5 викласти у такiй редакцiї:

     "5. Пiдписання дозволiв, наданих центральним апаратом Мiнприроди України, покласти на заступника Мiнiстра, який безпосередньо спрямовує, координує та контролює дiяльнiсть Департаменту регулювання екологiчної безпеки, а в разi його вiдсутностi (вiдрядження, вiдпустки, хвороби) надати право пiдпису дозволiв директору Департаменту регулювання екологiчної безпеки."

     3. В Iнструкцiї:

     3.1. В абзацi першому пункту 1.1 слова "токсичних промислових вiдходiв," виключити.

     3.2. В абзацi третьому пункту 1.3 слова "дозволу Головного управлiння ДАI МВС" замiнити словами "дозволу Департаменту ДАI МВС України".

     3.3. Пункт 1.8 викласти у такiй редакцiї:

     "1.8. Департамент регулювання екологiчної безпеки здiйснює контроль щодо виданих дозволiв та умов на яких дозволи надаються, приймає рiшення про призупинення дiї або анулювання виданих дозволiв, у тому числi дозволiв, виданих територiальними органами Мiнприроди України.

     Департамент регулювання екологiчної безпеки в межах своєї компетенцiї погоджує оперативне врегулювання питань, пов'язаних iз затриманням у пунктах пропуску через державний кордон вантажiв з отруйними речовинами, у тому числi продуктами бiотехнологiї або iншими бiологiчними агентами щодо здiйснення екологiчного контролю цих небезпечних вантажiв у митницях призначення, а також у випадках їх транспортування за межi територiї України.

     Департамент регулювання екологiчної безпеки iнформує листом про погодження Головного державного iнспектора України з охорони навколишнього природного середовища для реагування за фактом затримки вантажiв з отруйними речовинами, у тому числi продуктами бiотехнологiї або iншими бiологiчними агентами".

     3.4. Пункт 1.9 пiсля слiв "Нацiональним центром поводження з небезпечними вiдходами (НЦ ПНВ)" доповнити словами "Державним екологiчним iнститутом Мiнприроди України".

     3.5. Абзац перший пiдпункту 2.3.5 пункту 2.3 викласти у такiй редакцiї:

     "Копiя договору обов'язкового страхування цивiльної вiдповiдальностi суб'єктiв господарювання за шкоду, яка може бути заподiяна пожежами та аварiями на об'єктах пiдвищеної небезпеки, включаючи пожежовибухонебезпечнi об'єкти та об'єкти, господарська дiяльнiсть на яких може призвести до аварiй екологiчного i санiтарно-епiдемiологiчного характеру".

     3.6 В абзацi першому пункту 2.4 слова "до Департаменту регулювання екологiчної безпеки" замiнити на слова "до дозвiльного органу Мiнприроди України".

     3.7. Пункт 2.4 доповнити абзацом в такiй редакцiї:

     "Заявник, який подає заявку на одержання дозволу на транспортування, зобов'язаний письмово повiдомити замовника отруйної речовини про обов'язковiсть отримання вiдповiдних дозволiв Мiнприроди України на поводження з конкретною небезпечною речовиною".

     3.8. Пункт 2.5.3. пункту 2.5 викласти в такiй редакцiї:

     "Копiя контракту (контрактiв) або договору (договорiв)".

     3.9. У пiдпунктi 2.5.9 пункту 2.5 слова "Погодження Головного Управлiння Державтоiнспекцiї МВС України" замiнити словами "Погодження Департаменту ДАI МВС України".

     3.10. Пiдпункт 2.5.11 пункту 2.5. викласти в такiй редакцiї:

     "Копiї дозволiв щодо поводження з отруйною речовиною або продуктом бiотехнологiї, виданих заявнику, безпосередньому споживачевi чи посереднику вiдповiдними територiальними органами Мiнприроди України".

     3.11. Абзац перший пункту 2.15 пiсля слова "недостовiрної" доповнити словами "або неповної".

     3.12. Пункт 3.5 викласти в такiй редакцiї:

     "3.5. Поновлення дiї дозволу, у разi його тимчасового призупинення, здiйснюється дозвiльним органом Мiнприроди України без додаткової експертизи та оплати".

     3.13. Пункт 3.6 викласти в такiй редакцiї:

     "3.6. Термiн або умови дiї дозволу можуть бути змiненi дозвiльним органом Мiнприроди України без повторної експертизи документiв та додаткової оплати у разi непередбачених обставин щодо поводження з небезпечною речовиною (затримка поставок або вiдвантаження, iнший пункт екологiчного контролю i т. iн.), що заявником докладно вмотивовано та пiдтверджено документами".

     3.14. У пунктi 3.9 слова "вiдправляється" та "передається" замiнити словами "може бути вiдправлений" та "переданий".

     3.15. У пунктi 5.2 слово "вирiшенi" замiнити словом "переглянутi".

     3.16. У пунктi 5.5 слова "(копiю до ГУ Державтоiнспекцiї МВС України)" замiнити словами "(копiю до Департаменту ДАI МВС України)".

Директор Департаменту регулювання екологiчної безпеки В.Єрмаков
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.