ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕХНIЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛIТИКИ

НАКАЗ

14.07.2005 N 174


Про визнання такими, що втратили чиннiсть, наказiв Держспоживстандарту України вiд 6 сiчня 2005 року N 5 та вiд 1 лютого 2005 року N 29

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
20 липня 2005 р. за N 775/11055


     На виконання наказiв Держспоживстандарту України вiд 6 сiчня 2005 року N 5 "Про проведення експериментального проекту по впровадженню автоматизованої iнформацiйно-аналiтичної системи облiку повiрок засобiв вимiрювальної технiки" та вiд 1 лютого 2005 року N 29 "Про затвердження Порядку облiку позитивних результатiв повiрки засобiв вимiрювальної технiки, на якi поширюється державний метрологiчний нагляд" на базi Укрметртестстандарту i ДП "Чернiгiвстандартметрологiя" проведено експеримент з упровадження автоматизованої iнформацiйно-аналiтичної системи облiку повiрок засобiв вимiрювальної технiки.

     У процесi експериментального впровадження автоматизованої iнформацiйно-аналiтичної системи облiку повiрок засобiв вимiрювальної технiки з'ясовано необхiднiсть розробки додаткових нормативно-правових актiв та стандартiв, якi не передбачено Законом України "Про метрологiю та метрологiчну дiяльнiсть". Крiм того, облiк позитивних результатiв повiрки засобiв вимiрювальної технiки iз застосуванням штрих-кодiв призводить до пiдвищення вартостi робiт з повiрки. Це може спричинити погiршення соцiально-економiчної ситуацiї в країнi.

     Результати експерименту розглянуто на Науково-технiчнiй комiсiї з метрологiї Держспоживстандарту України i прийнято рекомендацiї про недоцiльнiсть подальшого проведення робiт з експериментального впровадження автоматизованої iнформацiйно-аналiтичної системи облiку повiрок засобiв вимiрювальної технiки.

     У зв'язку з вищезазначеним наказую:

     1. Призупинити роботи з упровадження автоматизованої iнформацiйно-аналiтичної системи облiку повiрок засобiв вимiрювальної технiки в Укрметртестстандартi та ДП "Чернiгiвстандартметрологiя".

     2. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Держспоживстандарту України вiд 6 сiчня 2005 року N 5 "Про проведення експериментального проекту по впровадженню автоматизованої iнформацiйно-аналiтичної системи облiку повiрок засобiв вимiрювальної технiки".

     3. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Держспоживстандарту України вiд 1 лютого 2005 року N 29 "Про затвердження Порядку облiку позитивних результатiв повiрки засобiв вимiрювальної технiки, на якi поширюється державний метрологiчний нагляд", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 2 березня 2005 року за N 278/10558.

     4. Управлiнню метрологiї забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України згiдно з чинним законодавством.

     5. Керiвникам Укрметртестстандарту та ДП "Чернiгiвстандартметрологiя" здiйснити вiдповiднi заходи щодо призупинення робiт з упровадження автоматизованої iнформацiйно-аналiтичної системи облiку повiрок засобiв вимiрювальної технiки.

     6. Керiвникам державних наукових метрологiчних центрiв та територiальних органiв Держспоживстандарту України довести вiдповiдну iнформацiю до вiдома зацiкавлених пiдприємств та органiзацiй у своєму регiонi.

     7. Вiдповiдальнiсть за виконання цього наказу покласти на начальника управлiння метрологiї Домницького Р.А.

     8. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Голова М.Негрич
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.