ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ХАРКIВСЬКА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
м. Харкiв

25 листопада 2008 р. N 1120


Щодо органiзацiї функцiонування зон митного контролю у Харкiвськiй митницi

Зареєстровано
в Головному Управлiннi юстицiї у Харкiвськiй областi
03 грудня 2008 р. за N 59/1027


     Вiдповiдно до статей 48-52 Митного кодексу України вiд 11.07.2002 N 92-IV, Порядку створення зон митного контролю та їх функцiонування, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.12.2002 N 1947 (далi - Порядок) наказую:

     1. Затвердити Правила щодо пiдтримання режиму зони митного контролю (далi - Правила), що додаються.

     2. Начальникам пiдроздiлiв митницi, що здiйснюють митний контроль, забезпечити:

     2.1. створення зон митного контролю у вiдповiдностi до вимог Порядку в мiсцях, де розташованi пiдроздiли митницi, в пунктах пропуску (пунктах контролю) на державному кордонi, на територiях, унесених до Перелiку мiсць прибуття автотранспорту згiдно з пунктом 1.2. наказу Державної митної служби України вiд 21.11.2005 N 1136 "Про мiсця прибуття автотранспорту", зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 09.12.2005 за N 1474/11754 (далi - Наказ N 1136), митних лiцензiйних складiв, складiв тимчасового зберiгання, з обов'язковим:

     2.1.1. погодження Плану зони митного контролю з державними контролюючими органами та адмiнiстрацiями пiдприємств;

     2.1.2. затвердження Плану зони митного контролю наказом начальника митницi;

     2.1.3. ознайомлення з вимогами Порядку адмiнiстрацiї пiдприємств - власникiв (користувачiв) примiщень, територiй, де встановлюються зони митного контролю;

     2.2. створення зон митного контролю у разi виникнення оперативної необхiдностi здiйснення митних процедур поза межами зон митного контролю, зазначених у пунктi 2.1. цього наказу, iз складанням Акту про створення зони митного контролю, за формою згiдно з додатком до цього наказу, та схеми зони митного контролю;

     2.3. визначення меж зон митного контролю наявними засобами з позначками у виглядi табличок з надписом "Зона митного контролю. Стороннiм вхiд заборонено".

     2.4. розмiщення Правил в мiсцях розташування зон митного контролю;

     2.5. контроль режиму зони митного контролю на територiях та у мiсцях, де пiдпорядкованим пiдроздiлом здiйснюються митнi процедури.

     3. Начальнику вiддiлу органiзацiї митного контролю Шевцову В.А. та начальнику юридичного вiддiлу Пузiкову В.А. забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Головного управлiння юстицiї в Харкiвськiй областi.

     4. Уважати такими, що втратили чиннiсть: наказ Схiдної регiональної митницi вiд 22.06.2004 N 507 "Про створення зон митного контролю у Схiднiй регiональнiй митницi", зареєстрований в Харкiвському обласному управлiннi юстицiї 01.07.2004 за N 63/759; наказ Схiдної регiональної митницi вiд 02.03.2005 N 194 "Про затвердження Iнструкцiї по дотриманню режиму зони митного контролю пiд час здiйснення митного оформлення товарiв та транспортних засобiв на територiях в мiсцях прибуття автотранспорту", зареєстрований в Харкiвському обласному управлiннi юстицiї 16.03.2005 за N 21/836; наказ Харкiвської митницi вiд 01.09.2005 N 173 "Про затвердження правил щодо пiдтримання режиму зони митного контролю", зареєстрований в Харкiвському обласному управлiннi юстицiї 12.09.2005 за N 41/856.

     5. Головному iнспектору iз зв'язкiв з громадськiстю Уваровiй А.В. забезпечити опублiкування цього наказу у засобах масової iнформацiї.

     6. Вiдповiдальнiсть за виконання цього наказу покласти на начальникiв пiдроздiлiв митницi.

