Документ скасований: Наказ Мінфіну № 646 від 30.05.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

21.11.05 N 1136


Про мiсця прибуття автотранспорту

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
9 грудня 2005 р. за N 1474/11754

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Державної митної служби України
вiд 3 вересня 2007 року N 728


     На виконання частини шостої статтi 11, статтi 94 Митного кодексу України й з метою вдосконалення форм здiйснення контролю за доставкою в митницi призначення товарiв, що ввозяться на митну територiю України автомобiльним транспортом, наказую:

     1. Установити, що:

     1.1. Мiсцем прибуття автотранспорту може бути визначена митницею призначення територiя або її частина пункту пропуску через державний кордон України, морського чи рiчкового порту, аеропорту, залiзничної станцiї, пiдприємства (вантажного митного комплексу, автопорту, автотермiналу, складу тимчасового зберiгання вiдкритого типу, митного лiцензiйного складу, центральної сортувальної станцiї, регiональної сортувальної станцiї, мiсця мiжнародного поштового обмiну).

(абзац перший пiдпункту 1.1 пункту 1 у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 03.09.2007р. N 728)

     За рiшенням Держмитслужби України мiсцем прибуття автотранспорту може бути визначена територiя складу тимчасового зберiгання закритого типу або пiдроздiлу митницi призначення, у якому безпосередньо проводиться митне оформлення.

     1.2. Формування в Єдинiй автоматизованiй iнформацiйнiй системi Держмитслужби України (далi - ЄАIС) i коригування Перелiку мiсць прибуття автотранспорту (далi - Перелiк) здiйснюються Управлiнням контролю за перемiщенням вантажiв за поданнями митниць призначення. Форму подання наведено в додатку до цього наказу.

     1.3. Пiдприємство - власник територiї повинно забезпечити умови для здiйснення митного контролю в повному обсязi - з моменту прибуття автотранспортного засобу з товарами й до завершення митного оформлення їх в обраному митному режимi та надати посадовим особам митницi технiчнi можливостi зв'язку з ЄАIС.

     1.4. За рiшенням начальника митницi призначення або вповноваженою ним особою можуть бути доставленi в мiсця прибуття iншi, нiж визначено Перелiком, зокрема такi товари:

     небезпечнi товари, перебування яких у мiсцях скупчення автотранспорту може створювати загрозу життю й здоров'ю населення чи навколишньому середовищу;

     що потребують особливих умов зберiгання, унаслiдок чого вони не можуть протягом тривалого часу зберiгатися в автотранспортних засобах;

     валютнi цiнностi, що ввозяться банками;

     що ввозяться на адресу пiдприємств з безперервним циклом виробництва й призначенi для використання в процесi виробництва;

     що за своїми габаритами не можуть бути ввезенi в мiсце прибуття.

     1.5. У разi перемiщення товарiв, зазначених у пiдпунктi 1.4 цього наказу, одержувач товарiв або вповноважена ним особа подає митницi призначення письмову заяву про надання дозволу на доставку товарiв у мiсце прибуття iнше, нiж визначено Перелiком.

     Рiшення про надання такого дозволу приймається начальником митницi призначення або вповноваженою ним особою шляхом проставлення вiзи на згаданiй заявi.

     Назва й адреса мiсця прибуття таких товарiв i реєстрацiйний номер заяви вносяться до ЄАIС посадовою особою митницi призначення шляхом заповнення вiдповiдного поля в електроннiй копiї документа контролю за доставкою.

     1.6. Митниця призначення може органiзувати при потребi чергування посадових осiб митницi цiлодобово в мiсцi прибуття.

     1.7. Не пiзнiше нiж через три години пiсля доставки товарiв у мiсце прибуття, а в разi прибуття поза робочим часом, установленим для митницi, - у мiнiмальний строк з початку її роботи перевiзник повинен подати черговiй посадовiй особi митницi призначення в мiсцi прибуття примiрники витягу з електронної копiї вiдповiдного документа контролю за доставкою та товаросупровiднi документи на товари.

