ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

вiд 25.06.2004 р. N 5126/6/15-2316


     ДПАУ розглянула лист щодо порядку оподаткування послуг, отриманих резидентом вiд нерезидента i спожитих за межами територiї України, та повiдомляє таке.

     Вiдповiдно до пп. 3.1.1 ст. 3 Закону України "Про податок на додану вартiсть" об'єктом оподаткування ПДВ є операцiї з продажу товарiв (робiт, послуг) на митнiй територiї України, в тому числi операцiї з оплати вартостi послуг за договорами оренди (лiзингу) та операцiї з передачi права власностi на об'єкти застави позичальнику (кредитору) для погашення кредиторської заборгованостi заставодавця. Пiд продажем послуг (робiт) розумiються будь-якi операцiї цивiльно-правового характеру з надання послуг (результатiв робiт), надання права на користування або розпорядження товарами, у тому числi нематерiальними активами, а також з надання будь-яких iнших, нiж товари, об'єктiв власностi за компенсацiю, а також операцiї з безоплатного надання послуг (робiт).

     Вiдповiдно до пп. 3.1.2 ст. 3 Закону України "Про податок на додану вартiсть" ПДВ оподатковуються операцiї з отримання робiт (послуг), що надаються нерезидентами для їх використання або споживання на митнiй територiї України.

     Оскiльки роботи щодо монтажу експортованої продукцiї виконанi нерезидентом за межами територiї України i призначенi для споживання також поза межами митної територiї України, то операцiї з оплати вартостi резидентом таких робiт не пiдпадають пiд дiю Закону України "Про податок на додану вартiсть" i не оподатковуються ПДВ.

Заступник Голови С. Лекарь
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.