     7. Начальнику загального вiддiлу Єльнiковiй О.П. забезпечити направлення цього наказу згiдно з розсилкою.

     8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступникiв начальникiв митницi згiдно з розподiлом обов'язкiв.

     9. Установити, що цей наказ набирає чинностi через 10 днiв з дня опублiкування.

Т.в.о. начальника митницi О.Г.Даниленко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Харкiвської митницi
25.11.2008 N 1120
Зареєстровано
в Головному Управлiннi юстицiї у Харкiвськiй областi
03 грудня 2008 р. за N 59/1027

Правила
щодо пiдтримання режиму зони митного контролю

I. Загальнi положення

     1. 1. Правила щодо пiдтримання режиму зони митного контролю (далi - Правила) розробленi вiдповiдно до вимог Митного кодексу України, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.12.2002 N 1947 "Про затвердження Порядку створення зон митного контролю та їх функцiонування i Порядку надання дозволу на розмiщення у зонах митного контролю споруд та об'єктiв iнфраструктури, що належать iншим, нiж митнi, органам державної влади, якi здiйснюють контроль пiд час перемiщення товарiв через митний кордон України", наказу Державної митної служби України вiд 21.11.2005 N 1136 "Про мiсця прибуття автотранспорту", зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 09.12.2005 за N 1474/11754 (далi - Наказ N 1136).

     1.2. Цi Правила розробленi з метою пiдтримання режиму зони митного контролю (далi - ЗМК) та забезпечення контролю за перемiщенням товарiв та транспортних засобiв через ЗМК Харкiвської митницi.

     1.3. Режим в ЗМК встановлюється з метою заборони доступу осiб, не причетних до здiйснення митного контролю, створення умов для роботи та захисту особового складу та майна митних органiв, а також проведення заходiв, пов'язаних з виявленням, запобiганням i припиненням контрабанди та порушень митних правил.

II. Порядок доступу до ЗМК

     2.1. Безперешкодний доступ у ЗМК дозволяється начальнику та заступникам начальника митницi, посадовим особам пiдроздiлу митного оформлення та iнших пiдроздiлiв митницi, якi безпосередньо беруть участь у здiйсненнi митних процедур, працiвникам Служби власної безпеки Харкiвської митницi.

     2.2. Посадовi особи iнших органiв державної влади, якi здiйснюють передбаченi статтею 27 Митного кодексу України види контролю пiд час перемiщення товарiв та транспортних засобiв через митний кордон України, допускаються у цi зони в порядку, визначеному Держмитслужбою України.

     2.3. Представники Держмитслужби України, iнших митних органiв України, спiвробiтники пiдроздiлiв митницi, не зазначенi у пунктi 2.1 цих Правил, допускаються у зони митного контролю при наявностi службових посвiдчень та письмових доручень керiвника митного органу.

     2.4. Доступ у ЗМК та перебування у них посадових осiб правоохоронних органiв дозволяється у випадках та у порядку, передбачених законом.

     2.5. Посадовi особи, яким дозволяється доступ у ЗМК, можуть перебувати в них тiльки в межах, необхiдних для виконання своїх прямих службових обов'язкiв. Такi посадовi особи не повиннi мати при собi цiнностi та предмети, вивезення або ввезення яких на митну територiю України заборонено чи обмежено законодавством.

III. Особливостi режиму ЗМК в мiсцях прибуття автотранспорту, створених Харкiвською митницею вiдповiдно до Наказу N 1136

     3.1. Для контролю за перемiщенням територiєю ЗМК мiсця прибуття автотранспорту використовуються перепустки на в'їзд/виїзд автотранспортних засобiв та перепустки для осiб (далi - перепустки), якi оформлюються власниками мiсця прибуття. Порядок контролю за перемiщенням територiєю ЗМК мiсця прибуття автотранспорту встановлюється митницею з урахуванням особливостей функцiонування кожного мiсця прибуття автотранспорту (наявнiсть на його територiї пiдроздiлу митницi; стан iнфраструктури; категорiї товарiв, що надходять у мiсце прибуття автотранспорту). Дозвiл на перемiщення товарiв та транспортних засобiв через ЗМК мiсця прибуття автотранспорту надається уповноваженими посадовими особами митницi, що здiйснюють митнi процедури у ЗМК мiсця прибуття автотранспорту, шляхом учинення вiдповiдних записiв у перепустках.