     1.8. Чергова посадова особа митницi призначення в мiсцi прибуття:

     перевiряє комплектнiсть поданих перевiзником товаросупровiдних документiв за перелiком таких документiв, що мiститься в електроннiй копiї документа контролю за доставкою, i вiдповiднiсть цих документiв реквiзитам документiв, зазначених у витягу з цiєї електронної копiї;

     зазначає на всiх примiрниках документа контролю за доставкою час надходження товарiв, завiряє запис особистим пiдписом i вiдтиском штампа "Пiд митним контролем";

     проставляє вiдтиск штампа "Пiд митним контролем" на всiх поданих товаросупровiдних документах;

     у строк, що не перевищує чотирьох годин, уносить до ЄАIС вiдмiтку про надходження товарiв.

     Один примiрник документа контролю за доставкою й по одному примiрнику товаросупровiдних документiв повертаються перевiзниковi для подальшого декларування товарiв. Другий примiрник документа контролю за доставкою (або його копiя) залишається в чергової посадової особи митницi призначення в мiсцi прибуття для передання до вiддiлу контролю за перемiщенням товарiв, де зберiгаються протягом поточного року, пiсля чого передаються до архiву митницi. Решта примiрникiв товаросупровiдних документiв передаються до пiдроздiлу митного оформлення.

     2. Департаменту iнформацiйних технологiй та митної статистики (Копосов С.А.) забезпечити допрацювання в мiсячний строк програмно-iнформацiйного комплексу "Доставка вантажiв".

     3. Управлiнню контролю за перемiщенням вантажiв (Луговець В.А.) i Юридичному департаменту (Мельник М.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Установити, що цей наказ набирає чинностi через 45 днiв пiсля його державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

     5. Уважати таким, що втратив чиннiсть, наказ Держмитслужби України вiд 15.11.99 N 721 "Про визначення Перелiку мiсць прибуття автотранспорту" (iз змiнами та доповненнями), зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 06.12.99 за N 839/4132.

     6. Митницям вiдправлення з моменту набрання чинностi цим наказом направляти автотранспортнi засоби, якими перевозяться товари пiд митним контролем, у митницi призначення на адресу одного з мiсць прибуття, визначених Перелiком.

     7. Начальникам митних органiв довести цей наказ до вiдома особового складу та забезпечити можливiсть ознайомлення з ним суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi шляхом розмiщення наказу на iнформацiйних стендах у мiсцях розташування вiдповiдних пiдроздiлiв митних органiв i в пунктах пропуску через державний кордон України.

     8. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Держмитслужби України Федорова О.О.

Голова Держмитслужби України О.Б.Єгоров

 

Додаток
до наказу Держмитслужби України
21.11.2005 N 1136
Форма

Подання про внесення даних до Перелiку мiсць прибуття автотранспорту

Митниця Назва мiсця прибуття Адреса мiсця прибуття Власник територiї (повнi реквiзити) Специфiка мiсця прибуття (назва, номер документа) Заходи забезпечення режиму в мiсцi прибуття Наявнiсть у мiсцi прибуття пiдроздiлу митного оформлення Загальна площа мiсця прибуття Облаштування мiсця прибуття Час роботи мiсця прибуття (цiлодобово або визначенi години роботи) Примiтки
Територiя або її частина пункту пропуску через державний кордон України Територiя морського або рiчкового порту, аеропорту, залiзничної станцiї Вантажний митний комплекс, автопорт, автотермiнал Склад тимчасового зберiгання вiдкритого або закритого типу Митний лiцензiйний склад Огородження територiї Цiлодобова охорона Облаштованi робочi мiсця посадових особ митницi Зв'язок з ЄАIС
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Начальник Управлiння контролю за перемiщенням вантажiв
В.А.Луговець
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.