МIНIСТЕРСТВО ОСВIТИ I НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

14.04.2005 N 223


Про затвердження Змiн до Правил складання i подання заявки на винахiд та заявки на корисну модель

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
29 квiтня 2005 р. за N 460/10740


     Вiдповiдно до Закону України "Про охорону прав на винаходи i кориснi моделi" та постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23 грудня 2004 року N 1716 "Про затвердження Порядку сплати зборiв за дiї, пов'язанi з охороною прав на об'єкти iнтелектуальної власностi" наказую:

     1. Затвердити Змiни до Правил складання i подання заявки на винахiд та заявки на корисну модель, затверджених наказом Мiнiстерства освiти i науки України вiд 22 сiчня 2001 року N 22, зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України 27 лютого 2001 року за N 173/5364 (iз змiнами), що додаються.

     2. Державному департаменту iнтелектуальної власностi подати цей наказ до Мiнiстерства юстицiї України на державну реєстрацiю.

     3. Державному департаменту iнтелектуальної власностi опублiкувати цей наказ в офiцiйному бюлетенi "Промислова власнiсть".

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на голову Державного департаменту iнтелектуальної власностi Паладiя М.В.

Мiнiстр С.М.Нiколаєнко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства освiти i науки України
14.04.2005 N 223
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
29 квiтня 2005 р. за N 460/10740

ЗМIНИ
до Правил складання i подання заявки на винахiд та заявки на корисну модель

     1. Роздiл 5 пiсля пункту 5.1 доповнити новим пунктом 5.2 такого змiсту:

     "5.2. У графi, що розташована у верхнiй частинi заяви (без зазначення коду), заявник зазначає порядковий номер заявки, визначений ним. При цьому реквiзит "дата одержання" заповнюється Укрпатентом пiд час одержання заявки".

     У зв'язку з цим пункти 5.2-5.15 вважати вiдповiдно пунктами 5.3-5.16.

     2. У роздiлi 17:

     назву роздiлу виключити.

     У зв'язку з цим пункти 17.1-17.4 та роздiли 18 i 19 вважати вiдповiдно пунктами 16.7-16.10 та роздiлами 17 та 18;

     пункт 16.7 викласти в такiй редакцiї:

     "16.7. За подання заявки сплачується збiр у порядку та розмiрi, установлених Порядком сплати зборiв за дiї, пов'язанi з охороною прав на об'єкти iнтелектуальної власностi, затвердженим постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23 грудня 2004 року N 1716 (далi - Порядок). Документ про сплату збору повинен надiйти до Укрпатенту разом iз заявкою або протягом двох мiсяцiв вiд дати подання заявки. Цей строк продовжується, але не бiльше нiж на шiсть мiсяцiв, якщо до його спливу буде подано вiдповiдне клопотання та сплачено збiр за його подання.

     Документом про сплату збору вважається виписка з особового банкiвського рахунку Укрпатенту, яка дає можливiсть iдентифiкувати заявку.

     У разi вiдсутностi у виписцi з особового банкiвського рахунку зазначення номера заявки, а також у разi сплати збору в iншiй валютi, нiж установлена для заявника згiдно з графою 3 чи 4 додатка до Порядку, документом про сплату збору є розрахунковий документ на паперовому носiї (платiжне доручення, касовий чек, квитанцiя тощо), що мiститься в матерiалах заявки, вiдповiдає вимогам Порядку та засвiдчений в установленому порядку вiдповiдальним виконавцем банку.

     Датою надходження документа про сплату збору вважається дата зарахування суми збору на поточний рахунок Укрпатенту. У зв'язку з цим зарахування збору за подання заявки повинно бути здiйснено до надходження заявки до Установи або протягом двох мiсяцiв вiд дати подання заявки, якщо клопотання про продовження цього строку не було подано.

     У разi зарахування суми збору до надходження заявки, клопотання до Укрпатенту датою надходження документа про сплату збору вважається дата надходження до Укрпатенту цiєї заяви, якщо вона надiйшла:

     протягом трьох мiсяцiв вiд дати зарахування суми збору за умови, що в цей перiод розмiр вiдповiдного збору залишився незмiнним;

     протягом одного мiсяця вiд дня введення в дiю змiненого розмiру збору.

     У разi, якщо дата зарахування збору на поточний рахунок Укрпатенту є пiзнiшою, нiж допустима згiдно iз законом кiнцева дата його сплати, датою надходження документа про сплату збору вважається дата, зазначена в розрахунковому документi на паперовому носiї, що вiдповiдає вимогам, установленим Порядком.

     Документ про сплату збору вважається таким, що вiдповiдає встановленим вимогам, якщо вiн оформлений вiдповiдно до цього пункту та пункту 5 Порядку, а сплачена сума збору вiдповiдає розмiру встановленого збору за подання заявки з урахуванням:

     складу заявникiв;

     кiлькостi пунктiв формули;

     наявностi електронного примiрника змiсту заявки на дискетi чи компакт-диска CD-R.

     Якщо заявник має пiльги щодо сплати збору за подання заявки або звiльнення вiд такої сплати, то до заявки додаються клопотання про надання пiльги з копiєю документа, що пiдтверджує право на звiльнення чи часткове звiльнення вiд сплати зазначеного збору".

     3. У роздiлi 17:

     абзаци шостий i сьомий пункту 17.2 та абзац другий пункту 17.3 виключити;

     пiсля пункту 17.3 додати новий пункт такого змiсту:

     "17.4. За подання заявки сплачується збiр згiдно з пунктом 16.7 цих Правил".

     У зв'язку з цим пункт 17.4 вважати вiдповiдно пунктом 17.5.

     4. У додатку 1 до пункту 5.1 та додатку 3 до пункту 17.2 Правил:

     перед графою зi словами "(22) Дата подання заявки" додати нову графу такої форми та змiсту:

Порядковий номер заявки, визначений заявником Дата одержання

     слова та цифри "вул. Сiм'ї Хохлових, 15, м. Київ, 04119" замiнити словами та цифрами "вул. Глазунова, 1, м. Київ-42, 01601".

Начальник управлiння правового забезпечення Л.А.Цибенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.