ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
СХIДНА РЕҐIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
м. Харкiв

02 березня 2005 р. N 194


Про затвердження Iнструкцiї по дотриманню режиму зони митного контролю пiд час здiйснення митного оформлення товарiв та транспортних засобiв на територiях в мiсцях прибуття автотранспорту

Зареєстровано
в Харкiвському обласному управлiннi юстицiї
16 березня 2005 р. N 21/836


     У вiдповiдностi до вимог статей 48 - 52 Митного кодексу України, Положення про створення зон митного контролю та їх функцiонування, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.12.02 N 1947, наказу Схiдної регiональної митницi вiд 22.06.04 N 507 "Про створення зон митного контролю у Схiднiй регiональнiй митницi", зареєстрованого в обласному управлiннi юстицiї 01.07.04 за N 63/759, наказую:

     1. Затвердити Iнструкцiю по дотриманню режиму зони митного контролю пiд час здiйснення митного оформлення товарiв та транспортних засобiв на територiях в мiсцях прибуття автотранспорту (додається).

     2. Начальнику загального вiддiлу Єльнiковiй О.П. наказ направити згiдно з розсилкою.

     3. Вiдповiдальнiсть за виконання наказу покласти на начальникiв пiдроздiлiв митного оформлення.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступникiв начальника Схiдної регiональної митницi вiдповiдно до розподiлу обов язкiв.

Т.в.о. начальника Схiдної регiональної митницi I.Р. Карiмов

Проект наказу вноситься вiддiлом органiзацiї митного контролю

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказ Схiдної регiональної митницi
02.03.05 N 194
Зареєстровано
в Харкiвському обласному управлiннi юстицiї
16 березня 2005 р. N 21/836

Iнструкцiя по дотриманню режиму зони митного контролю пiд час здiйснення митного оформлення товарiв та транспортних засобiв на територiях в мiсцях прибуття автотранспорту

     Дана Iнструкцiя розроблена з метою встановлення чiткого контролю за перемiщенням товарiв та автотранспортних засобiв на територiї зон митного контролю в мiсцях прибуття автотранспорту чи за їх межi.

     Iнструкцiя застосовується у пiдроздiлах митного оформлення Схiдної регiональної митницi пiд час проведення митного оформлення (здiйснення всiх форм митного контролю) товарiв та транспортних засобiв iз використанням iнженерно-технiчних засобiв пiдприємств власникiв (користувачiв) примiщень, територiй мiсць прибуття автотранспорту.

     Дана Iнструкцiя не застосовується на територiях зон митного контролю в мiсцях прибуття автотранспорту, якi використовуються лише для вантажiв одного конкретного суб єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi та мiсцi прибуття автотранспорту в пунктi пропуску Харкiв Аеропорт.

     Митне оформлення товарiв та транспортних засобiв, якi перебувають на контролi у пiдроздiлах митного оформлення митницi, здiйснюється виключно в зонах митного контролю, якi створенi в Схiднiй регiональнiй митницi.

     Рiшення про проведення митного оформлення у тимчасових зонах митного контролю, встановлених на територiях пiдприємств, у виключних випадках, приймається на пiдставi обґрунтованих звернень iз обов язковим погодженням з Департаментом органiзацiї митного контролю Державної митної служби України.

     В'їзд на територiю зони митного контролю автотранспортних засобiв з вантажами, якi знаходяться пiд митним контролем, а також порожнiх автотранспортних засобiв здiйснюється за наявностi у власника вантажу або його уповноваженого представника (декларант, перевiзник, експедитор) разової перепустки.

     Разова перепустка повинна мiстити наступну iнформацiю:

     - власник (перевiзник, експедитор тощо) вантажу;

     - державний номер транспортного засобу;

     - реквiзити товарно транспортних документiв;

     - П.I.Б. водiя.

     Дозвiл на в'їзд вищевказаних автотранспортних засобiв в зону митного контролю надає визначений начальником вiдповiдного пiдроздiлу митного оформлення спiвробiтник даного пiдроздiлу. При цьому на разовiй перепустцi робиться вiдповiдна вiдмiтка у виглядi проставляння зазначеним спiвробiтником штампу "В'їзд в зону митного контролю дозволено". Додатково зазначений iнспектор на разовiй перепустцi проставляє штамп "ПМК", що означає: вантаж або транспортний засiб взято пiд митний контроль i будь-яке розпорядження ним (перемiщення, перевезення, навантаження, розвантаження та iнше) без дозволу митницi забороняється.

     Оформлена таким чином разова перепустка є пiдставою для пропуску до зони митного контролю автотранспортного засобу з вантажем або порожнього автотранспортного засобу.

     Мiсце огляду автотранспортних засобiв з вантажами, їх мiсце стоянки, а також мiсце розмiщення вантажу, у разi необхiдностi його повного або часткового вивантаження, в зонi митного контролю визначає спiвробiтник пiдроздiлу митного оформлення Схiдної регiональної митницi.

     Пiсля завершення проведення митного оформлення вантажу (оформлення вантажної митної декларацiї) або пiсля завершення операцiй по вивантаженню (видачi) в (зi) складськi примiщення вищезазначених пiдприємств товарiв, якi знаходяться пiд митним контролем, iнспектор, що проводив митне оформлення ВМД чи такi операцiї, зазначає у разовiй перепустцi пiдстави для виїзду автотранспортного засобу iз зони митного контролю. Разом з цим в разовiй перепустцi вищезазначеним iнспектором проставляється штамп Виїзд iз зони митного контролю дозволено .

     Оформлена таким чином разова перепустка є пiдставою для випуску за межi зони митного контролю автотранспортного засобу.

     Проведення господарських робiт у зонах митного контролю допускається тiльки з дозволу начальника митницi або особи, їм вповноваженої.

     Забороняється знаходження в зонах митного контролю товарiв та транспортних засобiв, щодо яких здiйсненi митнi процедури та надано дозвiл на випуск їх з зони митного контролю.

В.о. начальника вiддiлу органiзацiї митного контролю I.В. Чимандрiн
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.