МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ
МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕХНIЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛIТИКИ

НАКАЗ

21.01.2005 N 24/28/18


Про затвердження Порядку ведення реєстру атестованих виробникiв молока, молочної сировини i молочних продуктiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
26 сiчня 2005 р. за N 100/10380


     Вiдповiдно до статтi 12 Закону України "Про молоко та молочнi продукти", з метою iнформування про суб'єкти господарювання, якi здiйснюють виробництво молока, молочної сировини i молочних продуктiв, наказуємо:

     1. Затвердити Порядок ведення реєстру атестованих виробникiв молока, молочної сировини i молочних продуктiв, що додається.

     2. Скасувати наказ Мiнiстерства аграрної полiтики України, Мiнiстерства охорони здоров'я України, Державного комiтету України з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики вiд 13.12.2004 N 449/612/275 "Про затвердження Порядку проведення атестацiї виробництва молока, молочної сировини i молочних продуктiв суб'єктiв господарювання, форми атестата виробництва молока, молочної сировини i молочних продуктiв та Порядку ведення реєстру атестованих виробникiв молока, молочної сировини i молочних продуктiв".

     3. Департаменту ринкiв продукцiї тваринництва з Головною державною племiнною iнспекцiєю Мiнагрополiтики України (Микитюк Д.М.) в установленому порядку подати цей наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Мiнiстра аграрної полiтики України Мельника Ю.Ф., директора Департаменту державного санiтарно-епiдемiологiчного нагляду Мiнiстерства охорони здоров'я України Бережнова С.П. та заступника Голови Держспоживстандарту України Черепкова С.Т.

В. о. Мiнiстра аграрної полiтики України Ю.Я.Лузан
Перший заступник Мiнiстра охорони здоров'я України, Головний державний санiтарний лiкар України О.В.Лапушенко
Голова Державного комiтету України з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики Л.С.Школьник

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства аграрної полiтики України, Мiнiстерства охорони здоров'я України, Державного комiтету України з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики
21.01.2005 N 24/28/18
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
26 сiчня 2005 р. за N 100/10380

ПОРЯДОК
ведення реєстру атестованих виробникiв молока, молочної сировини i молочних продуктiв

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок розроблено вiдповiдно до статтi 12 Закону України "Про молоко та молочнi продукти".

     1.2. До реєстру атестованих виробникiв молока, молочної сировини i молочних продуктiв (далi - Реєстр) заносяться суб'єкти господарювання всiх форм власностi (далi - суб'єкти господарювання), якi здiйснюють виробництво та перероблення молока, молочної сировини i молочних продуктiв.

     1.3. Реєстр вводиться з метою iнформування про суб'єкти господарювання, виробництво та перероблення молока, молочної сировини i молочних продуктiв, якi вiдповiдають обов'язковим вимогам нормативно-правових актiв.

2. Умови реєстрацiї суб'єктiв господарювання

     2.1. Реєстрацiя суб'єктiв господарювання здiйснюється за результатами проведення атестацiї виробництва молока, молочної сировини i молочних продуктiв на пiдставi подання вiдповiдного територiального органу виконавчої влади з питань аграрної полiтики та наданих до заяви на атестацiю документiв, протягом семи робочих днiв з дня їх одержання Мiнiстерством аграрної полiтики України.

     2.2. До Реєстру заносяться суб'єкти господарювання, якi одержали атестат виробництва молока, молочної сировини i молочних продуктiв (далi - атестат).

     2.3. Реєстрацiя суб'єктiв господарювання, якi отримали атестат, та присвоєння реєстрацiйного номера здiйснюються на пiдставi наказу Мiнiстерства аграрної полiтики України.

3. Ведення Реєстру

     3.1. Ведення Реєстру здiйснюється Мiнiстерством аграрної полiтики України i передбачає:

     забезпечення державного облiку суб'єктiв господарювання, яким надано право виробництва молока, молочної сировини i молочних продуктiв;

     присвоєння суб'єкту господарювання реєстрацiйного номера;

     формування та постiйне зберiгання автоматизованої бази даних про атестованих виробникiв молока, молочної сировини i молочних продуктiв;

     iнформацiйно-довiдкове обслуговування користувачiв даними Реєстру.

     3.2. Реєстр включає таку iнформацiю:

     реєстрацiйний номер суб'єкта господарювання виробництва молока, молочної сировини i молочних продуктiв;

     назву суб'єкта господарювання, його мiсцезнаходження, банкiвськi реквiзити, iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ (iдентифiкацiйний номер);

     дату видачi, номер атестата та термiн його чинностi, назву продукцiї.

     3.3. Перелiк суб'єктiв господарювання, якi внесенi до Реєстру, Мiнiстерство аграрної полiтики України щорiчно публiкує в засобах масової iнформацiї та на офiцiйному веб-сайтi Мiнiстерства.

     3.4. Суб'єкти господарювання та атестацiйнi комiсiї вiдповiдних територiальних органiв виконавчої влади з питань аграрної полiтики вiдповiдають за достовiрнiсть даних для занесення до Реєстру та своєчаснiсть їх подання.

4. Виключення суб'єктiв господарювання з Реєстру

     4.1. Виключення суб'єкта господарювання з Реєстру проводиться за умовами:

     анулювання атестата суб'єкта господарювання вiдповiдним територiальним органом виконавчої влади з питань аграрної полiтики, який його видав;

     закiнчення строку дiї атестата;

     змiни мiсцезнаходження суб'єкта господарювання;

     лiквiдацiї (реорганiзацiї) суб'єкта господарювання.

     4.2. Виключення суб'єктiв господарювання з Реєстру здiйснюється за наказом Мiнiстерства аграрної полiтики України, про що в Реєстрi робиться вiдповiдний запис.

     Мiнiстерство аграрної полiтики України в 10-денний термiн письмово повiдомляє суб'єкта господарювання про факт його виключення з Реєстру та публiкує повiдомлення в засобах масової iнформацiї та на офiцiйному веб-сайтi Мiнiстерства.

     4.3. Рiшення щодо виключення суб'єкта господарювання з Реєстру може бути оскаржене у встановленому законодавством порядку.

Начальник Департаменту ринкiв продукцiї тваринництва з Головною державною племiнною iнспекцiєю Мiнагрополiтики України Д.М.Микитюк
Директор Департаменту державного санiтарно-епiдемiологiчного нагляду МОЗ України С.П.Бережнов
Директор Департаменту технiчного регулювання Держспоживстандарту України В.В.Онопрiєнко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.