ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

18.02.2005р. N 16/16-931-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     Термiново!

     Повiдомляємо, що на сьогоднiшнiй день на виконання Комплексної програми утвердження України як транзитної держави у 2002-2010 роках (далi - Комплексна програма), яка затверджена Законом України вiд 07.02.02 N 3022-III, Державою вживаються заходи щодо приведення законодавчих i нормативно-правових актiв до вимог європейського законодавства.

     З цiєю метою до Закону України "Про транзит вантажiв" Законом України вiд 18.05.04 N 1721-IV були внесенi змiни й доповнення, якi стосуються, зокрема, надання до митних органiв вантажної митної декларацiї або книжки МДП у разi перемiщення товарiв транзитом територiєю України.

     На виконання цього Закону Держмитслужбою з 10.09.04 був запроваджений Порядок здiйснення контролю за доставкою в митницi призначення транзитних товарiв, що перемiщуються через територiю України на умовах Митної конвенцiї про мiжнародне перевезення iз застосуванням книжки мiжнародного дорожнього перевезення, який затверджений наказом Держмитслужби вiд 03.08.04 за N 564. Внаслiдок уведення в дiю цього Порядку було досягнуто спрощення процедури документального оформлення таких товарiв.

     У зв'язку з цим i з метою аналiзу ефективностi роботи пiдприємств, якi забезпечують дiяльнiсть пунктiв пропуску через державний кордон України для автомобiльного сполучення, прошу в термiн до 21.02.05 надати засобами електронного зв'язку до Управлiння технологiй митного контролю iнформацiю у розрiзi пунктiв пропуску за формою, яка додається.

     Прошу ретельно проаналiзувати дiяльнiсть митних брокерiв i пiдприємств у пунктах пропуску та надати обґрунтування доцiльностi їх присутностi у кожному пунктi пропуску окремо та пропозицiї щодо виведення їх за межi пунктiв пропуску.

     Якщо у зонi дiяльностi регiональної митницi (митницi вiдсутнi пункти пропуску для автомобiльного сполучення) iнформацiя не надається.

     Додаток: на 1 арк.

Заступник директора Департаменту органiзацiї митного контролю - начальник Управлiння технологiй митного контролю А.I.Сербайло
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.