     3.2. Охорона мiсця прибуття автотранспорту проводиться власником мiсця прибуття автотранспорту.

     3.3. Громадяни, представники органiзацiй, пiдприємств та установ, допускаються до ЗМК в мiсцi прибуття автотранспорту на пiдставi документiв, якi пiдтверджують повноваження на розпорядження вантажами, що знаходяться пiд митним контролем.

IV. Заключнi положення

     4.1. Забороняється знаходження в ЗМК товарiв та транспортних засобiв, щодо яких здiйсненi митнi процедури та надано дозвiл на пропуск їх через митний кордон України вiдповiдно до заявленої мети перемiщення.

     4.2. Проведення господарських робiт у ЗМК в пунктах пропуску через державний кордон, перемiщення через межi та в межах цiєї зони товарiв, транспортних засобiв i громадян, у тому числi посадових осiб органiв державної влади, якi не перетинають митний кордон України, допускається тiльки з дозволу начальника або заступника начальника митницi за погодженням з Харкiвським прикордонним загоном i пiд контролем посадових осiб митницi, крiм випадкiв, передбачених законами.

     Проведення господарських робiт у ЗМК поза межами пунктiв пропуску допускається тiльки з дозволу начальника митницi або особи, ним уповноваженої.

     4.3. У разi виникнення аварiйної або iнших надзвичайних ситуацiй у неробочий час, адмiнiстрацiя пiдприємств, на територiї яких розташованi зони митного контролю, по можливостi негайно повiдомляє про це керiвництво митницi.

     4.4. Контроль за додержанням режиму митного контролю покладається на начальникiв пiдроздiлiв митницi, що здiйснюють митнi процедури на територiях та у мiсцях, де встановленi ЗМК.

     4.5. Особи, виннi в порушеннi режиму ЗМК несуть вiдповiдальнiсть згiдно з чинним законодавством України.

Начальник вiддiлу органiзацiї митного контролю В.О.Шевцов

 

Додаток
до наказу Харкiвської митницi
25.11.2008 N 1120
Затверджую
Начальник  
(назва пiдроздiлу митницi)
 
(пiдпис та П.I.Б., дата)

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ХАРКIВСЬКА МИТНИЦЯ

АКТ
про створення зони митного контролю

    У вiдповiдностi до вимог статтi 48 Митного кодексу України, Порядку створення зон митного контролю та їх функцiонування, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.12.2002 N 1947 на час здiйснення процедур митного контролю товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України згiдно товаросупровiдних документiв

 
(реквiзити товаросупровiдних документiв)
 
на територiї  
(назва пiдприємства, адреса, ознаки примiщення, резервуара, майданчика, тощо)
 
створюється зона митного контролю.

    З вимогами статтi 329 Митного кодексу України i Порядку створення зон митного контролю та їх функцiонування, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.12.2002 N 1947 ознайомленi:

 
 
 
 
(посада, ПIБ, пiдпис присутнiх пiд час здiйснення митних процедур осiб, дата )
Акт склав  
(посада, пiдпис та П.I.Б. iнспектора пiдроздiлу митницi, дата)
Погоджено:
 
(посада, ПIБ, пiдпис керiвника пiдприємства)*

М.П.

     *Примiтка. У разi створення зони митного контролю у межах прикордонної смуги на держаному кордонi, акт погоджується с представниками прикордонної служби.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.